× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Κόμπι σ` αγαπάμε». Παγκόσμιος θρήνος για τον Black Mamba

Ο Μπράιαντ έχασε τη ζωή του στα 41 του χρόνια, μαζί με τη 13χρονη κόρη του Τζιάνα Μαρία Μπράιαντ και άλλους επτά ανθρώπους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/1/2020

«Κόμπι σ` αγαπάμε». Παγκόσμιος θρήνος για τον Black Mamba

Ο κόσμος του αθλητισμού και του θεάματος βυθίστηκε στο πένθος την Κυριακή εξαιτίας της είδησης του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ, αληθινού παγκόσμιου σταρ του μπάσκετ, που άφησε άναυδους από τους πλούσιους και διάσημους που πήγαιναν στο γήπεδο για να τον θαυμάσουν μέχρι τον νυν και πρώην προέδρους των ΗΠΑ, μέλη του Basketball Hall of Fame και τους αναρίθμητους θαυμαστές του, πολλοί από τους οποίους συνέρρευσαν έξω από την έδρα των Lakers του Λος Άντζελες με δάκρυα στα μάτια για να θρηνήσουν και να αποτίσουν φόρο τιμής σε αυτόν που αποκαλούσαν «Mamba».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ο Μπράιαντ έχασε τη ζωή του στα 41 του χρόνια, μαζί με τη 13χρονη κόρη του Τζιάνα Μαρία Μπράιαντ και άλλους επτά ανθρώπους, όταν από άγνωστη αιτία και ενώ επικρατούσε πυκνή ομίχλη συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν. Πολλά αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα διέκοψαν αμέσως την κανονική ροή του προγράμματός τους για να μεταδώσουν απευθείας νέα και αντιδράσεις για το δυστύχημα.

 Το ελικόπτερο του θρύλου του Μπάσκετ συνετρίβη στις 10 το πρωί της Κυριακής στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια, κοντά στο Λος Άντζελες, λίγα μέτρα μακριά από κατοικημένη περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 «Δεν υπάρχουν επιζώντες από συντριβή του ελικοπτέρου. Πρόκειται συνολικά για εννέα θύματα, οκτώ επιβάτες και τον πιλότο. Δεν πρόκειται να κάνουμε κανένα σχόλιο αν δεν ολοκληρωθεί η έρευνα και πριν κάνει ο ιατροδικαστής τη δουλειά του», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο σερίφης του Λος Άντζελες, Άλεξ Βιλανουέβα.

 

Το TMZ ήταν το Μέσο που αναφέρθηκε πρώτο στο συμβάν, εξηγώντας πως ουδείς απ όσους επέβαιναν στην πτήση είναι ζωντανός. Επισημαίνεται πως η σύζυγος του Μπράιαντ, Βανέσα, δεν ήταν μαζί, σύμφωνα με δημοσίευμα του Sport24.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Το ελικόπτερο συνετρίβη περίπου στις 10 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα) στο Calabasas της Καλιφόρνια, λίγα μέτρα πιο μακριά από τις κατοικίες που βρίσκονται εκεί.

 

Η πρώτη εκτίμηση για τα αίτια του δυστυχήματος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η πυκνή ομίχλη στο Λος Άντζελες και τις γύρω περιοχές ήταν το πρόβλημα που δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου.

 

«Ο καιρός ήταν εξαιρετικά ομιχλώδης το πρωί της Κυριακής και γι' αυτόν τον λόγο οι εναέριες δυνάμεις της Αστυνομίας του Λος Άντζελες έμειναν στο έδαφος. Το πρώτο πρόβλημα για το ελικόπτερο του Κόμπι προέκυψε πάνω από τον ζωολογικό κήπο του Λος Άντζελες.

 

Τα συντρίμμια από το ελικόπτερο

Τα συντρίμμια από το ελικόπτερο  AP

Έκανε τουλάχιστον έξι κύκλους σε ένα πολύ χαμηλό ύψος, περιμένοντας να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

 

Ξέρουμε ότι ο πιλότος ήρθε σε επαφή με τον πύργο κυκλοφορίας του αεροδρομίου του Μπέρμπανκ στις 09.30 ενώ έκανε κύκλους για 15 λεπτά. Τελικά ακολούθησε πορεία προς την λεωφόρο 118, πριν γυρίσει προς τα δυτικά και ακολουθήσει την λεωφόρο 101 προς το Γούντλαντ Χιλς.

 

Περίπου στις 09:40 αντιμετώπισε χειρότερες καιρικές συνθήκες και γύρισε νότια. Αυτό ήταν κρίσιμο, διότι γύρισε προς μια βραχώδη περιοχή. Ξαφνικά ανέβηκε από τα 1200 στα 2000 πόδια, όμως στιγμές αργότερα, περίπου στις 9:45, συνετρίβη σε ένα βουνό στα 1700 πόδια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το ελικόπτερο πετούσε με 298 χιλιόμετρα» αναφέρει το ρεπορτάζ του TMZ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΕΛΛΑΔΑ

«Χριστιανόμετρο δεν υπάρχει ‑ Δεν κάνουμε ό,τι πει ο Βελόπουλος ή άλλος πολιτικός»

Δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου κατά την επίσκεψη του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις δομές της Εκκλησίας στο Δήλεσι
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινάει ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Θα προβληθεί από τον ΑΝΤ1-Δειτε αναλυτικά τις ώρες και μέρες προβολής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Να αλλάξουν οι αγρότες μας επάγγελμα;»

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μειωμένη χρηματοδότηση στα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου, έστειλε η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Αναστασία Αντωνέλλη, στον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη
ΕΛΛΑΔΑ

«Κούρεμα» προστίμων έως 50% υπόσχεται η εφορία

Με δέλεαρ τα μειωμένα πρόστιμα το κράτος προσπαθεί να αποφύγει τις προσφυγές στα δικαστήρια από τους φορολογουμένους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ισχνή αύξηση τζίρου στο λιανεμπόριο του Βορείου Αιγαίου

Μόλις 12,4 εκατ. ευρώ μπήκαν στα ταμεία των επιχειρήσεων του κλάδου που τηρούν διπλογραφικά βιβλία
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Υποχρηματοδότηση των σχεδίων βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου βλέπει η Νέα Αριστερά

Κριτική στην κυβέρνηση για την κατανομή των πόρων του προγράμματος
ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρώην «Σπαρτιάτης» Φλώρος γρονθοκόπησε τον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης

Ένα πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών ο οποίος έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί, Κωνσταντίνο Φλώρο σημειώθηκε στη Βουλή, καθώς γρονθοκόπησε μέσα στην ολομέλεια της Βουλής τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο