× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου θα στελεχώσουν ψηφοδέλτια της αυτοδιοίκησης»

Συνέντευξη της αναπληρώτριας συντονίστριας Αναστασία Δαούση με την ανάληψη των νέων καθηκόντων της και μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές ως συντονίστριας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 29/8/2023

«Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου θα στελεχώσουν ψηφοδέλτια της αυτοδιοίκησης»

Παραιτηθέντος προσφάτως του Σταύρου Καραβασίλη από τη θέση του συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, έπειτα από τις εθνικές εκλογές και από μια εσωτερική επιστολή που άναψε φωτιές, τη θέση του ανέλαβε κεντρικά από το κόμμα η Αναστασία Δαούση. Η ίδια ήταν ήδη εκλεγμένη αναπληρώτρια συντονίστρια και τη θέση της συντονίστριας ανέλαβε μέχρι τις εκλογές που θα γίνουν εσωκομματικά στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για την ανάδειξη νέου προέδρου, έπειτα από την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Στο μεταξύ όμως είναι και η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, κατά την οποία θα «ριχτούν» μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε η νέα συντονίστρια, πλην την ίδιας, ως υποψήφιοι και υποψήφιες στα ψηφοδέλτια της Βάσως Χοχλάκα για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, του Παναγιώτη Χριστόφα για τον Δήμο Μυτιλήνης και του Ταξιάρχη Βέρρου για τον Δήμο Δυτικής Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ. Δαούση καλεσμένη στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» κάνοντας λόγο για «Μετά-Τσίπρα εποχή» αναφέρθηκε στις ημερομηνίες- ορόσημο για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών, όπου στη Λέσβο θα στηθούν 11 εκλογικά τμήματα για να ψηφίσουν τα τοπικά μέλη νέο ή νέα πρόεδρο. Απάντησε επίσης, προσπαθώντας να κρατήσει τις ισορροπίες και τα όσα δεν έχουν ειπωθεί ακόμα εσωκομματικά, στην επιστολή που άναψε φωτιές από τοπικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ προς το κόμμα, τα οποία ζητούσαν να στηριχθεί ο νυν Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, αλλά και στα όσα έφεραν την απώλεια του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ από τον Νομό Λέσβου, εκθειάζοντας τη σχέση της με τον τέως βουλευτή, αλλά και τα πεπραγμένα του Γιάννη Μπουρνού.

Από την αρχή πάντως ξεκαθάρισε η Αναστασία Δαούση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να βρεθεί ξανά με τον λαό, και στη συνέχεια αναγνώρισε κεντρικά ελλείμματα στο σήμερα, όπως την απουσία προέδρου, στο χτες κάνοντας λόγο για ενός έτους προεκλογική περίοδο από το 2022. Χαρακτήρισε ως συντρόφους της τους υποψηφίους με τον Κώστα Μουτζούρη, τον Στρατή Ζαφείρη και τον Κώστα Αστυρακάκη, «έως ότου μιλήσουν και αποφανθεί η Νομαρχιακή».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής