× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πρωτόγνωρες καταστάσεις με μηνύσεις και αυτόφωρα στο Δήμο Μυτιλήνης

Μήνυση σε Στρατή Κύτελη και Σωτήρη Μαρινάτο κατέθεσε ο Παναγιώτης Τσακύρης. «Δεν μπορεί να με φιμώσει με αυτό τον τρόπο» δήλωσε στο «Ν» ο Σωτήρης Μαρινάτος

Δημοσίευση 30/8/2023

Πρωτόγνωρες καταστάσεις με μηνύσεις και αυτόφωρα στο Δήμο Μυτιλήνης

Γράφουν οι Μαρία Χατζηγεωργίου και Θράσος Αβραάμ 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φωτιά στο προεκλογικό σκηνικό έβαλε η απόφαση  του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με το ψηφοδέλτιο του Πανάγου Κουφέλου και αντιδημάρχου Πολιτισμού  Παναγιώτη Τσακύρη να προχωρήσει σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με το ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Χριστόφα  και διευθύνoντα συμβούλου της ΑΔΕΛ Σωτήρη Μαρινάτου,  μετά την δημόσια δήλωση του τελευταίου στην οποία θέτει σειρά ερωτημάτων για τον τρόπο λειτουργίας της αντιδημαρχίας που είναι υπεύθυνος.

Πως ξεκίνησαν όλα ...

Οι πρωτόγνωρες αυτές για τα δεδομένα της Μυτιλήνης καταστάσεις, φαίνεται ότι πυροδοτήθηκαν από την αρχική κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και του αντιδημάρχου Παναγιώτη Τσακύρη καθώς και τις καταγγελίες που προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ουσία ο Σωτήρης Μαρινάτος στη χθεσινή γραπτή δήλωσή  του στο «Ν»  θέτει  μια σειρά ερωτημάτων για τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού με βάση αυτά που είχε δηλώσει σε συνέντευξη τύπου ο ίδιος ο Δήμαρχος για τις δράσεις που χρηματοδότησε ο Δήμος Μυτιλήνης  στην αντιδημαρχία.

Μηνύσεις και καταθέσεις....

Η δημόσια τοποθέτηση του Σωτήρη Μαρινάτου εξόργισε προφανώς τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού ο οποίος προχώρησε σε μήνυση εναντίον του με αποτέλεσμα χθες Τρίτη αργά το απόγευμα ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη διαδικασία του αυτοφώρου να οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα όπου έδωσε  κατάθεση  για τα όσα δήλωσε.  Για την υπόθεση ενημερώθηκε στη  συνέχεια ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας ο οποίος έδωσε  εντολή να αφεθεί ο Σωτήρης Μαρινάτος ελεύθερος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέχεια των παραπάνω γεγονότων σήμερα το πρωί ο Παναγιώτης Τσακύρης  κατέθεσε μήνυση και στο Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη ο οποίος οδηγήθηκε στο  Αστυνομικό Τμήμα για κατάθεση. Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Τσακύρη, ο δήμαρχος,  είναι ο ηθικός αυτουργός της δήλωσης Μαρινάτου, αφού όπως ισχυρίζεται,   το κείμενο του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου βασίστηκε στη συνέντευξη που είχε δώσει πριν από 2 εβδομάδες περίπου στα Μέσα Ενημέρωσης ο Στρατής Κύτελης. Ο Δήμαρχος, στην κατάθεσή του  σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρθηκε στα γεγονότα επισημαίνοντας ότι έχουν περάσει αρκετές μέρες από την συνέντευξή του και ότι ποτέ ο ίδιος δεν είχε συνεννοηθεί ή συζητήσει οτιδήποτε για το θέμα αυτό με τον Σωτήρη Μαρινάτο. Να σημειωθεί ότι η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του αντιδημάρχου Παναγιώτη Τσακύρη για τα πεπραγμένα του  σε σχέση τις πρόσφατες συναυλίες. 

Τι λέει ο Μαρινάτος...

Ο ίδιος ο Σωτήρης Μαρινάτος σε δήλωσή του στο «Ν» αναφέρθηκε στα γεγονότα σημειώνοντας ότι ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού επιλέγει να απαντά με μηνύσεις στον πολιτικό λόγο της προεκλογικής περιόδου αντί να κάνει ξεκάθαρες δηλώσεις και να απαντά στα ερωτήματα. Όπως είπε ο τρόπος που συμπεριφέρεται είναι αντιδημοκρατικός, ωστόσο πρόσθεσε, ο ίδιος ούτε εκφοβίζεται ούτε φιμώνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε το βίντεο με τη δήλωση του Σωτήρη Μαρινάτου 

Η εκδοχή Τσακύρη 

Σε ανάρτησή του στο facebook ο Παναγιώτης Τσακύρης αναφέρεται στην επιλογή του να προχωρήσει σε μήνυση εναντίον του Σωτήρη Μαρινάτου, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να σκυλεύσει την προσωπική  προσπάθειά του για τέσσερα χρόνια στην αντιδημαρχία Πολιτισμού, προκειμένου να διαφημίσει την υποψηφιότητά του. Αναλυτικά αναφέρει:  

«Μετά τα όσα συκοφαντικά δημοσίευσε χθες ο έμμισθος Δ/νων Σύμβουλος της ΑΔΕΛ ,υποψήφιος με τον αντίπαλο συνδυασμό  κ. Μαρινάτος, ότι υιοθετεί, σχετικά περί τέλεσης εκ μέρους μου σοβαρών ποινικών  αδικημάτων που μου καταλογίζει ο Δήμαρχος και που αφορούν την οικονομική διαχείριση εκ μέρους μου των υποθέσεων της Αντιδημαρχίας  Πολιτισμού, ενώ γνωρίζει πως δεν υπάρχει τίποτα και για τα όσα εμφανίστηκε ως τιμητής και Δικαστής, κατέθεσα ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ  μήνυση. Ο κ. Μαρινάτος οδηγήθηκε στο Τμήμα κατά την αυτόφωρη διαδικασία.   Έχω δηλώσει πως με την τιμή μου , την ηθική μου, την εντιμότητα και το έργο που επιτέλεσα επί 4 έτη στεγνώνοντας τη ψυχή μου δε θα επιτρέψω σε κανένα να παίξει και να σκυλεύσει  για να διαφημιστεί   ώστε να  μαζέψει ψήφους. επειδή δεν έχει τίποτε άλλο να διαφημίσει........  ...Ως εδώ ......

Όσον αφορά τον ηθικό αυτουργό σε όλο αυτό ,θα κληθεί κι αυτός να δώσει τις εξηγήσεις του στη Δικαιοσύνη λίαν συντόμως.

Οι εκλογές  κύριοι δεν κερδίζονται με ανήθικους τρόπους Η κοινωνία θέλει φάρμακο κι όχι δηλητήριο. Κάντε έντιμο αγώνα κι αφήστε την ήρεμη». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου