× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στράτης Κουτσκουδής: Γιατί με τον Αλκιβιάδη Στεφανή

«Χρειαζόμαστε ισχυρή και αποτελεσματική ηγεσία»

Δημοσίευση 18/9/2023

Στράτης Κουτσκουδής: Γιατί με τον Αλκιβιάδη Στεφανή

Είναι η πρώτη φορά που θέτω υποψηφιότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητώντας την ψήφο των Συμπατριωτών μας μετά από 25 περίπου χρόνια ενασχόλησης με θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη και προκοπή της Λέσβου. Είμαι εκπαιδευτικός με πολύχρονη θητεία στις Βαλκανικές χώρες και ειδικά στην Ρουμανία στην διεθνώς αναγνωρισμένη Ελληνική μειονότητα της Ρουμανίας με τους πανάρχαιους δεσμούς με την Λέσβο. Σήμερα είμαι υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις και τα κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βασικό ζητούμενο για τα νησιά μας και ειδικά για την Λέσβο είναι η εξωστρέφεια και η δημιουργία καλά αμοιβόμενων θέσεων εργασίας στο νησί μας που θα συγκρατήσουν τα παιδιά μας και θα δώσουν ανάπτυξη και εισοδήματα. Ανεξαρτήτως κομματικών και πολιτικών πεποιθήσεων του κάθε συμπατριώτη και συμπολίτη μας δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο υποψήφιο από τον Στρατηγό Αλκιβιάδη Στεφανή. Είναι ο μόνος που μπορεί να διαπραγματευτεί και να δρομολογήσει λύσεις και εξελίξεις με διεθνείς ηγέτες και με την υπερεθνική γραφειοκρατία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μοιράζει το οικονομικό παιχνίδι (επενδύσεις, επιδοτήσεις) και συνομιλεί με τους Περιφερειάρχες της Ευρώπης παρουσιάζοντας ένα συνεκτικό και εφικτό πρόγραμμα ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της Λέσβου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Παράλληλα η στενή πολιτική του σχέση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί εγγύηση ότι τα θέματα της Λέσβου και των άλλων νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου θα αποτελέσουν πρώτη κυβερνητική προτεραιότητα. Ο Αλκιβιάδης Στεφανής όμως είναι και ένας απλός άνθρωπος που μπορεί να αφουγκραστεί τις ανησυχίες και τις αγωνίες όλων των συμπολιτών μας ανεξαρτήτως οικονομικής, επαγγελματικής και κοινωνικής κατάστασης και να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.

Σ' αυτήν την προσπάθεια ως μέλος της ομάδας του Στρατηγού θα συμβάλλω με όλες τις δυνάμεις μου. Είμαι υπερήφανος διότι είμαι βασικός συντελεστής στην οργάνωση της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Ρουμανίας και στην προβολή της Ελλάδας και της Λέσβου στην Ρουμανία, στην Σερβία, την Βουλγαρία και τις άλλες Βαλκανικές χώρες. Τα αποτελέσματα μιας τέτοιας προσπάθειας έχουν πρακτικό αντίκρισμα και στην τοπική οικονομία της Λέσβου. Αξιοποιώντας τον πολιτισμό και την ιστορία της Λέσβου με την Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης προβάλλαμε την Λέσβο ως το "Νησί των Αγίων" κάτι που έχει τονώσει τον θρησκευτικό τουρισμό του νησιού μας με επισκέπτες από τις Βαλκανικές χώρες που έρχονται ακτοπλοϊκώς μέσω Καβάλας και Θεσσαλονίκης, αλλά και μέσω Τουρκίας.

Η Λέσβος και τα άλλα νησιά της Περιφέρειας μας έχουν ανάγκη από ισχυρή και αποτελεσματική ηγεσία. Τα νησιά μας και φυσικά η Λέσβος βρίσκονται στο επίκεντρο μιας διεθνούς καταιγίδας. Περιβαλλόμαστε από πολέμους, αστάθεια ακόμα και αμφισβήτηση των συνόρων μας στο Ανατολικό Αιγαίο μέσω επινοήσεων όπως η Γαλάζια Πατρίδα του στρατιωτικό - πολιτικού κατεστημένου της γειτονικής μας χώρας. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Χρειαζόμαστε ισχυρή και αποτελεσματική ηγεσία, η οποία θα προβάλει τον πολιτιστικό πλούτο και την ελληνικότητα της Λέσβου και των άλλων νησιών, που θα δημιουργήσει πλούτο, ευημερία και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για τα παιδιά μας.

Δείτε τα θέματα που αφορούν στην προσαρμογή στην κλιματική κρίση και στην Πολιτική Προστασία. Ποιος άλλος μπορεί καλύτερα να οργανώσει την ευάλωτη νησιωτική μας οικονομία και κοινωνία από τον Αλκιβιάδη Στεφανή ; Ποιος άλλος μπορεί καλύτερα να προσελκύσει πόρους εθνικούς και ευρωπαϊκούς (επενδύσεις, προγράμματα ανάπτυξης) και το ενδιαφέρον της Ευρώπης και της Αθήνας. Ας μην γελιόμαστε. Η τέλεια καταιγίδα έχει ξεσπάσει. Δείτε τι γίνεται στη Ιταλία με την Λαμπεντούζα με την άφιξη 7.000 παράτυπων μεταναστών σε ένα νησί με 6.000 κατοίκους μέσα σ ένα 24ωρο. Και η Ιταλία δεν έχει φιλομεταναστευτική πολιτική. Έχει την Μελόνι πρωθυπουργό και τον Σαλβίνι κορυφαίο υπουργό. Αυτό το υπαρξιακό πρόβλημα για μας δεν μπορείς να το διαχειριστείς σε τοπικό - περιφερειακό επίπεδο με γραφικότητες. Απαιτείται ισχυρή ηγεσία και συνεκτική ομάδα με εμπειρία και όραμα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ