× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βιβλιοπωλεία Φωτίου: 45 χρόνια προσφοράς με αγάπη στο παιδί και στο βιβλίο!

Στα βιβλιοπωλεία Φωτίου στον Παπάδο της Γέρας και στη Μυτιλήνη βρίσκει κανείς μεγάλη ποικιλία σε βιβλία κάθε είδους, εκπαιδευτικά βοηθήματα, ξενόγλωσσα και γραφική ύλη σε πολύ καλή ποιότητα και φανταστικές τιμές

Δημοσίευση 10/9/2023

Βιβλιοπωλεία Φωτίου: 45 χρόνια προσφοράς με αγάπη στο παιδί και στο βιβλίο!

Σχεδόν μισό αιώνα ζωής συμπλήρωσε πέρυσι το βιβλιοπωλείο – Χαρτοπωλείο Φωτίου το οποίο δραστηριοποιείται με συνέπεια και αγάπη για το παιδί, το βιβλίο, το σχολείο και την εκπαίδευση, από το 1982.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η προσπάθεια ξεκίνησε το 1979 από τον αείμνηστο Αντώνη Φωτίου ο οποίος άνοιξε ένα κατάστημα με ψιλικά και είδη δώρων στον Παπάδο της Γέρας. Πολύ σύντομα ωστόσο η οικογένεια Φωτίου διαπίστωσε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη και ζήτηση στο χώρο του βιβλίου κι έτσι το 1982 η επαγγελματική δραστηριότητα που είχε ξεκινήσει τρία χρόνια νωρίτερα έγινε βιβλιοπωλείο – χαρτοπωλείο.

Στα χρόνια που ακολούθησαν το κατάστημα απέκτησε φήμη και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές στην ευρύτερη περιοχή. Μικροί και μεγάλοι προμηθεύονταν γραφική ύλη και βιβλία παντός είδους από το Βιβλιοπωλείο του Αντώνη Φωτίου το οποίο μέρα με τη μέρα εξελισσόταν και γινόταν πιο πλούσιο σε προϊόντα και τίτλους βιβλίων.
Το 1986 η οικογένεια αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να ανοίξει και δεύτερο βιβλιοπωλείο στην πρωτεύουσα του νησιού τη Μυτιλήνη. Το κατάστημα ξεκίνησε να λειτουργεί στη Μυτιλήνη στην οδό Αεροπόρου Γιανναρέλλη.

Σήμερα, 50 χρόνια μετά, τα δύο βιβλιοπωλεία εξακολουθούν να λειτουργούν υποδειγματικά από την Μυρένα Φωτίου στον Παπάδο της Γέρας και από την Μαίρη Φωτίου στη Μυτιλήνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μυρένα Φωτίου θυμάται με συγκίνηση τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης στον Παπάδο και στη Μυτιλήνη, καθώς και την αγωνία των γονιών της να στήσουν και να κρατήσουν τα δύο βιβλιοπωλεία σε υψηλό επίπεδο με όλες τις τελευταίες εκδόσεις στη λογοτεχνία, στο ξενόγλωσσο βιβλίο, στο παιδικό βιβλίο και πλούσια συλλογή με γραφική ύλη και σχολικά είδη.

Σήμερα στα δύο βιβλιοπωλεία Φωτίου βρίσκει κανείς μια τεράστια συλλογή με ποιοτικά και οικονομικά σχολικά είδη, τσάντες, κασετίνες, και ό,τι άλλο απαιτείται για τη νέα χρονιά που ξεκινά για όλες τις ηλικίες, από το νηπιαγωγείο έως το Πανεπιστήμιο. Θα βρείτε ακόμη γραφική ύλη και αναλώσιμα σε πολύ καλές τιμές.
Παράλληλα για τους φίλους του καλού βιβλίου η επιχείρηση και στα δύο καταστήματά της, διαθέτει μια τεράστια ποικιλία λογοτεχνικών βιβλίων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, παιδικά βιβλία, παραμύθια, ξενόγλωσσα βιβλία κατόπιν παραγγελίας και σχολικά βοηθήματα.

Η επιχείρηση κάνει δεκτά και τα voucher της ΔΥΠΑ και του ΟΠΕΚΑ αποκλειστικά για την προμήθεια βιβλίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα βιβλιοπωλεία Φωτίου είναι αγαπημένο στέκι και για παιδιά κάθε ηλικίας όπου μπορούν να βρουν δημοφιλή και αγαπημένα εκπαιδευτικά και γενικά παιχνίδια για να περνούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά τους.

Κάθε Σάββατο στον ανακαινισμένο σύγχρονο χώρο του βιβλιοπωλείου στην Αεροπόρου Γιανναρέλλη της Μυτιλήνης πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, με αφήγηση παραμυθιών, διαδραστικά παιχνίδια και παρουσιάσεις βιβλίων.

«Στόχος μας, αναφέρει η Μυρένα Φωτίου, είναι με τα βιβλιοπωλεία μας να είμαστε δίπλα στα παιδιά, στους γονείς και στην οικογένεια, με ποιοτικά βιβλία, γραφική ύλη και σχολικά σε καλές τιμές όμορφες εκδηλώσεις και καλή συνεργασία με συλλόγους και κοινωνικές οργανώσεις».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί στο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στη νότια Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αγωνιστική υποδοχή του Αδωνι Γεωργιάδη από συνταξιούχους

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων του Δημοσίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση