× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Γύρισε όλο τον κόσμο και τώρα φτιάχνει εργοστάσιο ζωοτροφών στη Λέσβο

Ο Χρήστος Κουλουδής απόφοιτος του γεωπονικού Πανεπιστημίου, δίνει νέα πνοή από το 2017 στη μικρή βιοτεχνία της οικογένειας και την μετατρέπει σε μία σύγχρονη μονάδα παραγωγής ποιοτικών προϊόντων

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 3/11/2023

Γύρισε όλο τον κόσμο και τώρα φτιάχνει εργοστάσιο ζωοτροφών στη Λέσβο

Μια αξιόλογη επιχειρηματική προσπάθεια στη Λέσβου στο χώρο της μεταποίησης πραγματοποιεί ένας νέος επιστήμονας ο Χρήστος Κουλουδής ο οποίος ανέλαβε από το 2017 τη μικρή οικογενειακή επιχείρηση, μία βιοτεχνία παραγωγής ζωοτροφών και την μετέτρεψε με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε ένα σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι» αναφέρθηκε στις σπουδές που έκανε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και στην συμμετοχή του στη συνέχεια για αρκετά χρόνια σε ερευνητικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο. Όπως είπε μέσα από την ερευνητική του δραστηριότητά, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τεχνογνωσίες και πρακτικές που εφαρμόζονται στον πρωτογενή τομέα και στην μεταποίηση σε όλο τον κόσμο.

Από οικογενειακή επιχείρηση γίνεται εργοστάσιο 

«Η AGROZOI είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε το 1999 από την εμπορία ζωοτροφών. Με αργά και σταθερά βήματα προχώρησε στη συνέχεια η δημιουργία μια μικρής βιοτεχνίας η οποία παρήγαγε ζωοτροφές και η οποία στήριζε τους παραγωγούς του νησιού μας με ποιοτικά προϊόντα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σταδιακά μετά το 2017 η AGROZOI με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων έστησε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών από ελληνικές πρώτες ύλες και στόχευση στη δημιουργία προϊόντων για τα οποία οι κτηνοτρόφοι μας θα είναι σίγουροι για την ποιότητα τους και την θρεπτική τους αξία.

«Όλα μας τα προϊόντα παράγονται από ελληνικά σιτηρά τα οποία προμηθευόμαστε από Έλληνες παραγωγούς και εταιρείες. Τα μόνα προϊόντα που προμηθευόμαστε από το εξωτερικό είναι η σόγια και η ζαχαρόπιτα τα οποία δυστυχώς δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Έχουμε καταφέρει μέσα από σωστές και αξιόπιστες συνεργασίες και αγοράζοντας μεγάλες ποσότητες πρώτων υλών να πετύχουμε σταθερότητα στην τιμή των ζωοτροφών κάτι το οποίο γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο ανάγκη έχει ο κτηνοτρόφος.

Στόχος η ποιότητα 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη πλευρά δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην καλή ποιότητα των προϊόντων μας διότι θεωρούμε ότι το τελικό προϊόν, όπως το γάλα, το τυρί, το κρέας κ.λπ. καταλήγει στο τραπέζι του καταναλωτή. Όσο καλύτερης ποιότητας είναι οι ζωοτροφές με τις οποίες σιτίζεται το ζώο, τόσο καλύτερης ποιότητας είναι τα προϊόντα που παράγονται. Η Λέσβος έχει ανάγκη από ποιοτικά προϊόντα με ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία».

Την ίδια ώρα η AGROZOI ανέφερε ο Χρήστος Κουλουδής ξεκινά νέα συνεργασία με εταιρεία παραγωγής βοτάνων ώστε να εμπλουτιστούν οι παραγόμενες τροφές και με βότανα πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία τα οποία θωρακίζουν τον οργανισμό των ζώων από ασθένειες και βακτήρια.

«Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα ζώα θα παίρνουν λιγότερα φάρμακα και αντιβιοτικά ενώ η γεύση του γάλακτος εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο με τα αρώματα της Λεσβιακής φύσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύντομα και ερευνητικό εργαστήριο 

Το εργοστάσιο της εταιρείας βρίσκεται στο 5° χλμ. Καλλονής – Μυτιλήνης και όπως ανέφερε ο κ. Κουλουδής είναι ανοιχτό στον κόσμο για να γνωρίσει από κοντά τη δουλειά και την προσπάθεια που γίνεται στο χώρο αυτό.

Το επόμενο βήμα όπως σημείωσε είναι η δημιουργία ερευνητικού εργαστηρίου το οποίο θα έχει δραστηριότητα και στην ανάλυση τροφίμων επομένως θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από ιδιώτες. «Το εργαστήρι αυτό είναι ενταγμένο στο μέτρο 4.2.1. και αναμένεται αν όλα εξελιχθούν καλά με το επενδυτικό πρόγραμμα να λειτουργήσει μέσα στο επόμενο εξάμηνο».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Κίνηση στην αγορά της Μυτιλήνης την Κυριακή

Ανοιχτά τα καταστήματα έως τις 3, την Κυριακή των Βαϊων εγκαινιάζοντας το πασχαλινό ωράριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά