× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έγγραφα χωρίς πρωτόκολλο και άλλα περίεργα στην αντιδημαρχία Πολιτισμού...

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μυτιλήνης και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου προχώρησαν σε σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο παραχώρησης του σταδίου της Μυτιλήνης για τις συναυλίες του καλοκαιριού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/8/2023

Έγγραφα χωρίς πρωτόκολλο και άλλα περίεργα στην αντιδημαρχία Πολιτισμού...

Ένα απίστευτο αλαλούμ το οποίο αγγίζει τα όρια της παράνοιας, στην αντιδημαρχία Πολιτισμού, με έγγραφα που κυκλοφορούσαν χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου ή αριθμό που αντιστοιχούσε σε άλλες αποφάσεις,  περιέγραψαν την Τρίτη το πρωί σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στα Μέσα Ενημέρωσης ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού – Αθλητισμού Παναγιώτης Πιττός και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μυτιλήνης Ηρακλής Κουντουρέλλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κύριοι Πιττός και Κουντουρέλλης, αναφέρθηκαν εκτενώς στα γεγονότα και στο παρασκήνιο της διοργάνωσης των δύο συναυλιών στο γήπεδο της Μυτιλήνης, του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και του Κωνσταντίνου Αργυρού, αφήνοντας σαφείς αιχμές για το ρόλο του αντιδημάρχου Παναγιώτη Τσακύρη, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, έπραττε κατά βούληση, έκανε μόνος του συμφωνίες με τις εταιρείες παραγωγής και έστελνε έγγραφα χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου και τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου το κουβάρι των αποκαλύψεων άρχισε να ξετυλίγεται τις τελευταίες ημέρες, όπου μετά από έρευνα των υπηρεσιών βρέθηκαν έγγραφα και αλληλογραφία μεταξύ του κ. Τσακύρη και των εταιρειών η οποία δεν είχε νομιμοποίηση αφού δεν είχε αριθμό πρωτοκόλλου. 

Το πρώτο επίμαχο έγγραφο, εστάλη από τον αντιδήμαρχο στις 7 Μαρτίου με αριθμό πρωτοκόλλου  6973, προς την εταιρεία PANIC RECORDS για τη διοργάνωση της συναυλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έγγραφο αυτό όπως αναφέρεται σχετικά, δήλωνε ότι το γήπεδο έχει χωρητικότητα 4.000 ατόμων ενώ η νόμιμη αδειοδοτημένη χωρητικότητά του είναι μόλις 2.800 άτομα. Δηλώθηκε επίσης ότι θα καλυφθεί η δαπάνη για τεχνική και ηχητική κάλυψη καθώς και τα έξοδα διαμονής των συντελεστών με αντάλλαγμα λογική τιμή εισιτηρίων και κάποιες προσκλήσεις για την είσοδο πολιτών στη συναυλία.

Όπως τόνισε ο κ. Κουντουρέλλης, σε έλεγχο που έγινε αποδείχθηκε ότι το έγγραφο αυτό ουδέποτε πήγε στο πρωτόκολλο του Δήμου και ότι ποτέ δεν κοινοποιήθηκε στο Νομικό Πρόσωπο και στο Δήμαρχο.

Ακολούθησε αλληλογραφία μεταξύ του αντιδημάρχου και του Νομικού Προσώπου για την παραχώρηση του σταδίου ώστε να γίνουν οι συναυλίες. Το στάδιο τελικά μετά από αρκετά έγγραφα παραχωρήθηκε με απόφαση του προέδρου κ. Πιττού στις 4 Μαΐου. «Με το ίδιο έγγραφο αναφέρει, ο κ. Κουντουρέλλης, τέθηκαν οι βασικοί κανόνες για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων καθώς και τα θέματα αποκατάστασης ζημιών. Καμία αναφορά δεν έγινε στο δικαίωμα του Νομικού Προσώπου να εισπράξει το 15% επί των εισιτηρίων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με νέο έγγραφο και αυτό όπως αποδείχθηκε χωρίς πρωτόκολλο και χωρίς κοινοποίηση στο Δήμο Μυτιλήνης και στο Νομικό Πρόσωπο, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού επαναλαμβάνει την πρόθεση για την κάλυψη της τεχνικής δαπάνης καθώς και την δωρεάν παραχώρηση του σταδίου χωρίς την καταβολή του αντίστοιχοι 15% που είναι και νομικά κατοχυρωμένο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των κυρίων Πιττού και Κουντουρέλλη, η αλληλογραφία και οι συμφωνίες παραδόθηκαν στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου και στην κ. Βαθρακούλη στις 10 Αυγούστου αφού η ίδια είχε έρθει σε επαφή με την εταιρεία ζητώντας τα σχετικά έγγραφα.

Όλη αυτή η εξωφρενική και ανεξέλεγκτη κατάσταση που περιέγραψαν σήμερα οι Πιττός και Κουντουρέλλης, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που γινόταν οι συνεννοήσεις και οι συμφωνίες στην αντιδημαρχία Πολιτισμού και στο Νομικό Πρόσωπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τόσο ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μυτιλήνης όσο και ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, παραδέχθηκαν ότι δεν υπήρχε  ενημέρωση ούτε για τα απολύτως απαραίτητα με αποτέλεσμα να γίνονται πράγματα και να κλείνονται συμφωνίες για τις οποίες δεν υπήρχε αναλυτική γνώση για τους όρους και τις προϋποθέσεις που πραγματοποιούνται.

Σε κάθε περίπτωση κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών και κανείς δεν απαλλάσσεται με το αιτιολογικό «δεν ήξερα, δεν φανταζόμουν ή νόμιζα».

Τα ερωτήματα που προκύπτουν για όλη αυτή την ιστορία είναι αμείλληκτα

-Πως γίνεται ελαφρά τη καρδία να διακινούνται έγγραφα του δήμου χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου και χωρίς να έχουν κοινοποιηθεί στο Δήμαρχο και στις αρμόδιες υπηρεσίες.

-Για ποιο λόγο το Νομικό Πρόσωπο και κατά συνέπεια οι πολίτες της Μυτιλήνης, να καλύψουν, την τεχνική δαπάνη για τη συναυλία δύο μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών οι οποίες είχαν ξεκάθαρα κέρδος από τα μουσικά αυτά γεγονότα. Θα μπορούσαν άνετα από τα κέρδη τους να πληρώσουν την ηχητική τους κάλυψη και να μην επιβαρύνουν το Δήμο ο οποίος τους παραχώρησε το στάδιο.

- Τελικά τι θα γίνει με το 15% επί των εισιτηρίων; Θα τα πάρει ο Δήμος ή όχι; Ο κ. Κουντουρέλλης ξεκαθάρισε στη συνέντευξη τύπου ότι  θα διεκδικήσει ο Δήμος με κάθε τρόπο το δικαίωμα των εσόδων αυτών, ώστε να χρησιμοποιηθούν όπως είπε, για την κάλυψη άλλων δαπανών που έγιναν στα χωριά και δεν μπορούν να πληρωθούν αλλιώς, καθώς και οι εκδηλώσεις των Χριστουγέννων που έρχονται.

Το μόνο θετικό τελικά σε όλη αυτή την ιστορία, είναι ότι έγιναν με επιτυχία, παρά τα μύρια βάσανα, οι δύο συναυλίες. Ο κόσμος τις παρακολούθησε με χαρά και το δημοτικό στάδιο Μυτιλήνης δεν έπαθε την παραμικρή ζημιά όπως διαβεβαίωσε ο Παναγιώτης Πιττός.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση