× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Oι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στη Λέσβο

Στις 12 το μεσημέρι το «Ν» θα μεταδώσει ζωντανά τη μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση από την προκυμαία της Μυτιλήνης

Δημοσίευση 28/10/2023

Oι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στη Λέσβο

Με τη μεγάλη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση, στην προκυμαία της Μυτιλήνης  κορυφώνονται σήμερα Σάββατο 28 Οκτωβρίου οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο του ΟΧΙ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά το πρόγραμμα του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Μυτιλήνης

ΩΡΑ 7.30 π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης και θούρια και εμβατήρια από μεγαφωνική συσκευή

ΩΡΑ 8.00 π.μ.: Έπαρση της σημαίας στο χώρο του Παλαιού Λιμεναρχείου με συμμετοχή στρατιωτικού τμήματος της 98 ΑΔΤΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΩΡΑ 10.30 π.μ.:Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αθανασίου, χοροστατούντος του ΣεβασμιοτάτουΜητροπολίτου Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου κ.κ. Ιακώβου (πέρας προσελεύσεως επισήμων στον Ιερό Ναό στις 10:25) . 
Μετά το πέρας της δοξολογίας, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Βασίλειο Μακρυπούλια, Σύμβουλο Εκπαίδευσης της ΔΙΔΕ Λέσβου.

ΩΡΑ 11.30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας από Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης,τους Βουλευτές του Νομού Λέσβου,τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, το Δήμαρχο Μυτιλήνης, Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Εκπρόσωπο του Πρύτανη του Παν/μιου Αιγαίου, την Πρόεδρο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, τονΑνώτερο Διοικητή Φρουράς-Διοικητή της 98 ΑΔΤΕ, το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου, τους Διοικητές Λιμενικού και τουΠυροσβεστικού Σώματος , τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Μυτιλήνης, τον Προϊστάμενο της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, τον Πρόεδρο της Τοπικής Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Λέσβου, εκπρόσωπο των αποστράτων Ελληνικής Αστυνομίας,εκπροσώπους Αναπήρων Πολέμου, εκπρόσωπο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λέσβου, εκπρόσωπο Εφέδρων Καταδρομέων Νομού Λέσβου,εκπρόσωπο Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Προσκόπους, εκπρόσωπο του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-Τοπικό Τμήμα Μυτιλήνης,εκπρόσωπο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-Παράρτημα Μυτιλήνης, εκπρόσωπο του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, εκπρόσωπο της Ένωσης Στρατιωτικών Π.Ε. Λέσβου,λοιπούς εκπροσώπους συλλόγων και σωματείων καθώς και εκπροσώπους Κομμάτων.
• Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας
• Εθνικός Ύμνος.

ΩΡΑ 12:00 : Θα πραγματοποιηθεί στην προκυμαία κοινή παρέλαση Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, αντιπροσωπειών τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, των μαθητών και μαθητριών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Επαγγελματικών Σχολών, εθελοντικών οργανώσεων, οδηγών και προσκόπωνμετά τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, διάρκειας 40-60 λεπτών με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής καθ' όλη τη διάρκεια της παρελάσεως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΩΡΑ 17:30 μ.μ.: Υποστολή της σημαίας με συμμετοχή στρατιωτικού τμήματος της 98 ΑΔΤΕ.

Υπεύθυνος για την προετοιμασία και την εμφάνιση των μη στρατιωτικών τμημάτων ορίζεται ο τελετάρχης κ. Μουρογιάννης Χριστόφορος, Δ/ντης του 2ου ΓΕΛ Μυτιλήνης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια