× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απάντηση 5ου Γυμνασίου στο Μουσικό

«Δεν προβλέπεται η συστέγαση διαφορετικών τύπων Γυμνασίου»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/1/2020

Απάντηση 5ου Γυμνασίου στο Μουσικό
Τότε που οι μαθητές των δύο σχολείων κατέβαιναν μαζί στους δρόμους

Σε κείμενο που υπογράφει η σχολική κοινότητα του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης για το κτηριακό, και τη συνύπαρξη με το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, και εστάλη από την ηλεκτρονική διεύθυνση του 5ο Γυμνασίου Μυτιλήνης, δίνονται κάποιες απαντήσεις στα όσα έθιξαν στο «Ν» εκπρόσωποι του Μουσικού, αποκαλύπτοντας ότι ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η σίτιση για 130 μαθητές.

Ας σημειωθεί ότι το «Ν» έχει πολλάκις επικοινωνήσει με τον διευθυντή του 5ου Γυμνασίου, κ. Σουγλάνη ο οποίος ωστόσο δεν ήθελε να προβεί σε δηλώσεις. Τα παράπονά του εξέφρασε στο «Ν» και ο διευθυντής του Μουσικού, σημειώνοντας ότι ο διευθυντής του άλλου σχολείου δεν δέχεται καν να συζητήσουν.

Ειδικότερα το 5ο Γυμνάσιο επισημαίνει:

«Η συνύπαρξή του 5ου Γυμνασίου με το Μουσικό σχολείο σ΄ ένα κτίριο που δεν έχει κατασκευαστεί για να φιλοξενεί μουσικά μαθήματα στους διαδρόμους και σε όμορες αίθουσες,  καθιστά την εκπαιδευτική  διαδικασία, για τους διδάσκοντες και τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου, από δυσχερή έως αδύνατη καθ όλη την διάρκεια της ημέρας λόγω της όχλησης από τα μουσικά όργανα που ηχούν  σε όλο το κτήριο.

Η κατάσταση επιβαρύνεται, όταν άτυπα και χωρίς άδεια από τους αρμοδίους,  ανοίχτηκαν παράθυρα στους διαδρόμους, γκρεμίστηκαν εσωτερικοί τοίχοι, προκειμένου οι αποθήκες να βαπτιστούν από το Μουσικό σχολείο σε «αίθουσες μουσικών οργάνων».

Η τελευταία παρέμβαση του Δήμου για την ηχομόνωση  ενός δωματίου (στα παρασκήνια της αίθουσας εκδηλώσεων του Σχολείου) που υπάρχουν τα ντράμς, ήταν μια απέλπιδα προσπάθεια βελτίωσης της κατάστασης αφού άλλα μουσικά όργανα  όπως σαξόφωνο, ηλεκτρικές κιθάρες κτλ  ηχούν συνεχώς μέσα στο κτήριο ενώ παράλληλα διδάσκονται Φυσική, Μαθηματικά, Γλώσσα ή πραγματοποιούνται ολιγόλεπτα- ωριαία διαγωνίσματα από τους διδάσκοντες στο 5ο Γυμνάσιο….

Σε όλο τον Ελλαδικό χώρο δεν θα συναντήσει κανείς συνύπαρξη Μουσικού Σχολείου με ένα άλλο Γυμνάσιο.

Δικαιολογημένα αφού συστέγαση δύο διαφορετικού τύπου Γυμνασίων δεν προβλέπεται γι’ αυτό και δεν υφίσταται πέρα από το νομό Λέσβου.

Τα τελευταία σχολικά έτη η αύξηση των τμημάτων του Μουσικού σχολείου, με τρόπο που δεν κάλυπτε τις νόμιμες προϋποθέσεις, δοκιμάζει καθημερινά την εποικοδομητική άσκηση του λειτουργήματος των εκπαιδευτικών του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, για το λόγο που μόλις αναφέραμε παραπάνω.

Πιο συγκεκριμένα η νομοθεσία προβλέπει-ΦΕΚ 658/1998 - με τις τροποποιήσεις των ΦΕΚ 1012/2011 και ΦΕΚ 2478/2011 -ότι για να δημιουργηθεί δεύτερο τμήμα θα πρέπει να υπάρχει η απαραίτητη υλικοτεχνική και κτηριακή υποδομή, όπως ορίζονται  για  τα Μουσικά σχολεία. Στην περίπτωση όμως του Μουσικού Σχολείου Λέσβου δεν καλύπτεται καμία από τις προϋποθέσεις και η εξήγηση που δίνεται είναι ότι δημιουργήθηκε το δεύτερο τμήμα, με σκοπό να «ασκηθεί πίεση» προς την πολιτεία για ανέγερση κτηρίου  Μουσικού Σχολείου.

Το Μουσικό σχολείο προκειμένου να λύσει το πρόβλημα, που εκείνο δημιούργησε, επιτίθεται συνεχώς στο 5ο Γυμνάσιο.

Συνεχώς διεκδικεί χώρους από ένα νόμιμα χωροθετημένο  σχολείο για την περιοχή της Χρυσομαλλούσας με 250 μαθητές/τριες, (από την άδεια οικοδομής του ως δωδεκαθέσιο σχολείο Χρυσομαλλούσας).

Ας γίνει επιτέλους κατανοητό ότι το συγκεκριμένο κτήριο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για ένα σχολείο που θα καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής αυτής και όχι για ένα σχολείου Νομού όπως το Μουσικό Σχολείο.

Εξάλλου όλη η παραφιλολογία σχετικά με το πρόγραμμα ΣΕΠΠΕ  ουδεμία σχέση έχει με τις πραγματικές ανάγκες του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης όσον αφορά στον αριθμό των αιθουσών. Ακόμη και αν δεν ίσχυε,  οι δέκα αίθουσες που νόμιμα καταλαμβάνει το 5ο Γυμνάσιο πάλι θα ήταν απαραίτητες για τη λειτουργία του, αφού ο αριθμός των τμημάτων είναι μεγαλύτερος (δέκα τμήματα γενικής παιδείας και τρία τμήματα ένταξης).

Και αν ισχύει ο ισχυρισμός ότι το Μουσικό σχολείο κατέχει 23 αίθουσες, μήπως θα ήταν ένδειξη αγαστής συνεργασίας και καλής θέλησης εκ μέρους του Μουσικού σχολείου, να μας επιστρέψει τη Βιβλιοθήκη με όλο τον εξοπλισμό της, (που ανήκει στο πρόγραμμα ΣΕΠΠΕ και όχι σε άλλο φορέα)   και να μας  παραχωρήσει κάποιες από αυτές προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες των τριών τμημάτων ένταξης που στερούνται αιθουσών;

Επίσης η  μαθητική κοινότητα του 5ου Γυμνασίου ανησυχεί  για την τοποθέτηση λυόμενων οικίσκων σε διάφορα σημεία του αύλειου χώρου και κυρίως για εκείνον τον οικίσκο που έχει τοποθετηθεί μπροστά σε έξοδο κινδύνου του κτηρίου, σε μια εποχή μάλιστα που η σεισμική δραστηριότητα βρίσκεται σε έξαρση.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, για την αποκατάσταση της αλήθειας και τη διόρθωση των ανακριβειών που ειπώθηκαν στα ΜΜΕ συντάχθηκε η παραπάνω επιστολή……

Είμαστε  έτοιμοι για οποιαδήποτε διευκρίνιση σε όσους θέλουν να ενημερώσουν χωρίς κραυγές, τους πολίτες της πόλης μας και της περιοχής που χωροταξικά εξυπηρετεί το 5ο Γυμνάσιο…»

…..και επί τέλους πως είναι δυνατόν  να συνεχίζεται η επιμονή της συνύπαρξης με ένα σχολείο που διδάσκει μουσική από την πρώτη ώρα, με ένα σχολείο που θέλει να διδάξει γενικά μαθήματα από την πρώτη ώρα …..

Δεν υπάρχει ούτε η κοινή λογική;»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ίμβρο για την επέτειο των 60 ετών από τη χειροτονία του

Ιεράρχες, κληρικοί και Ίμβριοι από όλο τον κόσμο θα συνεορτάσουν μαζί με τον Παναγιώτατο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσοτόπου

Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Πρόσβαση Ατόμων με Αναπηρία στα γεωλογικά μνημεία»

Ευρωπαϊκή Συνάντηση στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Εμβολιασμός, πράξη αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης»

Ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την ανάγκη επιτάχυνσης των εμβολιασμών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Έρχονται 15.000 προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ)

Δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Κυβέρνηση και Ε.Ε επιμένουν στην ανέγερση νέας δομής ‑ φυλακής στο νησί μας»

Ανακοίνωση του Εργατικού Kέντρου Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Παρατείνεται ως το Σάββατο η εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών

Τεράστια προσέλευση πολιτών για να βρεθεί συμβατός δότης για το 16 μηνών αγοράκι από τα Πάμφιλα
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Ο γλυκάνισος της Λέσβου, ένα βότανο με γεωγραφική προέλευση»

Εκδήλωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με την ολοκλήρωση του ερευνητικού έργου που πραγματοποιήθηκε από το Μετσόβειο Πολυτεχνείο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Υγρότοποι Δυτικής Λέσβου

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό Κέντρο της Σκάλας Ερεσού τη Δευτέρα 26 Ioυλίου 2021, στις 8 το βράδυ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας ‑ Γερμανίας σε σημαντικούς τομείς της διαχείρισης της μετανάστευσης

Συνάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη με τον Γερμανό Υπουργό Εσωτερικών, Horst Seehofer.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Οδηγούσε κλεμμένο μηχανάκι χωρίς δίπλωμα

Συνελήφθη ένας άνδρας στην πόλη της Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Τραυματίσθηκαν δύο άτομα