× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το 2026 χρονιά ορόσημο για την κρουαζιέρα στη Λέσβο

«Το νησί έχει όλα τα στοιχεία για να αποτελέσει κορυφαίο προορισμό» σημειώνει ο Γιάννης Μπρα ειδικός σύμβουλος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/11/2023

Το 2026 χρονιά ορόσημο για την κρουαζιέρα στη Λέσβο

Σε δυναμική αύξηση του αριθμού των κρουαζιεροπλοίων που προσεγγίζουν τη Λέσβο, στοχεύει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τα επόμενα 3 χρόνια έως το 2026, μέσα από την ειδική συνεργασία που υλοποιεί με τον Γιάννη Μπρα της εταιρίας Five Senses Consulting and Development.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Τρίτη το πρωί πραγματοποιήθηκε μία ακόμη συνάντηση στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με την παρουσία φορέων, δημοσιογράφων και υπηρεσιακών στελεχών όπου ο κ. Μπρα αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε το τελευταίο διάστημα,  με  συμμετοχή σε ειδικές εκθέσεις και δράσεις – event για την κρουαζιέρα.

Όπως τόνισε ο κ. Μπρα η Λέσβος γενικά είναι ένας εξαιρετικά ενδιαφέρον προορισμός και έγινε προσπάθεια αυτό να αναδειχθεί. Πρόσθεσε μάλιστα ότι μέσα από μια σειρά προτάσεων εφικτών  στην υλοποίηση τους θα υπάρξει καλύτερη πρόσβαση των επισκεπτών σε πληροφορίες για το νησί που αφορούν την ιστορία, τον πολιτισμό, την περιπέτεια, την γαστρονομία.

«Το ζητούμενο είναι η άμεση πληροφόρηση και η σύνδεση ολόκληρου του νησιού με έξυπνο και διαδραστικό τρόπο, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να γνωρίσει εύκολα και γρήγορα πληροφορίες που αφορούν στη Λέσβο και τα μέρη που μπορεί να επισκεφθεί κατά την σύντομη παραμονή του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα στο πλαίσιο της παρουσίασης ο κ. Μπρα κατέθεσε πρόταση για νέα σήμανση και τοποθέτηση ειδικών πινακίδων στην περιοχή του λιμανιού της Μυτιλήνης ώστε ο επιβάτης της κρουαζιέρας   να μπορεί να κινηθεί εύκολα στην πόλη και στους προορισμούς που τον ενδιαφέρουν χωρίς να χάνεται ή να μπερδεύεται.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής είναι ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα αυτής της σημαντικής προσπάθειας που γίνεται θα φανούν τα επόμενα χρόνια.

Σε άλλο σημείο ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι γενικά οι προσπάθειες που γίνονται για την αλλαγή του brand name του νησιού μας, αποδίδουν καρπούς και αυτό πρόσθεσε φάνηκε πολύ καθαρά στην πρόσφατη συμμετοχή της Περιφέρειας στο Λονδίνο στην τουριστική έκθεση που πραγματοποιείται εκεί,  όπου  πήγε ο ίδιος προσωπικά. Μεταξύ άλλων  τόνισε ότι  σε σύγκριση με το 2020 που είχε βρεθεί στο ίδιο τουριστικό γεγονός, το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό και πλέον υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για όλα τα νησιά Βορείου Αιγαίου και κυρίως για τη Λέσβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημαντική ήταν και η τοποθέτηση της υπεύθυνης στο Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας, Αγγελικής Πολιτάκη, η οποία πρότεινε  τη διοργάνωση ταξιδιών στη Λέσβο στα οποία τα στελέχη των εταιρειών κρουαζιέρας θα μπορούν να γνωρίσουν από κοντά το νησί και να διαμορφώσουν προσωπική άποψη για τον προορισμό που τους προτείνεται.

Πρόσθεσε ακόμη ότι έχει δημιουργηθεί ένα εγχειρίδιο με προτεινόμενες εκδρομές και διαδρομές του νησιού  και  τόνισε ότι αν υπάρχει ενημέρωση εγκαίρως για τις ιδιαίτερες προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα των επιβατών θα υπάρχει και ανάλογη  προετοιμασία ίσως και δημιουργία εμπειριών και δράσεων για την καλύτερη προσέγγισή τους.   

Δείτε αποσπάσματα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και του Γιάννη Μπρα 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Κίνηση στην αγορά της Μυτιλήνης την Κυριακή

Ανοιχτά τα καταστήματα έως τις 3, την Κυριακή των Βαϊων εγκαινιάζοντας το πασχαλινό ωράριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά