× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Blackjack με... 21 διαπιστώσεις στη φθινοπωρινή Μυτιλήνη

Διαπιστώσεις από έναν... υποψήφιο ψηφοφόρο στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου- Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Ταξίαρχος σε αποστρατεία

Δημοσίευση 6/9/2023

Blackjack με... 21 διαπιστώσεις στη φθινοπωρινή Μυτιλήνη
  1. Πως θα φαινόταν η ιδέα όπως λειτουργεί η Τράπεζα Θεμάτων για τις Πανελλαδικές εξετάσεις να υπάρχει και Τράπεζα Υποσχέσεων για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές να μη δυσκολεύονται να βρίσκουν ονειρώξεις οι εκάστοτε υποψήφιοι Δήμαρχοι;
  2. Ο κ. Στρατής κυνηγά με αξιώσεις να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες ως ο πρώτος Δήμαρχος παγκοσμίως που κατάφερε να παραιτηθεί όλος ο συνδυασμός του πριν το τέλος της τετραετίας.
  3. Τέσσερα εκατομμύρια χρωστάει η ΔΕΥΑΛ στη ΔΕΗ, 1,5 εκατομμύριο ο Δήμος στη ΔΕΥΑΛ, 8,5 εκατομμύρια οι καταναλωτές στη ΔΕΥΑΛ. Έχω απλήρωτο ένα λογαριασμό νερού 22 ευρώ και στο δρόμο για να τον εξοφλήσω αισθάνομαι «μακάκας» στην τοποθεσία πάρκινγκ Μυτιλήνης.
  4. Η ΔΕΗ απειλεί με εξώδικο πως αν δεν πληρωθεί σε ένα μήνα θα κόψει το ρεύμα στα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΛ. Η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να συνεδριάσει άμεσα για να συζητήσει τη λύση του προβλήματος. Ενδεικτική τιμή γιαβ πλήρως σωληνωμένη γεώτρηση είναι 60- 80 ευρώ/μέτρο και μια απλή δεξαμενή νερού των 10000 λίτρων κοστίζει περίπου 1500 ευρώ. Τυχαία η αναζήτηση, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δημοτική μας Αρχή.
  5. Εκεί που ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ φώναζε στο Δήμαρχο πως έχει μείνει μόνος για αυτό θυμώνει μαζί του και τον κατηγορεί, έκλεισα τα μάτια και θυμήθηκα σκηνές από το νηπιαγωγείο που κάποια «παιζάκια» δε με παίζανε κι εγώ είχα θυμώσει πολύ μαζί τους. Για αυτό παρακολουθώ συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ξυπνούν αναμνήσεις.
  6. Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ μας πληροφόρησε πως οι Ρομά χρωστάνε 200.000 ευρώ για το νερό που καταναλώνουν. Αν υποψιαστώ πως οι Ρομά είναι ο μεγάλο-οφειλέτης της ΔΕΥΑΛ θα λιποθυμήσω. Προσπαθώ να κάνω εικόνα από τα καθημερινά και επαναλαμβανόμενα αφρόλουτρα στον καταυλισμό με το νερό να τρέχει άφθονο και να φουσκώνει το λογαριασμό αλλά η φαντασία μου παραμένει εξαιρετικά φτωχή.  
  7. Γυμναστήριο της πόλης διαφημίζει τέλεια γράμμωση με το πρόγραμμα «Κουβαλάμε με τη στάμνα από την πηγή». Οι εγγραφές ξεκίνησαν, θέσεις περιορισμένες.
  8. Πάνω από 1000 υποψήφιοι για 20000 ψηφοφόρους (τόσοι ψηφίζουν). Αν, υποθετικά τώρα λέμε, υπήρχε μια διάταξη να απαγορεύεται η ψήφος στους υποψηφίους και τους συγγενείς πρώτου βαθμού, ενδεχομένως εμείς που θα εκλέγαμε Δήμαρχο να μην γεμίζαμε ούτε το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
  9. Επίσης η συμμετοχή στις Δημοτικές Εκλογές του 2019 ήταν 34%. Δεν ψήφισαν περίπου 42000 άτομα. Πρέπει μάλλον να ήταν απασχολημένοι να σχολιάζουν στο facebook.
  10. Υποψήφιος προσομοίωσε τον εκλογικό του συνδυασμό με εργατικό μελίσσι. Αδιευκρίνιστο ποιες οι εργάτριες μέλισσες και ποιοι οι κηφήνες. Μάλλον ατυχής η παρομοίωση διότι αν θυμάμαι καλά προκειμένου να αναπαραχθεί το μελίσσι, η βασίλισσα κάνει σεξ με κηφήνες από άλλα μελίσσια. Τώρα βέβαια που το ξανασκέφτομαι ο υποψήφιος είναι μελισσοκόμος κάτι θα ξέρει καλύτερα.
  11. Με τον καιρό συνήθισα τις λαμαρίνες στην προκυμαία, ως μια πρωτοποριακή εικαστική παρέμβαση και τώρα τελευταία έχω ένα άγχος μήπως και τις βγάλουν όλες και αισθανθώ ένα κενό. Ωστόσο, πιστεύω στο Δήμο μας, ξέρω πως δε θα με απογοητεύσει.
  12. Διαβάζω τα ονόματα των εκλογικών συνδυασμών και λυπάμαι αλλά τους καταλογίζω έλλειψη φαντασίας. Βεβαίως δεδομένα αποτυπώνουν με μια φράση το όραμα και τις προσδοκίες τους. «Άλμα Ανάπτυξης» λέει ο κ. Κώστας επομένως να υποθέσω πως έως τώρα είχαμε «Βουτιά Στασιμότητας»;
  13. Ο κ. Χαράλαμπος εξέδωσε δήλωση στήριξης μισής σελίδας στον επίσημο υποψήφιο. Θα μπορούσε λιτά να δηλώσει «Δεν είναι αυτό που νομίζεις»!
  14. Έχω ένα γνωστό, το Μπάμπη, που σε κάθε ευκαιρία δηλώνει πως η γυναίκα του είναι κορώνα στο κεφάλι του αλλά την έχει τρελάνει στο κέρατο. Άσχετος συνειρμός και απορώ πως μου ήρθε!
  15. Στις δημοκρατίες οι βουλευτές εκδίδουν δηλώσεις στήριξης. Στη χούντα ο Στρατηγός θα εξέδιδε διαταγή εκτελέσεως. Πίστη στο πολίτευμα και τους θεσμούς.
  16. Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού απομακρύνθηκε τέλος Αυγούστου αφού νωρίτερα μοίρασε αυτόφωρα και μηνύσεις. Όποιος ισχυριστεί πως ξαναέζησε τέτοιο πολιτιστικό καλοκαίρι είναι τεράστιος ψεύτης.
  17. Είχα πρόσφατα γενέθλια και μου ευχήθηκαν με μηνύματα αγάπης στο messenger γύρω στα 500 άτομα εκ των οποίων οι 497 υποψήφιοι. Απάντησα σε όλους «Ευχαριστώ πολύ που με θυμήθηκες και εγώ θα σε τιμήσω με την ψήφο μου». Όλοι μου έκαναν καρδούλες ενώ άκουγα στο ραδιόφωνο «Η αγάπη είναι ψέμα» του Γεράσιμου Ανδρεάτου.
  18. Ένας πολύ καλός μου φίλος με έντονο πρόβλημα δυσλεξίας μου ανακοίνωσε πως θα αποφασίσει στην κάλπη ποιον θα ψηφίσει αφού διαβάσει επιτόπου τα ονόματα των υποψηφίων. Του συνέστησα να πάρει μαζί του σάντουιτς και νερό και πραγματικά λυπάμαι τον επόμενο.
  19. Ακούστηκε αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί πως οι Monty Python αγόρασαν τα αποκλειστικά δικαιώματα των αποσπασμάτων με τους καυγάδες από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης. Η σειρά θα έχει τίτλο «Η αυτοδιοίκηση και η αυτοϊκανοποίησή της» και θα προβληθεί στο Netflix.  
  20. Από τον Απρίλιο ζούμε σε προεκλογική περίοδο. Οι εξαρτήσεις (κάπνισμα, τζόγος, αλκοόλ) έτσι ξεκίνησαν με μια ρουφηξιά, ένα απλό στοίχημα κι ένα ποτηράκι. Μέσα Οκτωβρίου με βλέπω να ασχολούμαι με τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου Αλιέων.
  21. Στην Πάτρα ο Δήμαρχος Πελετίδης φτιάχνει έργα (πλατείες, πάρκα κ.α.) χωρίς εργολάβους με εργαζόμενους και μηχανήματα του Δήμου. Εμείς εδώ κλείνουμε λακκούβα τη Δευτέρα και μέχρι την Τετάρτη έχει ξαναγίνει σαν πηγάδι. Έτσι και φτιάξουμε πλατεία μονάχοι με τέτοια τεχνογνωσία μας βλέπω με τεχνητές λίμνες σε όλη την πόλη και τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι και κακό.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το Πασχαλινό μήνυμα του Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιακώβου

«Ό ἀγωνιζόμενος πιστός καί ἀνακαισμένος ἐν Χριστῶ ἄνθρωπος δέν ἀπελπίζεται , γιατί στηρίζεται στό ἀγκωνάρι τῆς πίστεως καί τῆς Ἐκκλησίας» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

21 Απρίλη...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας