× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ανησυχεί το ΚΚΕ για την εξέλιξη των Ελληνοτουρκικών σχέσεων

Ο γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ Κώστας Ρήγας κάλεσε τις δύο Δημοτικές Αρχές Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων να δεσμευτούν ότι δεν θα δεχθούν το νησί της Λέσβου να γίνει αποθήκη ψυχών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/12/2023

Ανησυχεί το ΚΚΕ για την εξέλιξη των Ελληνοτουρκικών σχέσεων

Συνέντευξή στο ρ/σ του «Ν» 99 fm και την εκπομπή «Καλημέρα στο Νησί» με τον Θράσο Αβραάμ παραχώρησε ο γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ Κώστας Ρήγας. Κατά την διάρκεια της διαπίστωσε αύξηση των ποσοστών του κόμματος, ζήτησε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή και στήριξη στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται ενάντια στις πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση. Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Αριστερά ότι συμφωνούν στις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης και υπογράμμισε την εκτίμηση του ΚΚΕ πως η Τουρκική αστική τάξη δεν θα κάνει πίσω στις επιδιώξεις στο Αιγαίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα είπε: «Οι Τουρκικές διεκδικήσεις συνεχίζουν να υπάρχουν παρότι «βαφτίστηκαν» διαφορές».

Επίσης το στέλεχος του ΚΚΕ τόνισε πως η Τουρκική αστική τάξη δεν έχει κάνει πίσω από τις επιδιώξεις της για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και το δόγμα της γαλάζιας πατρίδας, παρότι η Τουρκική πλευρά εμφανίστηκε χωρίς την γνωστή επιθετική ρητορική της. Παράλληλα, είπε, υπογράφηκαν εμπορικές συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών που προβλέπουν αύξηση του τζίρου του διμερούς εμπορίου από τα 5 στα 10 δις ευρώ. Κι αυτός ο τζίρος, σημείωσε ο κ. Ρήγας, δεν αφορά το πόσοι Τούρκοι τουρίστες θα έρθουν στη Λέσβο και πόσοι Έλληνες τουρίστες θα πάνε στο Αϊβαλί. Αφορά συγκεκριμένες μονοπωλιακές επιχειρήσεις σε συγκεκριμένους κλάδους (π.χ. ενέργεια, τηλεπικοινωνίες κλπ).


«Το πιο κρίσιμο ζήτημα είναι το θέμα του προσφυγικού διότι η συνθήκη Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας θα συνεχίσει να υλοποιείται. Αλλά και οι υπό ΝΑΤΟική σφραγίδα απαράδεκτες διευθετήσεις. Προσέξτε ο Πρωθυπουργός είπε «έχουμε μια διαφορά  που μπορεί να υπαχθεί σε συζήτηση με βάση το διεθνές δίκαιο όσο αφορά την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα», τόνισε ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε πως η συγκεκριμένη αναφορά του Πρωθυπουργού αφήνει να εννοηθεί πως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει το παζάρι μεταξύ των δύο χωρών. Επίσης σημείωση πως η διαφαινόμενη συνεκμετάλλευση του πλούτου του Αιγαίου δεν θα γίνει στη βάση της ειρήνης και της φιλίας των λαών, αλλά στην βάση του ανταγωνισμού των αστικών τάξεων Ελλάδας - Τουρκίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο στη Γάζα
Σε άλλο σημείο της ο κ. Ρήγας μίλησε για την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Γάζα και υπογράμμισε πως η Ελληνική κυβέρνηση με την στάση που κρατάει εξυπηρετεί τις επιδιώξει του Ισραήλ για εκκαθάριση της λωρίδας της Γάζας από τους Παλαιστινίους. Κατά την άποψη του η στήριξη του κ. Ερντογάν στους Παλαιστινίους είναι αποτέλεσμα των διαφορετικών συμφερόντων που υποστηρίζουν η Τουρκία και το Ισραήλ.

Το ΚΚΕ βάζει ψιλά στην ατζέντα του τον πόλεμο στην Παλαιστίνη γιατί φοβάται μια γενίκευση του πολέμου κάτι που σημαίνει πως η Ελλάδα θα βρεθεί στο κέντρο της αντιπαράθεσης. Επίσης σημείωσε «η σύγκρουση στην Γάζα δεν είναι στενά μια αντιπαράθεση μεταξύ των Παλαιστινίων και του Ισραήλ.

Επίσης δεν έχει κατανοηθεί πως όταν αποδέχεσαι πως έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ, το οποίο κατέχει τα εδάφη της Παλαιστίνης, δεν μπορείς μετά να περιμένεις ότι θα λύσεις το Κυπριακό. Είναι σα να αποδέχεσαι ότι μια χώρα μπορεί να βρίσκεται σε κατοχή από μια άλλη χώρα». Ο γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ άσκησε κριτική στην Δημοτική Αρχή της Δυτικής Λέσβου για το ότι αναγόρευσε σε επίτιμο Δημότη τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι. Κατά την άποψη του η ενέργεια αυτή καθιστά στόχο αντιποίνων την Δυτική Λέσβο σε περίπτωση γενίκευση του πολέμου και γι' αυτό την χαρακτήρισε απαράδεκτη. Ακόμη μίλησε για ενδεχόμενη «φιλοξενία» Παλαιστινίων στην δομή της Βάστριας και κάλεσε τον νέο Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα να αποκαλύψει τι συζήτησε για την Βάστρια και τον Καρά Τεπέ με τον υπουργό Μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη, κι αν ζήτησε ανταλλάγματα για την λειτουργία τους από τον υπουργό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμη κατηγόρησε τον κ. Χριστόφα αλλά και τον κ. Κουφέλο πως την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών «εξαφάνισαν» από τις προεκλογικές τους καμπάνιες το ζήτημα του προσφυγικού. Τέλος κάλεσε τις δύο Δημοτικές Αρχές Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων να δεσμευτούν ότι δεν θα δεχθούν το νησί της Λέσβου να γίνει αποθήκη ψυχών όπως μεθοδεύει η κυβέρνηση.

«Δεν θέλουμε να γίνουμε προάγγελος αρνητικών γεγονότων. Φανταστείτε το νησί μας με 2.000, με 5.000, με 10.000 παλαιστίνιους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας, ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει μεγάλη πρόκληση να δίνονται 180 εκατομμύρια ευρώ για να δημιουργηθούν κέντρα-φυλακές την ίδια στιγμή που για την υγεία και τους μισθούς η μόνιμη απάντηση της κυβέρνησης είναι πως δεν υπάρχουν χρήματα.

ΣΥΡΙΖΑ 1 και ΣΥΡΙΖΑ 2
Σχολιάζοντας την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και την δημιουργία νέας κοινοβουλευτικής ομάδας με το όνομα «Νέα Αριστερά» ο κ. Ρήγας σημείωσε: «Έχουμε μια πορεία εκφυλισμού. Και ο ΣΥΡΙΖΑ 1 και ο ΣΥΡΙΖΑ 2, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ με πρόεδρο τον κ. Κασσελάκη και η Νέα Αριστερά έχουν διαύλους επικοινωνίας με το ΠΑΣΟΚ και την λεγόμενη κεντροαριστερά. Δεν μπορούν να εκφράσουν τα λαϊκά συμφέροντα, δεν μπορούν να μιλούν για Αριστερά. Είναι τύποις Αριστερά. Αξιοποιούν κάποιες καταβολές που είχε αυτό το κόμμα, οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με την πολιτική που εφάρμοσαν ως κυβέρνηση και την πολιτική που υιοθέτησαν ως αντιπολίτευση.

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Νέα Αριστερά δεν έχουν κάνει αυτοκριτική για τα πεπραγμένα τους. Λένε ότι είναι περήφανοι για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά οι αποχωρήσαντες». Ακόμη κατηγόρησε τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και την Νέα Αριστερά πως ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η κριτική όλων των αστικών κομμάτων προς την κυβέρνηση εστιάζεται σε «φτερούγες» της κυβερνητικής πολιτικής δεν υπάρχει συγκροτημένος πολιτικός λόγος. Γι' αυτό ο κ. Μητσοτάκης έπαιζε χωρίς αντίπαλο στις εκλογές, όσο αφορά το αστικό πολιτικό σκηνικό, διότι στρατηγικά συμφωνούν» επισήμανε ο κ. Ρήγας.

Κι αμέσως μετά ανέφερε τομείς όπου καταγράφεται η συμφωνία όπως «είναι τα ζητήματα της πράσινης ενέργειας, είναι οι ΝΑΤΟικές δεσμεύσεις, είναι οι θέσεις απέναντι στην Ε.Ε., είναι η θέση απέναντι στην ακρίβεια, η θέση απέναντι στα ενεργειακά μονοπώλια, δεν έχουν διαφορές μεταξύ τους. Υπάρχουν διαφορές σε όψεις και παραλλαγές. ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά, μιλάνε για αναδιανομή των πόρων. Όταν από το Ταμείο Ανάκαμψης πρόκειται να πάνε 36 δις ευρώ σε επιχειρηματικούς ομίλους. Σε όποιο επιχειρηματικό όμιλο και να πάνε το σίγουρο είναι πως δεν θα πάνε στον λαό. Γιατί να αφορά έναν άνθρωπο αν θα περισσότερα κέρδη το ένα μονοπώλιο έναντι κάποιου άλλου; Αντί να τον αφορά αν θα μπορεί να αγοράσει μακαρόνια, ρύζι, καφέ. Αν θα μπορεί να πάει τα παιδιά του φροντιστήριο. Αν θα μπορεί να αγοράσει φάρμακα. Δηλαδή για τα ζωτικά και τα κύρια προβλήματα.

Δηλαδή το νέο σχήμα που δημιουργείται η Νέα Αριστερά, θα αξιοποιηθεί για να εγκλωβίσει κόσμο στην λογική ενός πιο ανθρώπινου καπιταλισμού. Ή της διαχείρισης με άλλο τρόπο. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το λέει καθαρά ότι θαυμάζει τους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ».

Αυξάνει την επιρροή του το ΚΚΕ
Τα διψήφια ποσοστά που δίνουν στο ΚΚΕ οι δημοσκοπήσεις της τελευταίας χρονικής περίοδο, αλλά και τα ποσοστά του κόμματος στις βουλευτικές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, εκτιμά ο γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ, πως «δείχνουν ότι υπάρχει ένα ρεύμα ριζοσπαστικοποίησης, αμφισβήτησης, το οποίο εκφράζεται σε μεγάλο βαθμό μέσα από το ΚΚΕ. Σε άλλες περιόδους μπορεί να μην εκφράζεται μέσα από το ΚΚΕ. Μέσα στην απόφαση της Κ.Ε. του ΚΚΕ γίνεται η εκτίμηση πως ακόμη και μέσα στην αποχή υπάρχουν σπέρματα αμφισβήτησης. Ένα μεγάλο τμήμα όσων απείχαν από τις εκλογές δεν σκέφτεται έτσι όπως το θέλουν να σκεφτεί».

Κατά την εκτίμηση του κ. Ρήγα επιβεβαιώνεται η εκτίμηση πως ένας κόσμος αυτή την περίοδο ακούει περισσότερο το ΚΚΕ από ότι σε προηγούμενες περιόδους. Ωστόσο δήλωσε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από την μαζικότητα που εμφανίζουν οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται και υπογράμμισε πως πρέπει ξεπεραστεί η λογική της ανάθεσης.
Σε άλλο σημείο ο κ. Ρήγας τόνισε πως το ΚΚΕ παλεύει για να είναι στην εξουσία ο λαός και αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί ταυτόχρονα να είναι στον καναπέ του και εξήγησε «Για να είναι στην εξουσία ο λαός πρέπει να μετάσχει στους αγώνες, πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής. Πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις». Σε κάθε περίπτωση το ΚΚΕ όποιο και να είναι το ποσοστό του στις εκλογές θα ενημερώνει τον κόσμο για την ανάγκη ενός διαφορετικού τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας και της οικονομίας.

Αποτίμηση των αποτελεσμάτων στους δημοτικές εκλογές της Λέσβου
Όταν κλήθηκε ο κ. Ρήγας να σχολιάσει τα όχι και τόσο καλά εκλογικά αποτελέσματα του ΚΚΕ για τους Δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου είπε: «Στις δημοτικές εκλογές δεν πήραμε 7.741 που πήραμε στις βουλευτικές εκλογές. Κάνουμε κριτική στον εφησυχασμό που υπήρχε.

Από την επιτυχία στις βουλευτικές εκλογές, αλλά και από τα αντανακλαστικά ενός κόσμου που θεωρεί ότι αυτές οι εκλογές (σ.σ. εννοεί οι δημοτικές) δεν κρίνουν ότι κρίνουν οι βουλευτικές εκλογές. Εμείς λένε ότι και οι δημοτικές εκλογές είναι πολιτικές γιατί οι τοπικές αρχές καλούνται να υλοποιήσουν την κεντρική πολιτική. Δηλαδή το κάνε το όπως ο Πελετίδης στην Πάτρα που έγινε και σε άλλους Δήμους (στην Καισαριανή, το Χαϊδάρι, τον Τύρναβο, στην Ικαριά, στην Πετρούπολη), θα έπρεπε να περιλαμβάνει και Δήμους του νησιού. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε.

Ένα δεύτερο ζήτημα είναι ότι δούλεψε ακόμη παραπάνω η προσπάθεια προσεταιρισμού κόσμου και με τον εκβιασμό και με το ρουσφέτι. Κάτι που το αναδείξαμε στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης ειδικά εδώ στην Μυτιλήνη».

Ο κ. Ρήγα μίλησε με τον καλύτερο τρόπο για τις ικανότητες της Νίκης Τσιριγώτη και του Γιάννη Συκκά που ήταν επικεφαλής των δύο δημοτικών ψηφοδελτίων του ΚΚΕ. Επίσης μίλησε για «εκλογές στα μουγκά» αναφερόμενος στον τρόπο που έγινε η προεκλογική αντιπαράθεση, όπου κυρίαρχο στοιχείο ήταν το δόγμα «ο πληρώνων έχει».

Με την μεγάλη προβολή των υποψηφίων που είχαν χρήματα να πληρώσουν. Την ίδια στιγμή δεν έγινε πολιτική αντιπαράθεση και συζήτηση. Στο σημείο αυτό ο γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ κατηγόρησε το νέο Δήμαρχο Μυτιλήνης πως φοβήθηκε να αντιπαρατεθεί σε ένα debate με τους άλλους διεκδικητές του Δήμου. Διότι θα άνοιγε η συζήτηση σε μια σειρά ζητήματα όπως είναι οι διεκδικήσεις για την υγεία κ.ά.

Να αλλάξουν οι συσχετισμοί στα σωματεία των αυτοαπασχολουμένων
Τέλος ο κ. Ρήγας κάλεσε όσους αμφισβητούν την πολιτική της κυβέρνησης και έχουν διάθεση με πιο ριζοσπαστικό τρόπο να δράσουν πολιτικά να δυναμώσουν το κίνημα. Ώστε να καταστεί δυνατό να αποτραπεί η εφαρμογή πολιτικών όπως η ιδιωτικοποίηση του νερού.

Επίσης ανέφερε πως «το κοινό αίτημα ανάμεσα στον εργαζόμενο, τον αυτοαπασχολούμενο, τον αγρότη και τον αλιέα είναι ότι όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι. Άλλοι παραπάνω, άλλοι παρακάτω». Κι εξήγησε πως σήμερα όλους αυτούς η κυβέρνηση τους βαφτίζει φοροφυγάδες. Ακόμη κατηγόρησε τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, παρότι δεν ψήφισαν το φορολογικό νομοσχέδιο, γιατί όπως είπε: «όταν ήταν στην κυβέρνηση, είχαν θεσπίσει αντίστοιχους νόμους» παράλληλα θύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ συνέβαλλαν στο τζογάρισμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και στην θέσπιση νέων περικοπών στα ασφαλιστικά δικαιώματα. Κι επιπρόσθετα αντιμετώπισαν κι αυτά τα κόμματα τους αυτοαπασχολούμενους ως διαρθρωτικό πρόβλημα.

Για να αντιμετωπισθεί η πολιτική κυβέρνησης είναι ανάγκη να αλλάξουν οι συσχετισμοί στους συλλόγους και τα σωματεία των αυτοαπασχολουμένων. Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και σε αυτούς τους χώρους πρωτοστάτησαν στους αγώνες που έγιναν οι γίνονται σημείωσε ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε «Η Λέσβος έδειξε το δρόμο σε πολλά νησιά του Αιγαίου στις κινητοποιήσεις των αυτοαπασχολούμενων.

Δεν είναι ίδια η κατάσταση εκεί που κυριαρχούν οι κυβερνητικές δυνάμεις, αλλά και οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι εμπορικοί σύλλογοι, οι οποίοι έχουν ευθύνη όταν υπονομεύουν τις κινητοποιήσεις ή όταν δεν συμμετέχουν σε αυτές. Κι εμφανίζονται μόνο στα συλλαλητήρια και ζητάνε το μικρόφωνο για να δείξουν την παρουσία τους στο «ποίμνιο». Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο τζίρος που θα γίνει σε μια μέρα, λες και με μια λευκή νύχτα (μαύρη για τους εργαζόμενους) θα σωθεί ο τζίρος όλου του μήνα. Όταν υπάρχουν μαγαζιά που στενάζουν, που κλείνουν».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη