× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σιωπούν Κύτελης και Μουτζούρης για τις αποκαλύψεις Βέρρου

Στην έκτακτη συνάντηση της Αθήνας Κύτελης – Μουτζούρης παρόντος Αθανασίου συμφώνησαν σε «κλειστή Μόρια» έναντι κλεισίματος των άλλων δομών και κατασκευής αθλητικού κέντρου στον Καρά Τεπέ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/1/2020

Σιωπούν Κύτελης και Μουτζούρης για τις αποκαλύψεις Βέρρου
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Η αποκαλυπτική συνέντευξη του Δημάρχου δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου στην Ανθή Παζιάνου και την εκπομπή «Ανθέων 99» στο ραδιόφωνο του «Ν» το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής μένει αναπάντητη από τον περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και το Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη.

Όσον αφορά τα σοβαρά ερωτήματα που τέθηκαν για τη συμφωνία που είχε υπάρξει για τη διατήρηση της δομής στη Μόρια. Την συνήθη τακτική της σιωπής ακολουθεί και ο έτερος παραβρισκόμενος στη συνάντηση στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Βέρρος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Βέρρο στην έκτακτη συνάντηση των αυτοδιοικητικών και του κ. Αθανασίου πίσω από τις κλειστές πόρτες αίθουσας VIP του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» (και όχι σε αίθουσα του ξενοδοχείου Sofitel όπως είχε διαρρεύσει) με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο το απόγευμα της 14ης Ιανουαρίου είχε υπάρξει συμφωνία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος στη Λέσβο.

Εκείνη τη μέρα λοιπόν συμφωνήθηκε, «έδωσαν και χέρια» ειπώθηκε χαρακτηριστικά να παραμείνει η Μόρια ως κλειστή δομή νέου τύπου, να υπάρξει άμεση αποσυμφόρηση του νησιού, να κλείσουν όλες οι λειτουργούσες σήμερα δομές συμπεριλαμβανόμενου του καταυλισμού στον Καρά Τεπέ, ο δε Δήμος Μυτιλήνης έναντι της συμφωνίας αυτής να λάβει ενίσχυση - «δώρο» τη δημιουργία σύγχρονου μεγάλου αθλητικού κέντρου στη δημοτική έκταση του Καρά Τεπέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την επόμενη όμως μέρα η συμφωνία αυτή η οποία λήφθηκε αυθαίρετα από τους συμμετέχοντες αφού δεν είχαν σχετική εξουσιοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης και το Περιφερειακό Συμβούλιο (άλλα έχουν συμφωνηθεί και διεκδικούνται) εγκαταλείφτηκε.

Κι αυτό γιατί στα πλαίσια της πλήρους έλλειψης στοιχειώδους προγράμματος αντιμετώπισης της κρίσης ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ώρες μετά, το βράδυ της 16ης Ιανουαρίου σε συνέντευξη του στον Alpha ανέφερε ότι «για τη Λέσβο έχει βρεθεί χώρος για το νέο κλειστό κέντρο, καθώς και ότι θα κλείσει η Μόρια». Ακολούθησε η επανίδρυση έξη μήνες μετά το κλείσιμο του, του υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου και… φτου κι εξ αρχής.

Τα παραπάνω αποτέλεσαν την αφορμή για την απόσυρση του υπουργού Εσωτερικών από την όποια διαπραγμάτευση, απόσυρση που μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι έγινε από τον «φανερά ενοχλημένο» Υπουργό Εσωτερικών. Αυτός ήταν ο λόγος που ο κ. Θεοδωρικάκος δεν συναντήθηκε στις 23 Ιανουαρίου, την επομένη των συλλαλητηρίων της 22ας, με τους αντιπροσώπους του βορείου Αιγαίου. Κι αυτό αν και από μεριάς της Περιφέρειας και του περιφερειάρχη προσωπικά είχε ανακοινωθεί συνάντηση με τον κ. Θεοδωρικάκο. Από τις διαπραγματεύσεις αποσύρθηκε φυσικά και έτερος αρμόδιος ο οποίος μεθαύριο Τρίτη έρχεται στη Μυτιλήνη απιοκλειστικά για θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεδομένων όλων των παραπάνω Αθανασίου, Μουτζούρης και Κύτελης καλούνται δημόσια να απαντήσουν. Συμφώνησαν με τον κ. Θεοδωρικάκο να μείνει η Μόρια;

Με ποιανού εξουσιοδότηση προχώρησαν πίσω από κλειστές πόρτες σε μια τέτοια συμφωνία. Κύριε Κύτελη, κύριε Μουτζούρη και κύριε Αθανασίου απαντήστε.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Τα Μιστεγνά τιμούν τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος

Τελέσθηκε εσπερινός και λιτάνευση της εικόνας απόψε στη Σκάλα Μιστεγνών
Τα Μιστεγνά τιμούν τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος
ΧΩΡΙΑ

Βιβλιοπαρουσίαση στον Μανταμάδο για τη ζωή του Νίκου Βαβούδη

Παρουσιάστηκε το μυθιστόρημα της Σωτηρίας Μαραγκοζάκη «Άσπρος σκύλος μαύρος σκύλος», εμπνευσμένο από τη διαδρομή του Μανταμαδιώτη κομμουνιστή
Βιβλιοπαρουσίαση στον Μανταμάδο για τη ζωή του Νίκου Βαβούδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 9 Αυγούστου, στις 19:30, μπροστά από το κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Εγκαινιάστηκε η νέα παιδική χαρά στους Ταξιάρχες

Το έργο του Δήμου Μυτιλήνης παραδόθηκε στα παιδιά και στους κατοίκους του χωριού
Εγκαινιάστηκε η νέα παιδική χαρά στους Ταξιάρχες
ΧΩΡΙΑ

Εορταστικές εκδηλώσεις για τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο Καγιάνι

Πανηγυρικός Εσπερινός το απόγευμα της Τετάρτης και Θεία Λειτουργία το πρωί της Πέμπτης
Εορταστικές εκδηλώσεις για τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο Καγιάνι
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πανηγύρι του Αγίου Χαραλάμπους στο Παλαιοχώρι

Ιερά Λειτουργία, περιφορά της εικόνας, έφιπποι συμμετέχοντες και παραδοσιακό γλέντι την Παρασκευή 7 Αυγούστου
Πανηγύρι του Αγίου Χαραλάμπους στο Παλαιοχώρι
ΓΕΥΣΗ

Γέμισε αρώματα το Μεγαλοχώρι στη γιορτή βοτάνων

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην εκδήλωση του Taste Lesvos με επίκεντρο τη γαστρονομική και φυσική κληρονομιά της Λέσβου
Γέμισε αρώματα το Μεγαλοχώρι στη γιορτή βοτάνων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κριτική Κουφέλου σε Χριστόφα και ΔΕΥΑΛ για τα προβλήματα υδροδότησης

Η παράταξη «Νέα Δράση – Νέος Δήμος» κάνει λόγο για ανεπάρκεια στη διαχείριση της ύδρευσης και θέτει σειρά ερωτημάτων για τη βλάβη στη Σουράδα
Κριτική Κουφέλου σε Χριστόφα και ΔΕΥΑΛ για τα προβλήματα υδροδότησης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δύο μαχητικά F‑16 στους ουρανούς της Λέσβου

Εκπαιδευτική δραστηριότητα Πολεμικής Αεροπορίας και Στρατού Ξηράς από τις 13.50 έως τις 14.20
Δύο μαχητικά F‑16 στους ουρανούς της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Χωρίς νερό έξι περιοχές της Μυτιλήνης λόγω μεγάλης βλάβης

Συνεργεία της ΔΕΥΑΛ εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση της υδροδότησης σε Πυργί, Αλυφαντά, Κέδρο, Παγανή, Λακέρδα και Γαϊδαρανήφορο
Χωρίς νερό έξι περιοχές της Μυτιλήνης λόγω μεγάλης βλάβης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τον Πάνο Βλάχο στο Κάστρο της Μυτιλήνης

Μια συναυλία με λαϊκά, μπαλάντες, επιτυχίες των ’90s και έντονο κοινωνικό αποτύπωμα
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τον Πάνο Βλάχο στο Κάστρο της Μυτιλήνης
ΑΓΟΡΑ

Φώτα ανοιχτά, τιμές χαμηλά στη Λευκή Νύχτα της Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 7 Αυγούστου με εκπτώσεις, μουσική και ανοιχτά καταστήματα έως τις 23:30
Φώτα ανοιχτά, τιμές χαμηλά στη Λευκή Νύχτα της Μυτιλήνης