× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Θα πάμε τον τόπο μας Μπροστά»

Αισιοδοξία και χαμόγελα στην κεντρική ομιλία του Παναγιώτη Χριστόφα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά» έδωσε έμφαση στις αξίες που τον χαρακτηρίζουν και την σκληρή δουλεία που περιλαμβάνει η επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/10/2023

«Θα πάμε τον τόπο μας Μπροστά»
κάμερα, βίντεο Θράσος Αβραάμ, Παναγιώτης Μπαλάσκας

Με μια ομιλία που είχε έντονα τα αξιακά χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας έδωσε το στίγμα του συνδυασμού «Μπροστά» και φυσικά το δικό ως επικεφαλής του συνδυασμού. Συγκεκριμένα μίλησε για αξίες όπως η συνέπεια, η υπευθυνότητα, η λογοδοσία, η σεμνότητα, η ταπεινοφροσύνη, η αγάπη, η δικαιοσύνη, η εντιμότητα, το ήθος, η υπευθυνότητα, η ανθρωπιά και η εντιμότητα. Επίσης μίλησε για σκληρή δουλειά, οργάνωση, συνεργασία, πείσμα και συνεχές κυνήγι για λυθούν τα προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του τόνισε: «πιστεύω πως ο κόσμος, ανάμεσα τους και εγώ, δεν θέλει μεγάλα λόγια, δεν θέλει στείρες υποσχέσεις, αλλά θέλει να σε βλέπει και να σε εμπιστεύεται.

Χωρίς μεγάλα λόγια λοιπόν, αλλά με πρόγραμμα και προτάσεις, με μικρές καθημερινές πράξεις, οργανωμένα, συντεταγμένα, και με σιγουριά θα τον πάμε τον τόπο μας Μπροστά.  Γιατί έχουμε ακούσει τον κόσμο και βλέπουμε που μας οδηγεί.
Και μπορώ να λέω «με σιγουριά» διότι έφτασα, φτάσαμε ως εδώ με κόπο, με πολλή προσωπική εργασία, με τεράστια στήριξη από την οικογένειά μου και με συνοδοιπόρους άξιους συνεργάτες και ευαισθητοποιημένους συνδημότες που ως τώρα προσέφεραν πολλά χωρίς κανένα αντάλλαγμα, παρά μόνο την ελάχιστη ηθική ικανοποίηση της ανιδιοτελούς προσφοράς.
    
Ξεκίνησα λοιπόν μόνος και φτάνω εδώ σήμερα έχοντας όλους εσάς μαζί.
Ξεκίνησα μόνος και σήμερα με αυτή την εξαιρετική ομάδα υποψηφίων που έχουμε φτιάξει, και το σχέδιο δράσης που έχουμε δημιουργήσει δίνουμε μια υπόσχεση. Μια υπόσχεση άξια εμπιστοσύνης, ότι αυτό θα είναι μόνο η αρχή!»

Η εκτενής αναφορά του κ. Χριστόφα στις αξίες με τις οποίες πορεύεται ήταν μια προσπάθεια να κάνει σαφές το πως λειτουργεί ο ίδιος και ο συνδυασμός του όλη την προεκλογική περίοδο αλλά και πως θα λειτουργήσει ως Δημοτική Αρχή αν είναι ο νικητής των εκλογών. Μεταξύ άλλων είπε: «Η 8η Οκτωβρίου θα είναι η αρχή μιας πενταετίας που θα κυριαρχεί η δικαιοσύνη, η εντιμότητα, το ήθος,  η λογοδοσία, η δουλειά, η συνέπεια, η υπευθυνότητα, η ανθρωπιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αυτές τις αξίες θα προχωρήσουμε γιατί είμαστε πάνω από όλα άνθρωποι,  άνθρωποι που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε αυτόν τον τόπο, άνθρωποι που πίστεψαν σε αυτόν τόπο και έφτιαξαν τις δουλειές τους, μεγάλωσαν τα παιδιά τους και θέλουν σε αυτά τα παιδιά να παραδώσουν μια κληρονομιά».

Αναφερόμενος στον συνδυασμό του ο κ. Χριστόφας είπε: «Συνθέσαμε ένα ψηφοδέλτιο ευρείας αποδοχής στέλνοντας ένα μήνυμα που θέλουμε να είναι ηχηρό: Ο δήμος ανήκει στους ανθρώπους του, δεν ανήκει σε πολιτικές παρατάξεις δεν έχει καμιά ταμπέλα, πλην αυτής της προσφοράς και της δημιουργίας μιας βιώσιμης καθημερινότητας με προοπτική στο μέλλον.
Μέσα στο πλαίσιο της ευθύνης αλλά και του αξιακού μου συστήματος ήμουν και είμαι υπέρμαχος του θετικού μηνύματος, ενάντια σε κάθε τοξικότητα, υπήρξα και είμαι σεμνός και προάγω την ταπεινότητα, και είναι γνωστό ότι συνδιαλέγομαι διαρκώς με τους συμπολίτες μου σε κάθε γειτονιά και ειδικότερα σε γειτονιές αφημένες στη μοίρα τους καθημερινά  και έτσι έχω την ευκαιρία να απευθύνομαι σε εκείνους προσωπικά για οτιδήποτε ζητούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με έμφαση τόνισε πως ο συνδυασμός του δεν είναι δημιούργημα της τελευταίας στιγμής αλλά αποτέλεσμα προεργασίας και προσεκτικά φτιαγμένος «για να περιλαμβάνει έμπειρους αυτοδιοικητικούς με γνώση των κοινών,  με αποδεδειγμένο έργο με περηφάνια για το αποτέλεσμά τους, και νέες και νέους, μέλη της κοινωνίας των πολιτών,  με επιτυχημένη πορεία στους τομείς τους, με ιδέες και θέληση για προσφορά.

Ο συνδυασμός μας έχει ορμή, την ορμή της γνώσης, της κρυστάλλινης καθαρότητας, της εντιμότητας και της υπευθυνότητας».



Έξι οι άξονες παρέμβασης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόγραμμα του συνδυασμού «Μπροστά» περιλαμβάνει όπως το ανέπτυξε ο κ. Χριστόφας έχει ως εξής:

Σημαντικό κομμάτι αποτελεί η διαχείριση του αστικού χώρου, του περιβάλλοντος και φυσικά της καθημερινότητας. Στο σχεδιασμό μας αναλύεται  στην ποιότητα ζωής, τους χώρους αναψυχής, την καθαριότητα και την ανακύκλωση.

Σε ένα σύνολο 30 προτάσεων-μέτρων για αυτόν τον άξονα ξεχωρίζουμε την σοβαρή διαχείριση του ζητήματος της καθαριότητας μέσω του επανασχεδιασμού του πλάνου απόθεσης και αποκομιδής των απορριμμάτωνμε ταυτόχρονη πλήρη εκμετάλλευση ειδικών απορριμματοφόρων που η προμήθεια τους έχει ήδη ξεκινήσει.

Η καθαριότητα ήταν είναι και θα είναι αυτονόητα το πρώτο που οφείλουμε να εξασφαλίζουμε σταθερά στο Δήμο Μυτιλήνης και ξέρουμε να το κάνουμε.  Τα πάρκα αναψυχής, οι δημόσιοι χώροι και τα δημοτικά άλση αναβαθμίζονται και παραδίδονται στον δημότη λειτουργικά και καθαρά. Μεριμνούμε για την χωροθέτηση χώρου αναψυχής και παιδικής χαράς για άτομα με αναπηρίες.

Εδώ θα προσθέσω πως οι ελεύθεροι δημοτικοί χώροι αναψυχής  ανήκουν σε κάθε δημότη και δημότισσα οι οποίοι οφείλουν να τους σέβονται.

Ζητήματα ανομίας και παραβατικότητας χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
Στο πλαίσιο αυτό ενεργοποιούμε την δημοτική αστυνομία  και την ενισχύουμε ως προς το δυναμικό της  ώστε να μπορεί να περιφρουρήσει την τήρηση των κανόνων που είναι κοινοί για όλους τους δημότες.

Θίγονται επιπλέον ζητήματα προσβασιμότητας, αλλά και ορθής συγκοινωνίας,
και ευρύτερα κυκλοφοριακού. Προτεραιότητα η εκπόνηση νέας συγκοινωνιακής μελέτης με προτεραιότητα στους πεζούς, στους ποδηλάτες και στα άτομα με αναπηρία.

Έχω επίσης πολλές φορές αναφερθεί και στην απαραίτητη πεζοδρόμηση της αγοράς και στην δημιουργία πεζόδρομων – ποδηλατόδρομων στο πλαίσιο ευρύτερων αναπλάσεων  για να πετύχουμε την  ενοποίηση με τους υπάρχοντες στα Τσαμάκια και στο Κάτω Κάστρο  Σουράδα – Κράτηγος, Κάτω Κάστρο – Καλαμάρη.

Κατασκευάζουμε υποδομές διαχείρισης λυμάτων, ενώ εκσυγχρονίζουμε τα δίκτυα ύδρευσης στα χωριά μας. Βελτιώνουμε τα χαρακτηριστικά του αγροτικού δικτύου, με τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις εκμεταλλευομενοι τα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Παράλληλα ενδιαφερόμαστε για την παιδεία και τον αθλητισμό με 13 προτάσεις
μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τα ζητήματα στέγασης του ειδικού και του μουσικού σχολείου  και η ανέγερση νηπιαγωγείων  και η λειτουργία παιδικών σταθμών ειδικά για τα χωριά που δεν διαθέτουν.

Επαναδημοπρατούμε το έργο της κατασκευής του Κολυμβητηρίου στα Θέρμα
και δρομολογούμε την κατασκευή κλειστού αθλητικού πολυχώρου για αθλήματα σάλας στον Καρατεπέ.
Θεωρούμε πολύ σημαντικό να προωθήσουμε τον αθλητισμό σε άτομα με αναπηρία κάθε ηλικίας  σε υφιστάμενους χώρους με τις κατάλληλες προσαρμογές προσβασιμότητας.

Η κοινωνική μας πολιτική αναλύεται σε 7 προτάσεις και λαμβάνει υπ’οψη μεταξύ άλλων την διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Την υποστήριξη φορέων για την Δημιουργία Στέγης υποστηριζόμενης Διαβίωσης και την δημιουργία ή και αναβάθμιση των δομών για ηλικιωμένους, γυναίκες θύματα βίας κ.α.

Για τον πολιτισμό και τον τουρισμό προτείνουμε 15 παρεμβάσεις με βασικότερη για τον τουρισμό  τον ορισμό αντιδημάρχου με σαφείς και διακριτές αρμοδιότητες πάντα σε συνεργασία με την αντιδημαρχία πολιτισμού, στην οποία ξεχωρίζουμε την διαμόρφωση πλήρους προγράμματος εκδηλώσεων και διασυνδεδεμένων φεστιβάλ το οποίο ειδικότερα θα περιλαμβάνει δράσεις για την νεολαία, που θα ενισχύει σύγχρονες εκφράσεις τέχνης και πολιτισμού.

Η συνεργασία και η υποστήριξη σε όλους τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους είναι κάτι που το θεωρούμε δεδομένο.

Η πολιτική προστασία που το τελευταίο διάστημα μας απασχολεί ιδιαιτέρως,
περιλαμβάνει την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων σε όλη τη γεωγραφική ενότητα του δήμου μας, χωρίς καθυστερήσεις.

Την επικαιροποίηση των σχεδίων διαχείρισης και εκκένωσης σε περίπτωση ακραίων σεναρίων και την οργάνωση τουλάχιστον μίας κατ’ έτος άσκησης με τη συνεργασία εμπλεκόμενων φορέων αλλά και πολιτών!

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό η διοικητική διαχείριση του Δήμου Μυτιλήνης, μέσω και της ψηφιοποίησης  και σε επίπεδο δημιουργίας ολοκληρωμένου κέντρου ελέγχου των υπηρεσιών του δήμου αλλά και της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης του πολίτη. Θεωρώ πως έχει γίνει ήδη κατανοητό από τον πρόλογο  πως οι προτάσεις αυτές τυγχάνουν χρηματοδότησης από τα επιχειρησιακά προγράμματα.

Τα παραλειπόμενα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης  

Ο πρώην βουλευτής Γιάννης Γιαννέλλης ήταν μεταξύ των προσωπικοτήτων που παρακολούθησε την ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα στο γεμάτο από φίλους και οπαδούς του συνδυασμού Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου. Επίσης στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης είδαμε τον πρώην Δήμαρχο Μυτιλήνης και πρώην Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Νάσου Γιακαλή αλλά και την Μαρία Ψήμα, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Λέσβο. Αίσθηση προκάλεσαν οι παρουσίες του πρώην Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Πάλλη, του πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης αλλά του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου Σταύρου Δημηρούδη, του πρώην Αντιδημάρχου Μυτιλήνης Παντελή Πατερέλλη, του Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου Νίκου Ζούρου και της υποψήφιας Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Βάσω Χοχλάκα.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ξεχώρισε η παρουσία του  πρώην βουλευτής του κόμματος Γιάννης Μπουρνούς και του ιστοσικού στελέχους του κόμματος Βασίλη Τεντόμα.

Ακόμη αξίζει να σημειωθεί πως η ομιλία του κ. Χριστόφα ταυτόχρονα αποδίδονταν στην νοηματική γλώσσα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φεύγει το «Διαγόρας» έρχεται το «Νήσος Ρόδος»

Λύση στην αυξημένη κίνηση στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη η δρομολόγηση του πλοίου Ro – Pax της Hellenic Seaways
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόκληση οι ύβρεις Γεωργιάδη κατά εργαζομένων και υγειονομικών

Με δυναμικές κινητοποιήσεις και εργατικό κίνημα πού δε θα αρκείται σε συμβολικές κινήσεις, μπορεί να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική σημειώνει η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Λέσβου σε σχόλιο της για την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το Blue Carrier 1 στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Πρώτη προσέγγιση του Ro - Ro της Blue Star Ferries στη Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ούτε ευρώ στις επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου

Η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας σε ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Παρασκευΐδη αποκαλύπτει πως από τα 17,7 δις ευρώ προνομιακών δανειοδοτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης ούτε ευρώ δεν έφθασε στις επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου
ΧΩΡΙΑ

Στη Λέσβο το Αγιο Φως με την Sky Express

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός προς όλους τους προορισμούς αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί νωρίς το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωράει έως την Περιφέρεια το έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης

Μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής θα γίνει προσπάθεια να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες ως το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, για την ανεμπόδιστη περιφορά των επιταφίων. Τα σενάρια για τις εργασίες το καλοκαίρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό το Τσαρσί Χαμάμ τη Μεγάλη Παρασκευη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προσβάλλετε την υπόληψή μου, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης περνά στην αντεπίθεση με ανακοίνωσή του και απαντά στην παράταξη «Νέα δράση - νέος Δήμος» και στα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το ακίνητο στη Θερμή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη