× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αναδείχτηκε η σημασία του υποθαλάσσιου πλούτου του Βορείου Αιγαίου

Eκδήλωση ενημέρωσης για την υποστήριξη δράσεων - προγραμμάτων για την διατήρηση των θαλάσσιων περιοχών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/9/2023

Αναδείχτηκε η σημασία του υποθαλάσσιου πλούτου του Βορείου Αιγαίου

Eκδήλωση ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και οικοδόμησης της κοινότητας για την υποστήριξη δράσεων - προγραμμάτων (επιστήμες, εκπαίδευση και επιστήμη των πολιτών) για την διατήρηση των θαλάσσιων περιοχών πραγματοποιήθηκε την Πέµπτη 7 Σεπτεµβρίου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο “Στέλιος Παυλής”, στην Πέτρα της Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στόχος της η ενηµέρωση και η συνάντηση µελών της κοινωνίας της Λέσβου για έναν αδιαπραγµάτευτα σηµαντικό σκοπό. Την προστασία, τη διατήρηση και την αναγέννηση του υποθαλάσσιου πλούτου του Βορείου Αιγαίου. Τo Healing Lesvos, το Τµήµα της Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστηµών του Πανεπιστηµίου Αιγαίου καθώς και το Κέντρο Αριστείας στη Αειφορία του Αµερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδας, συνεργάτες και συνδιοργανωτές του Lesvos Μission Blue Project, υποδέχτηκαν την κοινότητα της Λέσβου, αποσκοπώντας να ανοίξουν τον διάλογο για µια βιώσιµη διαχείριση της θαλάσσιας ζωής από όλους/ες, καθώς και τις δυνατότητες της οικονοµικής ανάπτυξης του τόπου, µε βάση τη Βιώσιµη και Γαλάζια Ανάπτυξη.

Την εκδήλωση άνοιξε η ιδρύτρια του Healing Lesvos, κ. Ελένη Ατσικµπάση. Προβλήθηκε το ηχογραφηµένο µήνυµα της κας Meaghan Cuddy, Αναλύτρια Ωκεανικής Πολιτικής του Γραφείου Ωκεανών και Πολικών Υποθέσεων (OES/OPA) του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, στο οποίο τονίστηκε η σηµασία της προστασίας των ωκεανών σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ανακοινώνοντας µάλιστα, το Ocean Conference 2024 στην Αθήνα, προσκάλεσε το Lesvos Mission Blue Project να συµµετάσχει ενεργά.

Ακολούθησαν, οι κεντρικές ενηµερωτικές οµιλίες της συνάντησης, «Η Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας στις Ελληνικές Θάλασσες στο πλαίσιο της Βιώσιµης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονοµίας» από τον Καθ. Δρόσο Κουτσούµπα του Τµήµατος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστηµών του Πανεπιστηµίου Αιγαίου, καθώς και της Επίκ. Καθ. Στέλλας Αποστολάκη του Τµήµατος Επιστήµης και Μαθηµατικών και Διευθύντρια του Κέντρου Αριστείας στην Αειφορία του Αµερικανικού Κολλεγίου, µε θέµα «Υπηρεσίες οικοσυστήµατος του θαλάσσιου και χερσαίου περιβάλλοντος και η σύνδεση µε τους Στόχους Βιώσιµης Ανάπτυξης της Ζωής κάτω από το Νερό και τη Δράση για το Κλίµα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια, δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες για το παγκόσµιο δίκτυο περιοχών Mission Blue από την κα Louise Baldwin µέσω βιντεοσκοπηµένου υλικού και το πρώτο κοµµάτι ολοκληρώθηκε µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όταν µια µαθήτρια της τοπικής κοινότητας µοιράστηκε ένα µήνυµα σχετικά µε την «ενεργή ιδιότητα του πολίτη για την προστασία της θάλασσας» από τη Δρ. Chloe Buiting, συγγραφέας του βιβλίου «Ο γιατρός της ζούγκλας».

Στο τελευταίο µέρος, πραγµατοποιήθηκε µια ζωντανή και ανοιχτή κουβέντα µε θέµα τις «Προκλήσεις και ευκαιρίες για την προστασία και τη βιώσιµη ανάπτυξη του θαλάσσιου περιβάλλοντος» σε συντονισµό του Καθ. Δρόσου Κουτσούµπα. Διατυπώθηκαν ανησυχίες για την παρούσα διαχείριση του θαλάσσιου περιβάλοντος της ευρύτερης περιοχής, τοποθετήθηκαν µέλη τοπικών συλλόγων και πρωτοβουλιών καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελµατιών Αλιέων Δ. Λέσβου και όλοι/ες εξέφρασαν ανοιχτά την υποστήριξη τους σε όσα αποσκοπεί και ονειρεύεται να επιτύχει το Lesvos Mission Blue Project. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής