× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Καθημερινές επιχειρησιακές δράσεις της αστυνομίας στο μεταναστευτικό»

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου σημειώνει ότι από την αρχή του έτους έως σήμερα έχει προχωρήσει σε 13.552 συλλήψεις νεοφιχθέντων ατόμων σε όλα τα νησιά της περιφέρειάς μας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/10/2023

«Καθημερινές επιχειρησιακές δράσεις της αστυνομίας στο μεταναστευτικό»

Με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα ιστοσελίδας στο διαδίκτυο, που αφορά μεταξύ άλλων σε αιτιάσεις για πλημμελή φύλαξη της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής στη Χίο, η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση η οποία αφορά στη δραστηριότητα της αστυνομίας σε σχέση με το μεταναστευτικό στα νησιά του Βορείοανατολικού Αιγαίου στα οποία λειτουργούν δομές διαμονής αιτούντων άσυλο. Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Αστυνομία αναφέρει: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Για την ασφάλεια των Κλειστών Ελεγχόμενων Δομών που λειτουργούν στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, έχουν καταρτισθεί και υλοποιούνται ολοκληρωμένα σχέδια ασφαλείας, ενώ πέραν των Κλιμακίων Εξωτερικής Φύλαξης και Ασφάλειας, έχουν συγκροτηθεί και δραστηριοποιούνται σε 24ωρη βάση, Διμοιρίες Διαχείρισης Μετανάστευσης και Ειδικές Επιχειρησιακές Ομάδες Επέμβασης, που στελεχώνονται κυρίως από αστυνομικούς και συνοριακούς φύλακες των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λέσβου, Χίου και Σάμου.

 Η υλοποίηση των σχεδίων αποσκοπεί στην τήρηση τάξης και στη διασφάλιση της ομαλότητας στους χώρους των δομών, ενώ ο συντονισμός και η καθοδήγηση των προαναφερόμενων δυνάμεων, πραγματοποιείται από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.

 Σε πρόσφατα περιστατικά εκνόμων ενεργειών που έλαβαν χώρα στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή στη νήσο Σάμο, υπήρξε άμεση ανταπόκριση των αστυνομικών δυνάμεων και πραγματοποιήθηκαν -19- συλλήψεις αλλοδαπών ατόμων, ενώ δεν έχουν λάβει χώρα παρόμοια περιστατικά στις δομές της Λέσβου και της Χίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Επιπρόσθετα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου έχει καταρτισθεί ολοκληρωμένο σχέδιο για την επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, το οποίο υλοποιείται από τα Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης, σε συνεργασία με συναρμόδιες για τη φύλαξη και ασφάλεια των θαλασσίων συνόρων, Αρχές, εξασφαλίζοντας έτσι τον έλεγχο των αφίξεων, νεοεισερχόμενων ατόμων στα νησιά.

 Για την υλοποίηση του παραπάνω σχεδίου έχουν εγκατασταθεί σε διάφορες περιοχές των νησιών και χρησιμοποιούνται τεχνικά επίγεια μέσα, ενώ διατίθενται υποστηρικτικά και τεχνικά εναέρια μέσα.

 Το προσωπικό των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης, πραγματοποιεί, όταν αυτό απαιτείται, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, για τον εντοπισμό και απεγκλωβισμό νεοεισερχομένων αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών από δύσβατες χερσαίες τοποθεσίες των νησιών, σε συνεργασία με συναρμόδιες αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Επιπλέον, τα Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης πραγματοποιούν καθημερινά επιχειρησιακές δράσεις για την άμεση σύλληψη νεοεισερχομένων ατόμων και τη μεταφορά τους στις δομές.

 Από την αρχή του τρέχοντος έτους (2023) και μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο ερευνών που διεξάγονται καθημερινά σε χερσαίες περιοχές των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, κατά τις αφίξεις μεταναστευτικών ροών, έχουν συλληφθεί 13.552 νεοεισερχόμενα άτομα και έχουν σχηματισθεί 481 ποινικές δικογραφίες».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθη στη Μυτιλήνη καταζητούμενος της Ευρώπης

Διώκεται για διακίνηση ναρκωτικών και ψυχότροπων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΘΕΑΤΡΟ

Χάρη στη «Φλόγα» αγαπήσαμε κι άλλο τη ζωή

Είδαμε τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αντουέλ Νάκε, για καλό σκοπό, στο καφενείο «Πι»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Kαι οι Προοδευτικές Γυναίκες στην υποδοχή Γεωργιάδη

Καλούν σε συμπόρευση με το Εργατικό Κέντρο, την Ενωση Γιατρών ΕΣΥ και τα σωματεία την Τρίτη 30 Απριλίου
ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας για την επίσκεψη Γεωργιάδη

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τραγικός θάνατος για πρόσφυγα‑ πεζό που παρασύρθηκε σε τροχαίο στην Παναγιούδα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες και δύο πεζούς
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί στο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στη νότια Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αγωνιστική υποδοχή του Αδωνι Γεωργιάδη από συνταξιούχους

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων του Δημοσίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη