× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«ΟΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΙΟ του Παπέλ’» στο Σταυρί: Απολαύσεις σε αγιασώτικη διάλεκτο

Νόστιμο παραδοσιακό φαγητό και γεύσεις ξακουστές στα πέρατα της γης. Γέλιο, ανέκδοτα και σάτιρα σε ένα μοναδικό στέκι για όλες τις ηλικίες, με δροσιά το καλοκαίρι και ζεστή ατμόσφαιρα το χειμώνα!

Δημοσίευση 3/12/2023

«ΟΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΙΟ του Παπέλ’» στο Σταυρί: Απολαύσεις σε αγιασώτικη διάλεκτο

Στη γραφική Αγιάσο και στον παραδοσιακό μαχαλά Σταυρί, όπως τον έχουν βαφτίσει οι κάτοικοι της περιοχής, βρίσκεται ένα αγαπημένο στέκι, μια ιδιαίτερη, οικογενειακή επιχείρηση. Την γνωρίζουν όλοι οι ντόπιοι, ενώ η καλή της φήμη έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Λέσβου και της Ελλάδας, με τον Ακη Πετρετζίκη να την επισκέπτεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «Οινομαγειρείο του Παπελ’» προσφέρει πεντανόστιμα πιάτα, χάχλες γεμιστές, καλοψημένο κρέας σε όλες τις παραλλαγές και τους συνδυασμούς, ποικιλίες ντόπιων τυριών και ονειρεμένα ορεκτικά ανάλογα με τις εποχές: Σπαράγγια με αυγά, βραστές αλλά και φρέσκιες σαλάτες με αγνά υλικά, άγρια χόρτα και μανιτάρια του βουνού, οι επιλογές είναι ατελείωτες και πάντα εγγυημένα απολαυστικές.

Το Σταυρί το παινεύουν τόσο οι κάτοικοι του νησιού μας, όσο και οι τουρίστες που το επισκέπτονται όλους τους μήνες του χρόνου. Πολύ συχνά εξάλλου το κατάστημα φιλοξενείται σε παρουσιάσεις στα μέσα ενημέρωσης και πολλοί γνωστοί σεφ το τιμούν και το προτείνουν στο κοινό τους ως μια εξαιρετική επιλογή για παραδοσιακό φαγητό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα ακόμη στοιχείο που κάνει το «Οινομαγειρείο του Παπελ’» μοναδικό είναι τα γνωμικά και οι έξυπνες ατάκες στην ντοπιολαλιά που βλέπει ο πελάτης γύρω του καθώς απολαμβάνει το φαγητό με την παρέα του!

Κάποιοι χαμογελούν πονηρά, αν είναι γνώστες- αν όμως δεν τα καταφέρνουν με τ’ Αγιασώτ’κα θα έρθει πρόθυμα ο Βασίλης Βίγλατζης, ο γιος «του Παπελ’» που είναι υπεύθυνος για αυτό το υπέροχο στέκι, να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις, κάνοντας χρέη διερμηνέα!

Ο Βασίλης συνεχίζει με μεράκι, αγάπη και ζήλο αυτό που ξεκίνησε ο πατέρας του Μιχάλης ο οποίος του άφησε παρακαταθήκη υπέροχες συνταγές μαζί με ξεκαρδιστικά ανέκδοτα και σάτιρα. Όλα αυτά συνεχίζουν να αποτελούν την αύρα του μαγαζιού, την ψυχή του θα έλεγε κανείς, ακόμα και τώρα, που ο κυρ Μιχάλης ζει μέσα στις καρδιές μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το χαμόγελό του Βασίλη, είναι μεταδοτικό και είναι βέβαιο ότι αν επισκεφθεί κανείς το κατάστημα, μετά από ένα υπέροχο γεύμα, φεύγει με καλή διάθεση και θετική ενέργεια από το Σταυρί και επιστρέφει πολύ σύντομα.

Το «Οινομαγειρείο του Παπελ’» αποτελεί κορυφαία πρόταση για καλό φαγητό τόσο το καλοκαίρι με τα τραπεζάκια έξω, στη σκιά, όσο και το χειμώνα στα ζεστά όπου ο επισκέπτης χαίρεται την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και τη διακόσμηση του, με τα λαογραφικά αντικείμενα που βρίσκονται σε όλο το χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κατάστημα είναι αγαπημένο στέκι καλοφαγάδων όλων των ηλικιών, που έρχονται για το καλό φαγητό αλλά και στέκι για ποδηλάτες, ορειβάτες, πεζοπόρους και κάθε λογής φυσιολάτρες που ξαποσταίνουν εκεί μετά τις περιπέτειες στα ορεινά μονοπάτια της Αγιάσου. Συναντά κανείς παρέες που απλά αράζουν για το καφεδάκι τους, παίζουν τάβλι και κάνουν γειτονιό.

Σε όλους έχει κάτι να προσφέρει το Σταυρί. Μοναδικές γευστικές εμπειρίες, χαλάρωση, γέλιο, αγιασώτικη δροσιά και αρώματα παράδοσης που δύσκολα βρίσκει κανείς στην αυθεντική τους μορφή στην εποχή μας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης