× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ολονύκτιες έρευνες για τους 12 αγνοούμενους ναυτικούς του φορτηγού πλοίου

Από το Σάββατο έμπαζε νερά το πλοίο - Σοκαριστικές περιγραφές από τον διασωθέντα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/11/2023

Ολονύκτιες έρευνες για τους 12 αγνοούμενους ναυτικούς του φορτηγού πλοίου
Φωτό αρχείου

Με τις καιρικές συνθήκες να είναι αντίξοες, η επιχείρηση διάσωσης των 12 αγνοουμένων ναυτικών, μετά το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου «RAPTOR» ανοιχτά της Λέσβου, συνεχίζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού, η επιχείρηση διάσωσης συνεχίστηκε καθ όλη τη νύχτα σε μία προσπάθεια να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι. Λόγω της κακοκαιρίας Bettina, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το Λιμενικό επιχειρούσε στην περιοχή του ναυαγίου, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες με τους ανέμους να φτάνουν μέχρι τα 9 μποφόρ και τα κύματα να φτάνουν τα 4 μέτρα.

Σοκαριστικά τα όσα περιγράφει ο διασωθείς Αιγύπτιος από το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου στ΄ανοιχτά της Λέσβου για το τραγικό συμβάν, την στιγμή που ένας ναυτικός εκ του πληρώματος βρέθηκε νεκρός και άλλοι 12 αγνοούνται.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο Αιγύπτιος μηχανικός που έδινε μάχη επί τέσσερις ώρες με τη μανιασμένη θάλασσα μέχρι να διασωθεί, είπε στους λιμενικούς ότι το RAPTOR που βυθίστηκε έμπαζε νερά ήδη από το βράδυ του Σαββάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


«Από εχθές το βράδυ το πλοίο έμπαζε νερά. Προσπαθούσαμε με κουβάδες και ό, τι είχαμε στο πλοίο να τα βγάλουμε. Κάποια στιγμή το καράβι τρύπησε. Άρχισε να παίρνει επικίνδυνη κλίση και τότε πήδηξα στη θάλασσα. Τότε είδα άλλα 4 με 5 άτομα να πηδούν κι εκείνοι στο νερό. Από εκεί και πέρα δεν τους ξαναείδα», κατέθεσε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο διασωθείς.Στις 8:20, ο πλοίαρχος έστειλε σήμα SOS.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκο Αλεξίου, ο άνδρας εντοπίστηκε πάνω σε ένα βαρέλι μέσα στη θάλασσα.«Άμεσα δεσμεύτηκε παραπλέον το οποίο δήλωσε ότι τον έχασε από τα ραντάρ τα τοπικά του και δεν βρέθηκε ποτέ κάποιο ίχνος του πλοίου», σημείωσε ο Νίκος Αλεξίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ