× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συλλήψεις στο Νοσοκομείο για μίζες από γραφείο τελετών

Επ’ αυτοφώρω συνέλαβαν οι Εσωτερικές Υποθέσεις τραυματιοφορέα και ιδιοκτήτη γραφείο τελετών. Είχαν παραβιάσει μέχρι και τα αρχεία γιατρών με τα στοιχεία ασθενών. Απολογούνται με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος στον Ανακριτή Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/10/2023

Συλλήψεις στο Νοσοκομείο για μίζες από γραφείο τελετών

Δυο τραυματιοφορείς του Νοσοκομείου Μυτιλήνης είχαν στήσει «φάμπρικα» διοχέτευσης πληροφοριών σχετικά με μελλοθάνατους που νοσηλεύονταν στο ίδρυμα, προς συγκεκριμένο γραφείο τελετών της Μυτιλήνης. Το συγκεκριμένο γραφείο αναλάμβανε τις τελετές μια και πρώτο έσπευδε στο Νοσοκομείο και όσο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα κέρδη τόσο για το γραφείο τελετών όσο και για τους πληροφοριοδότες τραυματιοφορείς!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα ας σημειωθεί, ότι οι δυο τραυματιοφορείς είχαν πρόσβαση στα αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών γιατρών από τα οποία και ενημερώνονταν σχετικά με την πορεία της υγείας ασθενών ενημερώνοντας το συνεργαζόμενο γραφείο τελετών.

Το θέμα για το οποίο ενημερώθηκαν οι «αδιάφθοροι» της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, είχε σαν αποτέλεσμα την επέμβαση στελεχών της υπηρεσίας την περασμένη Τρίτη 10 Οκτωβρίου (για την οποία πρώτο έγραψε το «Ν» και μάλιστα ενώ η διαδικασία ήταν σε εξέλιξη) και τη σύλληψη του ενός εκ των δυο τραυματιοφορέων καθώς και του ιδιοκτήτη του Γραφείου Τελετών.

Και οι δυο κρατούνται μέχρι και αύριο Παρασκευή που θα απολογηθούν στον Ανακριτή κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για πλημμεληματικές και κακουργηματικές πράξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρονται αναλυτικά τα παρακάτω: «από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν στις 10 Οκτωβρίου 2023, το πρωί  στη Μυτιλήνη, υπάλληλος Γενικού Νοσοκομείου και ιδιώτης, για -κατά περίπτωση- δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, ενώ στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα μία υπάλληλος του νοσοκομείου.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, οι δύο υπάλληλοι του Νοσοκομείου εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους ως τραυματιοφορείς ενημέρωναν τον ιδιώτη, ιδιοκτήτη γραφείου τελετών, σχετικά με το ποιοι ασθενείς επρόκειτο να αποβιώσουν, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας τους και αποκόμιζαν χρηματικά ποσά.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της εποπτεύουσας εισαγγελικής Αρχής και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο αυτό, διακριβώθηκε ότι οι δύο υπάλληλοι τουλάχιστον από τα τέλη Αυγούστου του τρέχοντος έτους, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση στο ηλεκτρονικό αρχείο των ιατρών του νοσοκομείου, προέβαιναν στη συστηματική διαρροή εμπιστευτικών ιατρικών και προσωπικών δεδομένων προς τον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τα στοιχεία αυτά, αναλάμβανε τις υπηρεσίες κηδείας, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο οικονομικό όφελος.

Για τον τερματισμό της δράσης τους το πρωί της Τρίτης (10/10) οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο ένας υπάλληλος και ο ιδιώτης, μετά από νέο περιστατικό παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου που έλαβε χώρα την προηγούμενη ημέρα (9/10).

Από τις επακόλουθες έρευνες σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 18.240 ευρώ, 3 συσκευές κινητών τηλεφώνων, καθώς και έγγραφα και ιδιόχειρες σημειώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί 74 περιπτώσεις παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, από τις οποίες οι 54 αφορούσαν ασθενείς που κατέληξαν, ενώ για τις 26 από αυτές τη διαδικασία ταφής είχε αναλάβει το γραφείο τελετών του ιδιώτη.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση