× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συμπαράσταση στους συμβασιούχους του ΚΥΤ

Καλύπτουν πραγματικές ανάγκες υπό αντίξοες συνθήκες τονίζει σε ανακοίνωση του το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/9/2023

Συμπαράσταση στους συμβασιούχους του ΚΥΤ

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λέσβου, σε ανακοίνωση της εκφράζει την συμπαράσταση της στο αίτημα για διασφάλιση της συνέχισης της απασχόλησης των εργαζομένων συμβασιούχων ΣΟΧ 2, 3/2017 της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και μετά την 31η.12.2023.

«Οι συνάδελφοι συμβασιούχοι καλύπτουν σταθερά, με αυταπάρνηση, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω υποστελέχωσης, από την κορύφωση της κρίσης του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος και μέχρι σήμερα, σε μία αντικειμενικά δυσχερή συγκυρία, τις ανάγκες για προσωπικό σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας και σε δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα. Αντιμέτωποι με την εντατικοποίηση με την αγωνιώδη προσπάθεια για να προσφερθούν στους διαμένοντες τα «ελάχιστα» για την αξιοπρεπή καθημερινή διαβίωση όλων των φιλοξενουμένων υπηκόων τρίτων χωρών σε συνθήκες υπερπληθυσμού.

Υποστηρίζουν καίριες ανάγκες από την υποδοχή και καταγραφή, το χειρισμό εγγράφων και πληροφοριακών συστημάτων διαβαθμισμένης ασφαλείας, λειτουργώντας με καθήκοντα και ευθύνες μονίμων υπαλλήλων ως επίτροποι ανηλίκων, σε επιτροπές παραλαβής υλικών, σε τεχνικά δελτία και υποστήριξη πληροφοριακών συστημάτων όλων των δομών και της κεντρικής υπηρεσίας, σηκώνοντας δυσανάλογο βάρος στη διάρκεια της πανδημίας. Εργαζόμενοι που πολλές φορές χρειάστηκε να προσφέρουν πέραν του ωραρίου και του καθηκοντολογίου με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών της Υπηρεσίας και του Υπουργείου όπου και όποτε χρειαζόταν.

Για όλα τα παραπάνω η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λέσβου στηρίζει το εύλογο αίτημα και αναγκαιότητα της συνέχισης της απασχόλησης των εργαζομένων συμβασιούχων ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους έως σήμερα» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μηχανική βλάβη σε φορτηγό πλοίο ανοιχτά της Μυτιλήνης

Απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι να προσκομισθεί βεβαίωση αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στη Στύψη

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου από τις 5.00 το απόγευμα ως τις 8.00 το βράδυ
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Συναντήσεις και επαφές για θέματα τουρισμού και πολιτισμού

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Αφροδίτη Βατή είχαν σειρά επαφών στελέχη των υπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η Μαρία Κομνηνάκα με τον Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης

Το ΚΚΕ, διεκδικεί ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των ελευθέρων επαγγελματιών τόνισε η βουλευτής κατά την διάρκεια της συνάντησης
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σπίτι του πολιτισμού θα γίνει το Αρχοντικό Γεωργιάδη

Στα 2 εκατ. ευρώ εκτιμάται η δαπάνη για την ανακατασκευή και αξιοποίηση του αρχοντικού που βρίσκεται στην βόρεια έξοδο της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δημοπρασία για το γάλα και τα αρνιά του Κληροδοτήματος Σημαντήρη

Προσφορές θα γίνονται δεκτές έως την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συνέλευση των εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. νομών Λέσβου – Χίου

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου θα υπολειτουργήσει η Δ.Ο.Υ. Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξε ο Κόλπος Καλλονής για τα «Χάβαρα»

Θα διατίθενται στην κατανάλωση μετά από εξυγίανση τους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έρχονται θυελλώδεις νοτιάδες

Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αντιπαράθεση για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Μυτιλήνης

Έντονη κριτική για την κατανομή των πόρων μεταξύ των Δημοτικών Ενοτήτων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νομοθετική ρύθμιση για τα προβλήματα του Κτηματολογίου στη Λέσβο

Σε σύσκεψη στην Αθήνα την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Τι συζητήσατε με τον κ.Καιρίδη;»

Ερώτηση της επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου Μυτιλήνης Νίκης Τσιριγώτη στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Παναγιώτη Χριστόφα