Η ξηρασία επισπεύδει τη συγκομιδή των κρασοστάφυλων στην Ισπανία
Πτώση της παραγωγής έως 12% δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/8/2023
Η ξηρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες την άνοιξη έφεραν και φέτος τη συγκομιδή νωρίτερα σε αρκετές περιοχές της Ισπανίας, υπογραμμίζει ρεπορτάζ από τους Ισπανικούς αμπελώνες της ιστοσελίδας Efeagro και απειλούν να προκαλέσουν μείωση της παραγωγής που θα μπορούσε να φτάσει το 12%, λόγω των ανεπαρκών βροχοπτώσεων του Ιουνίου.
Το φαινόμενο αυτό έχει επαναληφθεί σε προηγούμενες χρονιές για τις πρώιμες ποικιλίες σταφυλιών, όπως το chardonnay, το sauvignon blanc, το verdejo, το μοσχάτο, το syrah και το merlot, ιδιαίτερα στους αμπελώνες της Κόρδοβα, της Huelva, της Castile-La Mancha και της Μαδρίτης, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες επιταχύνουν την ωρίμανση των κρασοστάφυλων.
Οι μεταγενέστερες ποικιλίες, όπως η κόκκινη tempranillas ή η λευκή airen προς το παρόν ακολουθούν τον κύκλο τους και η ωρίμανσή τους δεν είναι τόσο προχωρημένη όσο πέρυσι.