× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ξανά για την επιλογή διευθυντών στα σχολεία της Λέσβου

Αναφορά στον υπουργό Παιδείας από τη Μαρία Κομνηνάκα και άλλους βουλευτές του ΚΚΕ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/11/2023

Ξανά για την επιλογή διευθυντών στα σχολεία της Λέσβου

Αναφορά προς τον υπουργό Παιδείας, για τις εξελίξεις στο θέμα όσων έχουν καταγγελθεί για την επιλογή Διευθυντών στη Λέσβο κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα Μαρία, Δελής Γιάννης, Μανωλάκου Διαμάντω και Συντυχάκης Μανώλης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αναφορά περιλαμβάνει το κείμενο της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Λέσβου, σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα όσων έχουν καταγγελθεί για την επιλογή Διευθυντών στη Λέσβο.

Θυμίζουμε ότι η ΕΛΜΕ Λέσβου επανήλθε στις 26 Οκτωβρίου στο ζήτημα της επιλογής των Διευθυντών και στα ευτράπελα που συνέβησαν, επισημαίνοντας τη σχετική  επερώτηση της βουλεύτριας Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρίας Κομνηνάκα στη Βουλή η οποία ακόμη δεν έχει απαντηθεί. Με επιστολή της στους Συλλόγους Διδασκόντων, η ΕΛΜΕ τονίζει ότι το θέμα δεν θεωρείται λήξαν, καθώς οι καταγγελίες στο σωματείο έρχονται σωρηδόν: «Πολλοί συνάδελφοι έχουν αναγκαστεί να προσφύγουν στη δικαιοσύνη καθώς η υπηρεσία δεν μπόρεσε να προστατέψει τα δικαιώματά τους».

Και παραθέτει την επιστολή συναδέλφων της:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι, Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε  τα παρακάτω γύρω από την υπόθεση της επιλογής Διευθυντών στη ΔΙΔΕ ΛΕΣΒΟΥ από την περιβόητη και διαβόητη  Επιτροπή:

•           Η Επιτροπή  συνεδρίαζε, αποφάσιζε και υπέγραφε επίσημα έγγραφα με παράνομη  σύνθεση, αφού ο εκπαιδευτικός που εμφανίζεται ως  πρόεδρος δεν  ήταν πρόεδρος σύμφωνα  με  την απόφαση της  Περιφερειακής Διευθύντριας,  στις 17/1/2023, που στάλθηκε σ΄ όλα τα μέλη της επιτροπής, στον Διευθυντή Εκπαίδευσης και αναρτήθηκε στη Διαύγεια αλλά ως πρόεδρος  «αυτοβαφτίστηκε  και αυτοορίστηκε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

•           Από τον Αύγουστο  του 2023 και μετά τις μηνύσεις που κατατέθηκαν,  η Περιφερειακή Διευθύντρια αφαίρεσε από τον εν λόγω συνάδελφο και τη σφραγίδα και το δικαίωμα υπογραφής. Εύλογα ερωτήματα: Για τις προηγούμενες πράξεις, πρακτικά,  αποφάσεις  τι γίνεται;  Πώς είναι δυνατόν αποφάσεις και πράξεις που υπογράφηκαν από ένα μη νόμιμο πρόεδρο να είναι νόμιμες;  Οι υπηρεσιακά υπεύθυνοι   δεν γνώριζαν τι γινόταν στην επιτροπή για 8 μήνες;

•           Στον πρώτο πίνακα  με τα μετρήσιμα μόρια που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2023,  4 υποψήφιοι εμφανίζονται να μοριοδοτούνται με 8 μόρια σε ενότητα που το ανώτατο ήταν τα 6 μόρια. Γι’  αυτό κατατέθηκαν πάνω από 10 ενστάσεις και καμία δεν απαντήθηκε ούτε φυσικά άλλαξε η σούπερ-ντούπερ μοριοδότηση.

•           Σε δεκάδες αιτήματα που κατέθεσαν θιγόμενοι συνάδελφοι για να τους δοθούν τα πρακτικά του πρώτου πίνακα με τα μετρήσιμα μόρια  καθώς και  του πίνακα μετά τις ενστάσεις δεν πήραν καμία απάντηση ή πήραν άσχετες και ακαταλαβίστικες απαντήσεις ή χαρακτηρίστηκαν οι αιτήσεις τους «καταχρηστικές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

•           Στα αιτήματα που κατέθεσαν συνάδελφοι για  να τους δοθούν  τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά και η  αναλυτική βαθμολογία, αφού προηγήθηκε μια απαράδεκτη κωλυσιεργία ώστε να εξαντληθεί το προβλεπόμενο από το νόμο 20ήμερο (γιατί άραγε;) έλαβαν κάποιες γενικόλογες περιλήψεις και βαθμολογία χωρίς να φαίνεται το όνομα του βαθμολογητή ( γιατί άραγε αρνούνται να δώσουν το βαθμό που έβαλε ο καθένας; Τι φοβούνται  ή τι ντρέπονται;). Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της παραποίησης  σε συνεντεύξεις που τέθηκαν 10 ή 12 ή και 15 ερωτήσεις και η διάρκεια πέρασε τα 30 λεπτά ή και τα 40 ακόμη δόθηκαν περιλήψεις δύο σελίδων, όπου φυσικά δεν μπορεί να φανεί ούτε τι ρωτούσε η επιτροπή ούτε τι απαντούσε  ο υποψήφιος. Σε νέα αιτήματα να δοθούν οι ηχητικές καταγραφές των συνεντεύξεων  υπήρξε απόλυτη άρνηση.

•           Σημειώνουμε με έμφαση ότι άλλες ΔΙΔΕ με τις οποίες ήρθαμε σε επικοινωνία έδωσαν πλήρη πρακτικά και ονόματα βαθμολογητών. Το ίδιο έκανε και η επιτροπή για την επιλογή Διευθυντών στα Πειραματικά σχολεία.

•           Από τις βαθμολογίες  που δόθηκαν στους υποψηφίους προκύπτουν απίθανα πράγματα, ντροπιαστικά για  κλάδο επιστημόνων, τρανές  αποδείξεις της διαβλητής και στημένης διαδικασίας καθώς και της αυθαιρεσίας, του αυταρχισμού και της εμπάθειας των μελών της επιτροπής. Για παράδειγμα δεν μπήκαν καν στον κόπο, όπως ήταν υποχρεωμένοι  από τον νόμο,   να δικαιολογήσουν τον βαθμό τους στο σχετικό έντυπο αλλά έβαζαν μονολεκτικούς χαρακτηρισμούς που προκαλούν θυμηδία και οργή: σε βαθμό 14 ( με άριστα το 20) υπάρχει ο χαρακτηρισμός εξαιρετικός, σε βαθμό 9 ο χαρακτηρισμός μέτριος, σε βαθμό 10 ο χαρακτηρισμός αυταρχικός, σε βαθμό 8 ελλιπής  εκφορά λόγου και πολλά άλλα προσβλητικά της νοημοσύνης και ενός βρέφους.

•           Τακτικό μέλος «περιέργως» μετά τις 20 Φεβρουαρίου «εξαφανίστηκε» από την επιτροπή για να εμφανιστεί σε μόνιμη βάση αναπληρωματικό μέλος.  Άλλο τακτικό μέλος και σύμφωνα με την απόφαση  της Περιφερειακής Διευθύντριας  Προεδρεύων εμφανίστηκε στις διαδικασίες μόνο 3 μέρες, αλλά και τότε  ως Πρόεδρος υπέγραφε ο «αυτοβαπτισθείς και αυτοορισθείς».

•           Δύο υποψήφιοι έκαναν  προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια.

•           Τέσσερις υποψήφιοι έχουν προσφύγει στα Ποινικά  Δικαστήρια και έχουν καταθέσει σειρά μηνύσεων για διάφορα θέματα της όλης διαδικασίας.

•           Τουλάχιστον δέκα υποψήφιοι έχουν δηλωθεί ως μάρτυρες κατηγορίας στις παραπάνω μηνύσεις και θα προσκομίσουν τον δικό τους φάκελο.

•           Για τα παραπάνω έχει υποβληθεί  και επερώτηση στη Βουλή από βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και η Μαρία Κομνηνάκα, Βουλευτής Λέσβου.  Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απάντηση από τον Υπουργό Παιδείας

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

θεωρούμε ότι το θέμα της επιλογής των Διευθυντών στο νησί  και όλα όσα έχουν συμβεί και σχολιάζονται από όλο την κοινωνία, για  πολλά από  τα οποία εκδώσατε ανακοινώσεις, δεν αφορά μόνο 10-15 συναδέλφους, ούτε αντιμετωπίζεται  μόνο νομικά, αφού οι διαστάσεις του είναι πολιτικές, συνδικαλιστικές, κοινωνικές  και ηθικές.

Μετά την παρωδία-επιλογή διευθυντών υποψήφιοι  πέρα από την αηδιαστική και αποκρουστική επίθεση που δέχτηκαν, γιατί αρνήθηκαν  να γίνουν γρανάζια του μηχανισμού της παραδιοίκησης της ΔΙΔΕ ΛΕΣΒΟΥ, μπήκαν σε απίθανες προσωπικές και οικογενειακές περιπέτειες,  αφού ξεσπιτώθηκαν, άλλαξαν σχολεία και πολλά άλλα,  λίγα χρόνια μάλιστα πριν την συνταξιοδότησή τους.

 Για αυτό ζητάμε από την ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ να προβεί σε νέες ανακοινώσεις, να γνωστοποιήσει τα παραπάνω σε όλους τους συναδέλφους, να κάνει παράσταση τόσο στην  Περιφερειακή Διεύθυνση όσο και στη ΔΙΔΕ Λέσβου και να δηλώσει συμπαράσταση στους συναδέλφους μέλη της ΕΛΜΕ Λέσβου που  έχουν προσφύγει ή θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Με λίγα λόγια να δηλώσουμε ότι έχουμε τη δύναμη να προστατεύσουμε τα  επαγγελματικά δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας  και δεν λυγίζουμε μπροστά στη μεγαλύτερη απρέπεια, χυδαιότητα, αυθαιρεσία  και διαπλοκή που έχει συμβεί στην ιστορία της Λεσβιακής Εκπαίδευσης.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φεύγει το «Διαγόρας» έρχεται το «Νήσος Ρόδος»

Λύση στην αυξημένη κίνηση στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη η δρομολόγηση του πλοίου Ro – Pax της Hellenic Seaways
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόκληση οι ύβρεις Γεωργιάδη κατά εργαζομένων και υγειονομικών

Με δυναμικές κινητοποιήσεις και εργατικό κίνημα πού δε θα αρκείται σε συμβολικές κινήσεις, μπορεί να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική σημειώνει η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Λέσβου σε σχόλιο της για την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το Blue Carrier 1 στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Πρώτη προσέγγιση του Ro - Ro της Blue Star Ferries στη Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ούτε ευρώ στις επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου

Η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας σε ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Παρασκευΐδη αποκαλύπτει πως από τα 17,7 δις ευρώ προνομιακών δανειοδοτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης ούτε ευρώ δεν έφθασε στις επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου
ΧΩΡΙΑ

Στη Λέσβο το Αγιο Φως με την Sky Express

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός προς όλους τους προορισμούς αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί νωρίς το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωράει έως την Περιφέρεια το έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης

Μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής θα γίνει προσπάθεια να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες ως το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, για την ανεμπόδιστη περιφορά των επιταφίων. Τα σενάρια για τις εργασίες το καλοκαίρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό το Τσαρσί Χαμάμ τη Μεγάλη Παρασκευη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προσβάλλετε την υπόληψή μου, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης περνά στην αντεπίθεση με ανακοίνωσή του και απαντά στην παράταξη «Νέα δράση - νέος Δήμος» και στα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το ακίνητο στη Θερμή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη