× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο «εξαφανισμένος» Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Μυτιλήνης

Άφαντος ο Παναγιώτης Τσακύρης από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου- Σωρεία ερωτήσεων των δημοτικών συμβούλων για τον τομέα ευθύνης του έμειναν αναπάντητες

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 9/8/2023

Ο «εξαφανισμένος»  Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Μυτιλήνης

Έλαμψε δια της απουσίας του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτης Τσακύρης κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 7 Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γεγονός της απουσίας του στηλιτεύτηκε από τις επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Εριφύλη Χιωτέλλη και Νίκη Τσιριγώτη. Μάλιστα αιχμές εναντίον των απόντων άφησαν κατά τις τοποθετήσεις τους τόσο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης αλλά και ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιάννης Βατός.


Να σημειωθεί, ότι η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση είχε ήδη ζητήσει να γίνει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή τα όσα είδαν τη δημοσιότητα για την απώλεια μουσικών οργάνων. Συγκεκριμένα η κ.Τσιριγώτη ανέφερε κατά την τοποθέτηση της «εμείς περιμέναμε να σταλεί έστω μια ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο γιατί η καταγγελία που έχει γίνει είναι πολύ σοβαρή και είναι ασέβεια προς το δημοτικό συμβούλιο να μην υπάρχει έστω ούτε αυτή η ενημέρωση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια η κ.Τσιριγωτη τόνισε ότι επίσης δεν υπάρχει καμία ενημέρωση του συμβουλίου για τα παράπονα και τις καταγγελίες που έχουν ακουστεί για τις ακυρώσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων. « Εμείς θέλουμε να ξέρουμε με ποια κριτήρια ακυρώνονται διάφορες εκδηλώσεις και ποιος αποφασίζει τελικά ποιες εκδηλώσεις θα γίνουν και ποιες όχι. Έχουμε εγκρίνει ως δημοτικό συμβούλιο την χρηματοδότηση Συλλόγων για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και οι Σύλλογοι βρίσκονται εκτεθειμένοι καθώς πραγματοποίησαν τις εκδηλώσεις με δικές τους δαπάνες αφού τους κόπηκε η χρηματοδότηση.Τι θα γίνει με αυτές τις περιπτώσεις;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά η κ.Τσιριγώτη.


Παράλληλα και η επικεφαλής της παράταξης «Με πυξίδα τον πολίτη» Εριφύλη Χιωτέλλη κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου αναφερόμενη στην απουσία του κ.Τσακύρη σημείωσε ότι «έχουμε ακόμα έξι μήνες ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες μας και αυτή την ευθύνη πρέπει να την υπηρετήσουμε όμως μας έταξαν να την υπηρετήσουμε ο καθένας μας».

Από την πλευρά της η κ.Χιωτέλλη κατέθεσε ερώτηση για το θέμα των μουσικών οργάνων του δήμου Μυτιλήνης και των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας από πλευράς του μαέστρου Νίκου Τσιριγώτη. Μάλιστα η Εριφύλη Χιωτέλλη ρώτησε τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού «τι γίνεται με τις τρείς χορωδίες που υπήρχανε, τι γίνεται με την ορχήστρα μουσικών οργάνων του δήμου, που βρίσκονται αυτές οι ομάδες και γιατί δεν έχουν σήμερα παρουσία».

Ως γνωστόν ο κ.Τσακύρης έχει διαχωρίσει την θέση του από τη δημοτική Αρχή Κύτελη καθώς ήταν από τα πρώτα ονόματα που ανακοινώθηκαν ως υποψήφιοι με τον συνδυασμό «Νέα δράση-Νέος Δήμος» του Πανάγου Κουφέλου. Ο κ.Τσακύρης όμως παραμένει στη θέση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού της δημοτικής Αρχής Κύτελη σε αντίθεση με τα όσα έπραξαν οι Δήμητρα Αλεξανδρή και Παναγιώτης Κατσαβέλλης που παραιτήθηκαν από τις Αντιδημαρχίες τους όταν συμπεριλήφθηκαν στο ψηφοδέλτιο του κ.Κουφέλου.Το γεγονός αυτό έχει σχολιαστεί αρνητικά και δεικτικά από στελέχη της παρούσας δημοτικής αρχής, καθώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «δεν μπορεί να συνεχίζει να παραμένει Αντιδήμαρχος σε μια δημοτική Αρχή που την θεωρεί αποτυχημένη. Εκτός και αν εκείνος θεωρεί τον εαυτό του τον μοναδικό επιτυχημένο».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής