× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δημόσια γιορτή Θηλασμού στη Μυτιλήνη

Η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας Λέσβου μας καλεί στη μαρίνα Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/11/2023

Δημόσια γιορτή Θηλασμού στη Μυτιλήνη

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, διοργανώνει τη 14η Πανελλαδική Εκδήλωση Εορτασμού Θηλασμού και Μητρότητας. Για τη Μυτιλήνη τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας Λέσβου, και μας προσκαλεί την Κυριακή 5 Νοεμβρίου τις 11 το πρωί σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συνάντηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Μαρίνα Μυτιλήνης.

Σκοπός της εκδήλωσης-γιορτής του Θηλασμού, είναι η απενοχοποίηση του θηλασμού και η εξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας με φετινό σύνθημα "Υποστήριξη-Ενημέρωση-Ενθάρρυνση της θηλάζουσας".

Το 2010, για πρώτη φορά, η πρωτοβουλία λίγων μητέρων οι οποίες είχαν σαν απώτερο σκοπό την εθελοντική βοήθεια σε άλλες μητέρες, ώστε να μάθουν την τέχνη του θηλασμού, έγινε η αιτία να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση-γιορτή για τον Θηλασμό, που πλέον αποτελεί, για τη χώρα μας, σύμβολο της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού. Κάθε χρόνο εδώ και 14 χρόνια μητέρες θηλάζουσες, πρώην θηλάζουσες, εγκυμονούσες και υποστηρικτές του μητρικού θηλασμού, συναντιόμαστε και «γιορτάζουμε» όλοι μαζί τον μητρικό θηλασμό με στόχο την Υποστήριξη-Ενημέρωση-Ενθάρρυνση της θηλάζουσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εκδηλώσεις και οι δράσεις μας πλέον μπορεί να αριθμούν 14 χρόνια
παρουσίας, όμως η ανάγκη για ευαισθητοποίηση, αφύπνιση και υποστήριξη των νέων μητέρων για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα», όπως φαίνεται δεν έχει εξαλειφθεί. Καθημερινά μέσα από την αλληλεπίδρασή μας με άλλες μητέρες, γίνεται αντιληπτό ότι η θηλάζουσα χρήζει υποστήριξης, ενημέρωσης και ενθάρρυνσης στο μοναδικό ταξίδι, αυτό της μητρότητας.


Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών
Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού & Μητρότητας συνεχίζει να προσφέρει τόσα χρόνια εθελοντικά και ανιδιοτελώς βοήθεια, ενημέρωση, πληροφορία και γνώση, ώστε να μπορεί να βρίσκει η κάθε θηλάζουσα από κάθε άκρη της Ελλάδας ό,τι χρειάζεται και ό,τι έχει ανάγκη για να μπορέσει να ξεκινήσει το ταξίδι του θηλασμού, να το συνεχίσει όσο επιθυμεί εκείνη και το παιδί της, αλλά κυρίως να μπορέσει να απολαύσει τη φυσικότητα και το μεγαλείο του.

Η γιορτή μας, κάθε χρόνο με μαγικό τρόπο καταφέρνει να ενώνει και να συνδέει μεταξύ τους όλες τις θηλάζουσες της Ελλάδας, όλες εκείνες που θήλασαν, θηλάζουν και θα θηλάζουν, καθώς και όλες εκείνες που προσπαθούν με όποιον τρόπο μπορούν να διαδώσουν τη φυσικότητα και τη σπουδαιότητα του μητρικού θηλασμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, με την υποστήριξη του IBFAN Ελλάδας, διοργανώνει την 14η Πανελλαδική Εκδήλωση Εορτασμού Θηλασμού & Μητρότητας, πραγματοποιώντας  εκδηλώσεις και συναντήσεις από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα από 1 έως 7 Νοεμβρίου, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο το παρών και αυτή τη χρονιά.


*Το 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανάσταση με ομπρέλες στη Λέσβο

Μικρή αστάθεια με μπόρες αναμένεται το Μεγάλο Σάββατο στο νησί ενώ την Κυριακή του Πάσχα μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ο καιρός θα κυλήσει χωρίς προβλήματα
ΧΩΡΙΑ

Μεγάλη Παρασκευή στο Σίγρι

Οι γυναίκες του χωριού τηρώντας το έθιμο των παππούδων τους που ήρθαν πρόσφυγες από το διωγμό του 1922 στολίζουν τον επιτάφιο το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξεπέρασαν τις 11.000 οι αφίξεις Τούρκων στη Λέσβο

Το 21% των Τούρκων επισκεπτών του Απριλίου έβαλε βίζα στο Τελωνείο Μυτιλήνης. Αύξηση των αφίξεων κατά 128% το πρώτο τετράμηνο του 2024 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΧΩΡΙΑ

Ολονυχτία για τον στολισμό του Επιταφίου

Στην εκκλησία Κοιμήσεως Θεοτόκου Μιστεγνών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μυτιλήνη: Μεγάλη Πέμπτη στην Αμαλή

Ο ιερέας της Αγίας Μαρίνας μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας της Θείας Σταύρωσης, μαζί με τους πιστούς, ανηφόρισε στο εξωκλήσι που βρίσκεται σε ένα ξέφωτο μέσα στο δάσος
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΧΩΡΙΑ

Στολισμός Επιταφίου όπως παλιά από τις γυναίκες του Ασώματου

Το «Ν» παρακολούθησε την παραδοσιακή τελετουργία του στολισμού στην εκκλησία του Ταξιάρχη στον Ασώματο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με το Πάσχα ξεκινά η σεζόν στη Σκάλα Ερεσού

Ανοίγουν ένα- ένα τα καταστήματα εστίασης και τα καταλύματα, ενώ κάποια ήδη υποδέχτηκαν Τούρκους και αναμένουν τα φεστιβάλ και τη Σχολή Καλών Τεχνών
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το Μοιρολόι της Παναγίας από τον αξέχαστο Σόλωνα Λέκκα

Δείτε το βίντεο-Κατανυκτικές στιγμές στην κορύφωση του Θείου δράματος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φεύγει το «Διαγόρας» έρχεται το «Νήσος Ρόδος»

Λύση στην αυξημένη κίνηση στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη η δρομολόγηση του πλοίου Ro – Pax της Hellenic Seaways
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόκληση οι ύβρεις Γεωργιάδη κατά εργαζομένων και υγειονομικών

Με δυναμικές κινητοποιήσεις και εργατικό κίνημα πού δε θα αρκείται σε συμβολικές κινήσεις, μπορεί να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική σημειώνει η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Λέσβου σε σχόλιο της για την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το Blue Carrier 1 στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Έκτακτη προσέγγιση του Ro - Ro της Blue Star Ferries στη Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ