× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Χωρίς νερό παραμένουν οι κάτοικοι του Βόλου

Υποχωρούν τα νερά στην Καρδίτσα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/10/2023

Χωρίς νερό παραμένουν οι κάτοικοι του Βόλου

Με προβλήματα στην υδροδότηση για την παροχή καθαρού πόσιμου νερού ζουν για ακόμη μία ημέρα οι κάτοικοι του Βόλου. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες των τεχνικών συνεργείων της ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου, φαίνεται πως θα αργήσει για μερικές ακόμη ημέρες η αποκατάσταση των μεγάλων βλαβών που υπέστησαν τα αντλιοστάσια,τα υδραγωγεία και το δίκτυο διανομής νερού από την θεομηνία Elias. Η έλλειψη πόσιμου νερού σε σπίτια και επιχειρήσεις καλύπτεται από τις δωρεάν διανομές εμφιαλωμένων νερών.



Nερό φτάνει μεν στις βρύσες για τις στοιχειώδεις ανάγκες αλλά δεν είναι πόσιμο,σύμφωνα με τις αναλύσεις των χημικών εργαστηρίων και των ανακοινώσεων από το υπουργείο Υγείας και τον Δήμο Βόλου.

Παράλληλα όσο περνούν οι μέρες από τις δύο απανωτές καταστροφικές πλημμύρες που σάρωσαν τον Βόλο, τόσο περισσότερο αναδύεται και το μέγεθος των ζημιών στην πόλη, αλλά και στα προάστιά της, αφού χάθηκαν άνθρωποι από τον Daniel και διαλύθηκαν περιουσίες και ολόκληρες δομές στη περιοχή.



Στον Βόλο,ειδικά στις βόρειες συνοικίες της Αγίας Παρασκευής,τον Ανω Βόλο,την Καλλιθέα,το Φυτόκο,αλλά και προς το κέντρο και δυτικά προς τα Παλαιά,την Παπαδιαμάντη,το Οξυγόνο,τη Νεάπολη,το Παλαιό Λιμεναρχείο οι άνθρωποι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ούτε το τι συνέβει, ούτε και «που βρίσκονται» αφού έχουν αλλάξει τα πάντα.

Συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας εργάζονται αδιάκοπα για να αποκαταστήσουν ,έστω και στοιχειωδώς την οδική προσβαση προς Άνω Βόλο, 'Αγιο Ονούφριο και Ανακασιά μέσω της οδού Ιωλκού που «εξαφανίστηκε» από τα νερά του Κραυσίδωνα, στο ύψος του Ασκληπιείου Ανω Βόλου.



Στην Νέα Δημητριάδα από το «σπάσιμο» του χειμάρρου Άναυρος οι κάτοικοι προσπαθούν να βάλουν σε τάξη τα πλημμυρισμένα σπίτια τους,ενώ η ιστορική παραλία-πλαζ του Αναύρου έχει αφανιστεί μαζί με τα παραδοσιακά εστιατόρια που αποτελούσαν σημείο αναφοράς για την πόλη του Βόλου για πάνω από 100 χρόνια.

Στα προάστια του Βόλου την Αγριά και τις Αλυκές,η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τραγική.Στην Αγριά τα βουνά λάσπης παραμερίστηκαν και δημιουργούν ολόκληρο τοίχο δεξιά και αριστερά για να δοθεί στην κυκλοφορία η παραλιακή οδός,αλλά η εικόνα είναι αποκαρδιωτική από εκατοντάδες κατεστραμμένα αυτοκίνητα ανάμεσα στα χώματα ή μέσα στη θάλασσα.Ανάλογη είναι η εικόνα και στις Αλυκές όπου τα νερά που κατέβηκαν από το Πανόραμα κατέστρεψαν τα πάντα ως την παραλία ,οι όγκοι από τα βράχια και τις πέτρες έχουν κλείσει δρόμους και πλατείες ενώ η περιοχή ακόμη δεν έχει υδροδοτηθεί.



Αύριο Δευτέρα θα λειτουργήσουν τα περισσότερα σχολεία στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, αλλά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με αναβολές εξετάσεων έστω και διαδικτυακά αφού πολλοί καθηγητές και φοιτητές δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και ιντερνετ, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται εξετάσεις.

Επίσης από αύριο Δευτέρα 2 Οκτωβρίου θα λειτουργήσουν και όλα τα σχολεία του δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής