× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Διατήρηση του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού ζητά η Μυτιλήνη

Ομόφωνα έλαβε απόφαση την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης. Πιθανόν να παραμείνει και η Σχολική Επιτροπή ενώ διατηρείται ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/10/2023

Διατήρηση του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού ζητά η Μυτιλήνη

Ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης στην διαδικτυακή συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας να καταθέσει αίτηση στο Υπουργείο Εσωτερικών για την διατήρηση του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως γνωστόν με πρόσφατη νομοθετική διάταξη καταργούνται τα Νομικά Πρόσωπα στους Δήμους ενώ δίνεται η δυνατότητα διατήρησης ενός από αυτά εφόσον υπάρξει αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα συνοδεύει σχετική αίτηση στο Υπουργείο Εσωτερικών. 

Στην εισήγηση που ψηφίστηκε αναφέρονται αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους το συγκεκριμένο Νομικό Πρόσωπο είναι σημαντικό να διατηρηθεί. 

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι λειτουργεί στον τομέα του Πολιτισμού συμπληρωματικά με την Διεύθυνση Πολιτισμού, Τουρισμού και  Κοιν. Πρόνοιας και  αυτή η δράση συμβάλλει τα μέγιστα στη διαμόρφωση της συνολικής δράσης του Δήμου Μυτιλήνης στο τομέα του Πολιτισμού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης αναφέρεται ότι το εν λόγω ΝΠΔΔ στο τομέα του Αθλητισμού λειτουργεί αποκλειστικά.  Ο Δήμος Μυτιλήνης, σημειώνεται,  ασκεί μόνο την αρμοδιότητα επιχορήγησης αθλητικών σωματείων για διοργάνωση εκδηλώσεων και ποδοσφαιρικών συλλόγων – σωματείων για τη κάλυψη δαπανών μετακίνησης και διαμονής σε υποχρεώσεις τους εκτός νήσου Λέσβου.

Σε άλλο σημείο της εισήγησης αναφέρεται ότι με την κατάργηση του Νομικού Προσώπου  η συντήρηση των αθλητικών υποδομών που είτε αποτελούν περιουσία του είτε έχουν παραχωρηθεί για χρήση θα πρέπει να γίνεται από τη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μυτιλήνης.  Η υφιστάμενη στελέχωση της Υπηρεσίας με Τεχνικό Προσωπικό σε καμία περίπτωση δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί ακόμη και για αναθέσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Η ίδια κατάσταση θα δημιουργηθεί και με την Διεύθυνση  Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης σε περίπτωση κατάργησης του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται τελικά να μην καταργηθεί ούτε η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Μυτιλήνης η οποία έχει υπό την εποπτεία της πάνω από 100 σχολικές μονάδες και ο σχετικός νόμος δίνει το δικαίωμα για την διατήρησή της. Αυτό ωστόσο οριστικά θα διευθετηθεί το Μάρτιο του 2024.

Σε κάθε περίπτωση διατηρείται ακέραιος ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου αφού η σχετική νομοθεσία δεν προβλέπει την κατάργησή τους.  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής