× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μαθητές της Τουρκίας στο Απολιθωμένο Δάσος

Εκπαιδευτική επίσκεψη που εγκαινιάζει νέες συνεργασίες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/12/2023

Μαθητές της Τουρκίας στο Απολιθωμένο Δάσος

Γεμάτοι με νέες εμπειρίες και ενθουσιασμένοι ολοκλήρωσαν τη βιωματική εκπαιδευτική τους επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου οι μαθητές του Λυκείου Açi από την Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου από την Ιαπωνία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια επικοινωνίας του Σχολείου με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, όπου και προετοιμάστηκε ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου από την Τουρκία έρχεται να επιβεβαιώσει τις προσπάθειες του Μουσείου, το οποίο έχει σχεδιάσει ένα 3ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδικά για τους μαθητές από την Τουρκία, το οποίο έχει μεταφράσει στην Τούρκικη γλώσσα και το έχει προωθήσει στα σχολεία της Τουρκίας αλλά και δράσεων ενημέρωσης για τις δυνατότητες εκπαιδευτικών επισκέψεων στο Απολιθωμένο Δάσος και τη Λέσβο που έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο.

Το Λυκείο Açi από την Τουρκία είναι ένα σχολείο με περισσότερους από 400 μαθητές που περιλαμβάνει τάξεις όλων των τις βαθμίδων εκπαίδευσης. Οι μαθητές του σχολείου ασχολούνται ιδιαίτερα με τη συμμετοχή δραστηριοτήτων για την ανάπτυξη δεξιοτήτων του 21ου αιώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Οι μαθητές αρχικά με τη βοήθεια ειδικής εκπαιδευτικής προβολής στην Τούρκικη γλώσσα γνώρισαν με παραστατικό τρόπο τον τρόπο δημιουργίας του Απολιθωμένου Δάσους, τα απολιθωμένα φυτά του δάσους, την ηφαιστειότητα και τη συμβολή της στη δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους αλλά και τα στάδια ανασκαφής και συντήρησης απολιθωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια οι μαθητές περιηγήθηκαν και ενημερώθηκαν στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και γνώρισαν τη μοναδικότητα των απολιθωμάτων, την εξέλιξη της ζωής στη γη μέσα από τα απολιθώματα, την εξέλιξη των φυτών στη γη, τα ηφαιστειακά κέντρα της Λέσβου, την παλαιογεωγραφική εξέλιξη του Αιγαίου αλλά και τους παράγοντες που συνέβαλαν στη σημερινή μορφή του Αιγαίου.

Ακολούθησε περιήγηση και ενημέρωση των μαθητών και εκπαιδευτικών στο Πάρκο Σιγρίου, όπου γνώρισαν τα μοναδικά ριζικά συστήματα και τους εντυπωσιακούς ιστάμενους απολιθωμένους κορμούς και ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες ανασκαφής και συντήρησής τους.

Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι ήταν οι μαθητές από τη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική δραστηριότητα συντήρησης απολιθωμάτων. Οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιώντας τα ειδικά εργαλεία και υλικά συντήρησης απολιθωμάτων, ακολούθησαν βήμα βήμα τα στάδια συντήρησης φυτικών απολιθωμάτων, καθάρισαν και συντήρησαν τμήματα απολιθωμένων κορμών από την περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους. Πρόκειται για μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δραστηριότητα που δίνει στους μαθητές τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ενεργά στις εργασίες προστασίας του Απολιθωμένου Δάσους και να γνωρίσουν τα χαρακτηριστικά του που το κατατάσσουν ως ένα μοναδικό φυσικό μνημείο παγκοσμίως.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Τουρκία αναχωρώντας από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου και τη γνωριμία τους με το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον προσεχή Μάρτιο, όπου μια νέα ομάδα μαθητών θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική επίσκεψη στο Γεωπάρκο Λέσβου και το Απολιθωμένο Δάσος. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθη στη Μυτιλήνη καταζητούμενος της Ευρώπης

Διώκεται για διακίνηση ναρκωτικών και ψυχότροπων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΘΕΑΤΡΟ

Χάρη στη «Φλόγα» αγαπήσαμε κι άλλο τη ζωή

Είδαμε τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αντουέλ Νάκε, για καλό σκοπό, στο καφενείο «Πι»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Kαι οι Προοδευτικές Γυναίκες στην υποδοχή Γεωργιάδη

Καλούν σε συμπόρευση με το Εργατικό Κέντρο, την Ενωση Γιατρών ΕΣΥ και τα σωματεία την Τρίτη 30 Απριλίου
ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας για την επίσκεψη Γεωργιάδη

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τραγικός θάνατος για πρόσφυγα‑ πεζό που παρασύρθηκε σε τροχαίο στην Παναγιούδα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες και δύο πεζούς
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί στο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στη νότια Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αγωνιστική υποδοχή του Αδωνι Γεωργιάδη από συνταξιούχους

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων του Δημοσίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη