× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δικαιώθηκε το «Ν» από τις συκοφαντίες και την απειλή… για τον πάτο της θάλασσας

Κάθε φορά που οι γνωστοί ακροδεξιοί προσβάλλουν με ψεύδη τον συνεταιρισμό, θα αντιμετωπίζουν χρηματικές ποινές και έναν μήνα προσωπική κράτηση!

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/11/2023

Δικαιώθηκε το «Ν» από τις συκοφαντίες και την απειλή… για τον πάτο της θάλασσας

Δικαιώθηκε το «Ν», ηλεκτρονική εφημερίδα που εκδίδει η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ενημέρωση» έναντι των συκοφαντών της από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης. Η ΚοινΣεπ «Ενημέρωση» κατέθεσε αγωγή το 2021 εναντίον τριών γνωστών ακροδεξιών της Λέσβου που υπονοούσαν ή εννοούσαν ότι ο συνεταιρισμός μας χρηματίζονταν από ΜΚΟ, έγραφαν προσβλητικά σχόλια σε βάρος της δημοσιογραφικής ομάδας για δήθεν αθέμιτες συναλλαγές με ΜΚΟ, ενώ απειληθήκαμε ότι θα μας ρίξουν στον πάτο της θάλασσας! Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης δημοσιεύτηκε την 31η Οκτωβρίου 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συκοφαντίες κατά του «Ν»

Όπως επανειλημμένα έχουμε γράψει η ίδρυση της ΚοινΣεπ μας έγινε με στόχο και σκοπό να δημιουργηθεί ένας πόλος αξιόπιστης, ερευνητικής και ανεξάρτητης δημοσιογραφικής ενημέρωσης, πρώτα στη Λέσβο και έπειτα στο Βόρειο Αιγαίο, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα. Άμεσος σκοπός μας ήταν και παραμένει η αξιόπιστη ενημέρωση, την οποία τα μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ θεωρούν αναφαίρετο δικαίωμα και αγαθό για τον πολίτη, αλλά και η δημιουργία μιας επιχείρησης στο συγκεκριμένο χώρο, η οποία θα είναι αξιόπιστη απέναντι στους πελάτες της και ικανή να υποστηρίξει τη διαβίωση των εργαζομένων της. Φαίνεται ότι το έργο μας που απορρέει από το σύνθημά μας «Για την Αλήθεια, την Ενημέρωση, τη Δημοκρατία» και η αποδοχή του κόσμου πείραξε τους εχθρούς της Αλήθειας, της Ενημέρωσης και της Δημοκρατίας!

Ο πρώτος που πρωταγωνιστούσε σε ακραία επεισόδια και στη συνέχεια ισχυρίζονταν ότι είναι μέλος της ΝΔ, με τέσσερα δημοσιεύματά του στο διαδίκτυο το 2019 και 2020, αφού έγραψε υποτιμητικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τη δημοσιογραφική ομάδα, ισχυρίστηκε ότι το «Ν» θέλει δήθεν να χειραγωγήσει τους πολίτες και τη Δικαιοσύνη και εκτόξευσε και απειλή ότι η… θάλασσα του Αιγαίου μας περιμένει. Υπονοούσε ότι η δημοσιογραφική ομάδα μας δεν εμφορείται από τις αρχές του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκανε λόγο για παράνομες χρηματοδοτήσεις και αθέμιτες συναλλαγές και επανέλαβε πολλάκις ότι δεν λειτουργεί νόμιμα ο σταθμός ως ειδησεογραφικός με την απαραίτητη… άδεια!

Μάλιστα τόνιζε ότι το «Ν» χρηματοδοτείται από το δημόσιο και αυτοδιοικητικές Αρχές με σκοπό να παρουσιάζει η δημοσιογραφική ομάδα ό,τι θέλουν οι «χρηματοδότες» της. Ας σημειωθεί ότι ο συνεταιρισμός του «Ν» είχε πρώτα στείλει εξώδικο εναντίον των δημοσιευμάτων του, ζητώντας του να διαγράψει τις δημοσιεύσεις, αλλά ουδέποτε ανταποκρίθηκε.

Σε αυτόν επιβάλλεται χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης ποσό 4.000 ευρώ προς το «Ν» και να παραλείπει στο μέλλον κάθε συκοφαντικό χαρακτηρισμό σε βάρος του «Ν», διαφορετικά θα δικαιούται το «Ν» να ζητά χρηματική ποινή χίλια ευρώ και προσωπική κράτηση ενός μήνα, κάθε φορά που το κάνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δεύτερος, πάλαι ποτέ φίλος της Χρυσής Αυγής ισχυρίστηκε ότι η δημοσιογραφική ομάδα έχει αθέμιτες συναλλαγές και ότι χρηματοδοτείται από ΜΚΟ για να προβάλλει… αντιφασιστικές απόψεις.

Ο τρίτος που πρώτα στοχοποιεί με συκοφαντίες του στο διαδίκτυο και στη συνέχεια απουσιάζει από τα δικαστήρια και έχει τελεσίδες καταδίκες με πολύμηνες ποινές φυλάκισης, έκανε λόγο για αθέμιτες συναλλαγές.

Στον δεύτερο και τον τρίτο επιβάλλεται χρηματική ικανοποίηση ύψους 1000 ευρώ για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης του «Ν» και υποχρεώνονται να παραλείπουν στο μέλλον να θίγουν το «Ν» με συκοφαντικούς ισχυρισμούς, διαφορετικά το «Ν» κάθε φορά θα μπορεί να ζητά 1000 ευρώ χρηματική ποινή και προσωπική κράτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δικηγόρος του «Ν», ΚοινΣΕΠ «Ενημέρωση» είναι ο Στράτος Πέτρου, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια άρτια τεκμηριωμένη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης η οποία αποτελεί δικαίωση αφενός μεν για το «ΝΗΣΙ» και τη δημοσιογραφική του ομάδα, που έγιναν στόχος σωρείας ανοίκειων και συκοφαντικών επιθέσεων επειδή «τόλμησαν»  να σταθούν απέναντι στην αντιπροσφυγική και αντιμεταναστευτική υστερία πάνω στην οποία στήθηκαν πολιτικές και αυτοδιοικητικές καριέρες, αφετέρου δε για την ελευθεροτυπία απέναντι σε κάθε προσπάθεια φίμωσης. Άλλωστε εκεί ακριβώς απέβλεπαν οι συκοφαντικές επιθέσεις κατά του «ΝΗΣΙΟΥ» και των δημοσιογράφων του. Στον κλονισμό της αξιοπιστίας του, στη δυσφήμισή του και τελικά στη φίμωσή του».

Δικηγόρος των εναγομένων είναι ο Παναγιώτης Τσακύρης, τ. αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθη στη Μυτιλήνη καταζητούμενος της Ευρώπης

Διώκεται για διακίνηση ναρκωτικών και ψυχότροπων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΘΕΑΤΡΟ

Χάρη στη «Φλόγα» αγαπήσαμε κι άλλο τη ζωή

Είδαμε τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αντουέλ Νάκε, για καλό σκοπό, στο καφενείο «Πι»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Kαι οι Προοδευτικές Γυναίκες στην υποδοχή Γεωργιάδη

Καλούν σε συμπόρευση με το Εργατικό Κέντρο, την Ενωση Γιατρών ΕΣΥ και τα σωματεία την Τρίτη 30 Απριλίου
ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας για την επίσκεψη Γεωργιάδη

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τραγικός θάνατος για πρόσφυγα‑ πεζό που παρασύρθηκε σε τροχαίο στην Παναγιούδα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες και δύο πεζούς
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί στο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στη νότια Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αγωνιστική υποδοχή του Αδωνι Γεωργιάδη από συνταξιούχους

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων του Δημοσίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη