× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Αντιπεριφερειάρχες με πλήρες ωράριο και αξιολόγηση στη νέα θητεία Μουτζούρη

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, στην πρώτη μετεκλογική του συνέντευξη στο «Ν» μιλά για το προσφυγικό και τη νέα προσφυγή στο ΣτΕ, τα έργα που προχωρούν καθώς τα προβλήματα στη διεύθυνση Συγκοινωνιών

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 21/11/2023

Αντιπεριφερειάρχες με πλήρες ωράριο και αξιολόγηση στη νέα θητεία Μουτζούρη

Έτοιμος να συνεργαστεί με τα Υπουργεία, την κυβέρνηση και τους φορείς προκειμένου την πενταετία που έρχεται να υπάρξει η μέγιστη παραγωγή έργων στα νησιά μας, δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι», ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Μουτζούρης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην προεκλογική περίοδο που ολοκληρώθηκε και στην επανεκλογή του λέγοντας ότι ήταν ένα δύσκολο διάστημα για τον ίδιον, αφού είχε απέναντί του ολόκληρη την κυβέρνηση και την επίσημη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο πρόσθεσε στη διάρκεια των περιοδειών του εισέπραξε μεγάλη αγάπη από τους πολίτες με τους οποίους ήρθε σε επαφή και αυτό είναι εκείνο που κρατά χαραγμένο στη μνήμη του από εκείνο το διάστημα.

«Κάναμε νέα προσφυγή για Βάστρια στο ΣτΕ»

Αναφερόμενος στο προσφυγικό μεταναστευτικό ο Κώστας Μουτζούρης μεταξύ άλλων σημείωσε ότι το θέμα αναδείχθηκε τους προηγούμενους μήνες λόγω αύξησης των ροών ωστόσο το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη μείωση κάτι το οποίο  επισήμανε και μέσα από ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μίλησα και με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, τον κ. Καιρίδη, ο οποίος με πήρε τηλέφωνο και μου εξήγησε αναλυτικά τις προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά του Υπουργείου, μάλιστα  είπε ότι θέλει να έχουμε μια καλή συνεργασία. Εμείς δεν είμαστε αρνητικοί σε αυτό, δεν θέλουμε όμως να λειτουργούν δομές στα νησιά μας. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τη στήριξη των κορυφαίων νομικών με τους οποίους συνεργάζεται κατέθεσε νέα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα κερδίσουμε. Παλεύουμε με όλα τα νόμιμα μέτρα που υπάρχουν και παράλληλα πιέζουμε σε πολιτικό επίπεδο για το θέμα αυτό».

Αντιπεριφερειάρχες πλήρους απασχόλησης 

Μιλώντας για το σχήμα της νέας περιφερειακής αρχής  ο κ. Μουτζούρης, δεν άνοιξε τα χαρτιά του ξεκαθάρισε ωστόσο ότι έχει πολλές απαιτήσεις από τους νέους συνεργάτες του και επιθυμεί να είναι πλήρους απασχόλησης, αφήνοντας αιχμές για πρώην αντιπεριφερειάρχες οι οποίοι όπως είπε ερχόταν στο γραφείο τους για μια ώρα την ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση σημείωσε θα αξιολογούνται για την πρόοδό τους και η θητεία τους θα είναι για μόνο ένα χρόνο. «Θα εφαρμόσω το σύστημα rotation, δηλαδή όλοι θα περνούν από διάφορες θέσεις και είτε θα παραμένουν είτε θα φεύγουν ανάλογα με το αποτέλεσμα της δουλειάς της».

ΕΣΠΑ στην κοινωνία και στην επιχειρηματικότητα 

Αναφερόμενος στα μεγάλα έργα που υλοποιούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν ο Κώστας Μουτζούρης σημείωσε ότι σε αυτό το ΕΣΠΑ που θα ξεκινήσει δίνεται προτεραιότητα στην κοινωνία, στην απασχόληση, στην καταπολέμηση της ανεργίας, στην επιχειρηματικότητα κ.λπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στο νέο ΕΣΠΑ οι πόροι για έργα υποδομών είναι πολύ λίγα ωστόσο από την πλευρά μας θα προχωρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα μέσα από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα».

Ειδική αναφορά έκανε στο πλαίσιο της συνέντευξής του ο Κώστας Μουτζούρης, στον οδικό άξονα Μεγαλοχωρίου – Αγιάσου, ο οποίος όπως είπε επαναδημοπρατείται άμεσα μετά την αποχώρηση του εργολάβου, ενώ μιλώντας για τη Νότια παράκαμψη σημείωσε πως είναι ένα δύσκολο έργο και το δεύτερο τμήμα της μελέτης που αφορά το κομμάτι του αεροδρομίου δεν μπορεί να υλοποιηθεί αφού μέσα σε αυτό υπάρχουν πολλές ιδιοκτησίες και κατοικίες που θίγονται και πρέπει να γίνει τροποποίηση. «Το πρώτο τμήμα από την Παγανή έως το νοσοκομείο, είναι εύκολο να γίνει και θα το προχωρήσουμε διότι δεν θίγονται κατοικίες. Μάλιστα έχουμε υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης στο Ταμείο Ανάκαμψης. Το δεύτερο κομμάτι όμως που αφορά το τμήμα από το νοσοκομείο ως τη Βαρειά θίγει κατοικίες συμπολιτών μας και απαιτείται να γίνει τροποποίηση».

Το τρίτο έργο στο οποίο έκανε ειδική αναφορά ο Κώστας Μουτζούρης είναι ο οδικός άξονας Καλλονής Πέτρας, ένα έργο που επίσης καθυστερεί η έναρξη των εργασιών του.

Τα προβλήματα στη διεύθυνση Συγκοινωνιών 

Όπως είπε το βασικό πρόβλημα εκεί είναι ότι το Υπουργείο δεν έχει ακόμη προχωρήσει στην τροποποίηση της μελέτης για το φράγμα Τσικνιά στο σημείο που έπεφτε πάνω στη χάραξη του νέου δρόμου και έτσι υπάρχει σοβαρή καθυστέρηση.

 Απαντώντας σε ερώτηση συμπολίτη μας για τις δυσλειτουργίες και τις αρρυθμίες που υπάρχουν στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών, ο Περιφερειάρχης παραδέχθηκε ότι σε αυτό το κομμάτι απέτυχε στη θητεία που ολοκληρώνεται λέγοντας ότι υπάρχει πολύ κακό κλίμα στην υπηρεσία λόγω προστριβών και προβλημάτων που υπάρχουν. «Αναγνωρίζω ότι σε αυτό τον τομέα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα όμως το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μετά την 1η Ιανουαρίου όπου θα γίνουν σημαντικές αλλαγές και εσωτερικές μετακινήσεις υπαλλήλων».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»