× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η τρύπα μεγάλη, το... μπάλωμα μικρό!

Ερωτήματα προς τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, αναφορικά με τις ανάγκες που καλύπτει στη δημοτική αρχή ο ειδικός συνεργάτης - γυμναστής Τάσος Μπαλής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/1/2020

Η τρύπα μεγάλη, το... μπάλωμα μικρό!

Τρεις μήνες συμπληρώθηκαν από την ανάρτηση στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» της απόφασης του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη για την πρόσληψη του Τάσου Μπαλή, ως ειδικού συνεργάτη. Ενός επιχειρηματία, συμπαθέστατου στην τοπική κοινωνία που έχει γεννηθεί, αλλά και έχει ζήσει στο εξωτερικό, υποδεχόμενος πλέον με χαμόγελο κάθε ξένο επισκέπτη στον Δήμο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειλικρινά, καμία διάθεση σχολιασμού δεν θα υπήρχε από μέρους μας για την εν λόγω πρόσληψη, αν δεν «βομβαρδιζόμασταν» ως Μέσο ενημέρωσης και στα social media -στο τρίμηνο που έχει μεσολαβήσει- από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μυτιλήνης ως προς τη δραστηριότητα του κ. Μπαλή. Και, κυριότερα, αν αυτή η δραστηριότητα δεν ήταν παντελώς... άσχετη με την ιδιότητά του, για την οποία άλλωστε προσελήφθη.

Γιατί ο -κατά τα άλλα συμπαθής- Τάσος Μπαλής, απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, προσλήφθηκε -όπως επισημαίνεται στην απόφαση που είναι αναρτημένη στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»- ως Ειδικός Συνεργάτης κλάδου ΠΕ Φυσικής Αγωγής για την επικουρία του Δημάρχου κατά την άσκηση των καθηκόντων του, με σκοπό «να παρέχει συμβουλές και να διατυπώνει εξειδικευμένες γνώσεις, γραπτά ή προφορικά σε θέματα φυσικής αγωγής, με αντικείμενο την προώθηση του μαζικού αθλητισμού και τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά, όλα αυτά κανένα ενδιαφέρον δεν θα είχαν, αν τελικά στους τρεις μήνες που ασκεί καθήκοντα ειδικού συνεργάτη, ο κ. Μπαλής δεν καταπιανόταν αποκλειστικά και μόνο με το προσφυγικό - μεταναστευτικό, έχοντας αναλάβει... επ' ώμου την εκπροσώπηση του Δήμου Μυτιλήνης στα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα, που επιθυμούν μια δήλωση επίτου θέματος  εκ μέρους του Δημάρχου και αντ' αυτού συνομιλούν με τον ειδικό του συνεργάτη - γυμναστή. 

Μια στο γερμανικό δίκτυο «Welt», όταν αναφέρθηκε σε μια από τις κρίσιμες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για το προσφυγικό. Μια στη δανέζικη εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών «Grunnet Film», για ένα ντοκιμαντέρ με παιδιά προσφύγων. Μια στο τηλεοπτικό δίκτυο «Sky News Arabia», «στο πλαίσιο της σωστής και ολοκληρωμένης ενημέρωσης της διεθνούς κοινότητας για το ζήτημα του προσφυγικού - μεταναστευτικού στη Λέσβο», όπως μας ενημέρωσε σχετικά το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μυτιλήνης. Μια άλλη στο γερμανικό «ZDF», μια ακόμα στο νορβηγικό «NRK».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να μην τον αδικούμε, πέρα από τις εμφανίσεις του μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες ξένων δικτύων για το προσφυγικό και μόνο, ο Τάσος Μπαλής εκπροσώπησε τον Δήμο Μυτιλήνης και στην 9η Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο στο Έρντινκ της Γερμανίας, με κεντρικό θέμα συζήτησης «Νέα επανεκκίνηση για πιο δυναμική Τοπική Αυτοδιοίκηση - νέοι δρόμοι για πιο ισχυρή Ευρώπη».

Επίσης, εμφανίζεται στις συναντήσεις του Δημάρχου Στρατή Κύτελη με την υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του κινεζικού δήμου Suining κατά την υπογραφή σχετικού πρωτοκόλλου συνεργασίας ή στο πλευρό του Στρατή Κύτελη κατά την επίσκεψη του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ στον Καρά Τεπέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν γνωρίζουμε αν ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Μυτιλήνης έχει πολύπλευρες γνώσεις. Πιθανώς να έχει. Μας είναι όμως κάπως δύσκολο να κατανοήσουμε πώς ένας γυμναστής, που προσλήφθηκε για να προσφέρει εξειδικευμένες συμβουλές σε θέματα φυσικής αγωγής, αντί να προωθεί -όπως θα περίμενε κανείς- τον μαζικό αθλητισμό και τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, έχει βρεθεί εδώ και μήνες να αποτελεί τη «φωνή» του Δήμου Μυτιλήνης στο εξωτερικό. Και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως το προσφυγικό, που απαιτεί κατάρτιση και προσεκτικούς χειρισμούς. 

Επειδή καμία απολύτως εμπάθεια δεν έχουμε απέναντι στον Τάσο Μπαλή, κάθε άλλο μας είναι αρκετά συμπαθής, απευθύνουμε ευθέως προς τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη τα εξής ερωτήματα:

Μήπως έχουν αλλάξει οι ανάγκες της δημοτικής αρχής, γεγονός που «υποχρεώνει» έναν ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου να δραστηριοποιείται σε εντελώς διαφορετικό αντικείμενο εργασίας από αυτό, για το οποίο προσελήφθη; 

Μήπως παρατηρήθηκε ανεπάρκεια μεταξύ των συνεργατών του Δημάρχου ως προς τη χρήση ξένων γλωσσών και προτιμήθηκε η αξιοποίηση του κ. Μπαλή για τις συνεντεύξεις στα τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού;

Εάν ισχύει κάτι τέτοιο και δεδομένης της ανάγκης που «εντόπισε» μετά την εκλογή του ο Στρατής Κύτελης ως προς τον αθλητισμό, υπάρχει πραγματική διάθεση από τη δημοτική αρχή, ώστε να προσληφθεί στη θέση του κ. Μπαλή ένας άνθρωπος, που θα απασχολείται αποκλειστικά με το συγκεκριμένο αντικείμενο; Γιατί η τρύπα που εντοπίζεται εκεί είναι μεγάλη, αλλά το… μπάλωμα μικρό!

Ή μήπως τελικά η γνωστοποίηση δια του Τύπου της πλήρωσης μιας θέσης Ειδικού Συνεργάτη σε θέματα φυσικής αγωγής και ειδικότερα, με αντικείμενο την προώθηση του μαζικού αθλητισμού και τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, ήταν «φωτογραφική» για την αξιοποίηση του Τάσου Μπαλή, ως γυμναστή, αφού ως υποψήφιος με τον συνδυασμό του Στρατή Κύτελη, με μόλις 353 ψήφους, δεν κατόρθωσε να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος;

Αναμένουμε με ενδιαφέρον.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής