× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εκπαιδευτικές δράσεις για τους γεωτόπους της Λήμνου

Οι γεώτοποι της Λήμνου καταγράφηκαν πρόσφατα από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δασους Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/12/2023

Εκπαιδευτικές δράσεις για τους γεωτόπους της Λήμνου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκπαιδευτικές δράσεις και η ενημέρωση μαθητών και διευθυντών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λήμνου για τους γεώτοπους της Λήμνου που πρόσφατα καταγράφηκαν από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου καθώς για τις δυνατότητες εκπαιδευτικών επισκέψεων στη Λέσβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις εκπαιδευτικές δράσεις συμμετείχαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, του Δημοτικού Σχολείου Ατσικής, του Γυμνασίου Μούδρου και του Γενικού Λυκείου Μούδρου καθώς και οι Διευθυντές σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λήμνου.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις στις σχολικές μονάδες της Λήμνου και η ενημέρωση των διευθυντών υλοποιήθηκαν σε συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και οργανώθηκαν στο πλαίσιο της Πράξης «Δημιουργία – λειτουργία ψηφιακών εφαρμογών προβολής των γεω-μνημείων Λήμνου».

Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών και ενημερωτικών δράσεων οι μαθητές των σχολείων της Λήμνου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα εντυπωσιακά γεωλογικά μνημεία και το Απολιθωμένο Δάσος της Λήμνου καθώς επίσης και τις διεργασίες που οδήγησαν στη δημιουργία τους. Τα παιδιά κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης συμμετείχαν ενεργά και με μεγάλο ενθουσιασμό, συζητώντας και θέτοντας εύστοχες ερωτήσεις, τόσο για το Απολιθωμένο Λήμνου και τη δημιουργία του, όσο και για θέματα που αφορούν τους ηφαιστειακούς γεώτοπους και τη σημασία τους στην εύρεση απολιθωμάτων. Επίσης, μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον τους θέματα όπως η κλιματική αλλαγή αλλά και τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας είχαν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πρότυπη εκπαιδευτική δραστηριότητα με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας VR που πρόσφατα δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της Πράξης «Δημιουργία – λειτουργία ψηφιακών εφαρμογών προβολής των γεω-μνημείων Λήμνου» με φορέα υλοποίησης το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Παράλληλα, για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λήμνου πραγματοποιήθηκε ειδικές ενημέρωση για τις δυνατότητες εκπαιδευτικής επίσκεψης στη Λέσβο που έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο και το Απολιθωμένο Δάσος. Οι εκπαιδευτικοί μέσα από αναλυτική παρουσίαση ενός 3μερου εκπαιδευτικού προγράμματος και με πλούσιο φωτογραφικό υλικό γνώρισαν τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που μπορούν να υλοποιήσουν στη Λέσβο και το Απολιθωμένο Δάσος, αξιοποιώντας την πλούσια γεωλογική, φυσική και πολιτιστική της κληρονομιά. Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου που υλοποιούνται στην προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους.

Χαρακτηριστικός ήταν ο ενθουσιασμός όλων των μαθητών της Λήμνου μετά το πέρας των εκπαιδευτικών δράσεων αλλά και των διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και το ενδιαφέρον τους ώστε να συνεχιστούν οι εκπαιδευτικές δράσεις στο νησί της Λήμνου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθη στη Μυτιλήνη καταζητούμενος της Ευρώπης

Διώκεται για διακίνηση ναρκωτικών και ψυχότροπων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΘΕΑΤΡΟ

Χάρη στη «Φλόγα» αγαπήσαμε κι άλλο τη ζωή

Είδαμε τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αντουέλ Νάκε, για καλό σκοπό, στο καφενείο «Πι»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Kαι οι Προοδευτικές Γυναίκες στην υποδοχή Γεωργιάδη

Καλούν σε συμπόρευση με το Εργατικό Κέντρο, την Ενωση Γιατρών ΕΣΥ και τα σωματεία την Τρίτη 30 Απριλίου
ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας για την επίσκεψη Γεωργιάδη

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τραγικός θάνατος για πρόσφυγα‑ πεζό που παρασύρθηκε σε τροχαίο στην Παναγιούδα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες και δύο πεζούς
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί στο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στη νότια Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αγωνιστική υποδοχή του Αδωνι Γεωργιάδη από συνταξιούχους

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων του Δημοσίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη