× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η νίκη είναι κοντά με εσάς άξιους συμπαραστάτες»

Σε κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Στεφανή στην Χίο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/10/2023

«Η νίκη είναι κοντά με εσάς άξιους συμπαραστάτες»

Πραγματοποιήθηκε, χθες, Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023, στο Ξενοδοχείο «ΧΑΝΔΡΗΣ», η κεντρική προεκλογική πολιτική ομιλία του Υποψηφίου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Αλκιβιάδη Στεφανή, στη Χίο, σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ξενοδοχείου, με κόσμο και έκτος της αίθουσας. Στην ομιλία παρέστησαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, ο Βουλευτής ΝΔ Χίου, Νότης Μηταράκης, οι τρεις Δήμαρχοι Χίου, Ηρωικής Νήσου Ψαρών, Οινουσσών, Σταμάτης Κάρμαντζης, Κωνσταντίνος Βρατσάνος και Γεώργιος Δανιήλ, ενώ χαιρετισμό έστειλε ο Υπουργός Εξωτερικών, Γεώργιος Γεραπετρίτης, ο οποίος απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Πρώτος στο βήμα για να προλογίσει τον αυριανό Περιφερειάρχη ανέβηκε ο Βουλευτής ΝΔ Χίου, Νότης Μηταράκης.

Σημεία του χαιρετισμού του: «Σήμερα είναι μια εκδήλωση νίκης. Η Χίος στέλνει ισχυρό μήνυμα μιας Νέας Δυναμικής, εδώ στην πρώτη γραμμή για το Βόρειο Αιγαίο. Προχθές στην Λέσβο, στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, σε όλες τις περιοδείες του Αρχηγού, οι πολίτες των ακριτικών μας νησιών ζήτησαν ένα καλύτερο μέλλον. Ζήτησαν την Περιφέρεια αρωγό στην πρόοδο, ασπίδα στα κρίσιμα προβλήματα. Είχα την τιμή να υπηρετήσω μαζί του, από τον Ιούλιο του 2019 στην Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη. Συνεργαστήκαμε μαζί για να αντιμετωπίσουμε την έντονη μεταναστευτική κρίση που επηρέασε τις ζωές μας. Βάλαμε μαζί δύο μετρήσιμους στόχους: Πρώτον, την ουσιαστική μείωση των ροών και δεύτερον, τον δραστικό περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Εκεί που η Περιφερειακή αρχή αδυνατούσε να σταθεί αντάξια των προκλήσεων, εμείς καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πολιτών, να αντιμετωπίσουμε την κρίση, και τελικά οι πολίτες μας επιβράβευσαν στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Πιστεύουμε στην πολιτική του αποτελέσματος, όχι στην πολιτική της επικοινωνίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Αναγνώσθηκε ο χαιρετισμός του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Γεωργίου Γεραπετρίτη, σημεία του οποίου ήταν: «Είμαι ψυχικά παρών σε μια μάχη που δεν αφορά προσωπικά τον Αλκιβιάδη Στεφάνη, αλλά την ευημερία των νησιών του Βορείου Αιγαίου και της χώρας μας συνολικά. Αναλογιστείτε ποιος μπορεί να σας εκπροσωπήσει με επάρκεια και αξιοπρέπεια. Καλή τύχη, Αρχηγέ»!

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ευθύς αμέσως τον λόγο πήρε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος στάθηκε στην αποτελεσματικότητα του κ. Στεφανή και στο πνεύμα ομαδικότητας, συνεργασίας που τον διαπνέει. Μερικά από τα σημεία της δήλωσής του: «Μου είχε αποσπάσει 197 εκατομμύρια σε μια νύχτα για τη θωράκιση των συνόρων μας, ως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, θέτοντας τις βάσεις και σηματοδοτώντας την αρχή για την αποτελεσματική φύλαξη των χερσαίων και θαλασσίων οδών με την Τουρκία. Στην πολιτική χρειάζεται η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα - ομάδα, κοινωνία, κυβέρνηση, όχι οι φωνές. Είναι άνθρωπος της πράξης και της δράσης. Η δράση είναι αυτή που φέρνει αποτέλεσμα, και το αποτέλεσμα είναι αυτό που αφορά τις ζωές των ανθρώπων. Το μεταναστευτικό ήταν ένας εφιάλτης ιδεοληψίας και ανικανότητας. Κρίσιμο ο Περιφερειάρχης να μπορεί να φέρει πόρους στα νησιά του Β. Αιγαίου, να διεκδικεί και να έχει ως βασικά στοιχεία τη συνεργασία, την καλή διάθεση, τον χαρακτήρα, το ήθος, τη σεμνότητα. Ψηφίστε τον από την πρώτη Κυριακή των εκλογών».

 

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Αλκιβιάδης Στεφανής, ανέβηκε στο βήμα εμφανώς συγκινημένος, βγάζοντας ένα βαθύ πολιτικό και ενωτικό λόγο από καρδιάς, με επίκεντρο τον τόπο κα τον ακρίτα. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ» δήλωσε: «Πρώτη προτεραιότητα να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο για τα μικρά – πλην σημαντικά- νησιά μας. Οι Φούρνοι, η Θύμαινα, ο Αγ. Ευστράτιος, τα Ψαρρά και οι Οινούσσες πρέπει να έχουν φωνή και να είναι ισότιμα με τα υπόλοιπα νησιά. Τα «θα» είναι εύκολα! Δεν υπόσχομαι, αλλά πράττω»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Σε άλλο σημείο, ανέφερε: «Θέλετε σοβαρότητα, δικαιοσύνη και να σας λύσει κάποιος τα προβλήματα. Δεν έχω μάθει να κοροϊδεύω τους ανθρώπους, έχω μάθει να σέβομαι. Έχουμε πρόγραμμα, σχέδιο συνολικό για να οδηγήσουμε τον τόπο μας στο μέλλον. Την επομένη των εκλογών θα πραγματοποιήσουμε επισκέψεις και στα 214 χωριά μας, ώστε να καταστρώσουμε πλήρες πλάνο, να ιεραρχήσουμε και να κατηγοριοποιήσουμε θέματα. Έπειτα, θα αναζητήσουμε πόρους για να υλοποιήσουμε τα έργα που έχουμε τόσο ανάγκη».

 

Η κεντρική προεκλογική ομιλία του κύριου Αλκιβιάδη Στεφανή στη Χίο εξέπεμψε σε όλο το Βόρειο Αιγαίο, από τον Αγ. Ευστράτιος έως τη Θύμαινα, μήνυμα νίκης του συνδυασμού «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής