× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά για να στήσουμε έναν σύγχρονο δήμο»

Η δημοτική σύμβουλος Εριφύλη Χιωτέλλη, μιλά για τις προοπτικές του νέου Δήμου Μυτιλήνης και την προσπάθεια που απαιτείται το πρώτο διάστημα για να γίνουν οι αλλαγές που περιμένουν οι πολίτες

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 11/12/2023

«Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά για να στήσουμε έναν σύγχρονο δήμο»

Στις προοπτικές  και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή Μυτιλήνης και η ομάδα του δημάρχου, αναφέρθηκε στην πρώτη μετεκλογική της συνέντευξη στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι» η δημοτική σύμβουλος Εριφύλη Χιωτέλλη η οποία επανεξελέγη στο Δημοτικό  Συμβούλιο με το συνδυασμό του Παναγιώτη Χριστόφα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ. Χιωτέλλη μεταξύ άλλων ανέφερε πως από την προεκλογική περίοδο που ολοκληρώθηκε, αυτό που κρατά στη μνήμη της, είναι οι προσδοκίες του κόσμου, στην πόλη και στα χωριά από τη νέα δημοτική αρχή. «Μας έλεγαν ότι θέλουν επιτέλους να αλλάξει η εικόνα. Να γίνουν παρεμβάσεις στην καθαριότητα, στην καθημερινότητα, στον τρόπο λειτουργίας του Δήμου και της εξυπηρέτησης των πολιτών. Οι ευθύνες μας είναι μεγάλες και θα πρέπει να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι δημότες».

Αναφερόμενη στο πρώτο διάστημα, η κ. Χιωτέλλη ανέφερε ότι ο χρόνος που ξεκινά από 1η Ιανουαρίου θα είναι ο δυσκολότερος και ο πιο σημαντικός.

«Πρώτη μας προτεραιότητα και φυσικά, είναι  η αλλαγή στην καθημερινότητα. Η καθαριότητα, τα σκουπίδια, η όψη της πόλης και των χωριών. Να φανεί ότι κάτι αλλάζει, ότι κάτι είναι διαφορετικό. Από εκεί και πέρα, θέλουμε να στήσουμε και να χτίσουμε έναν δήμο, με διαφορετική αντίληψη για τη διαχείριση των έργων, της διοίκησης, της εξυπηρέτησης του πολίτη, με διαφορετικό τρόπο λειτουργίας γενικότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με πρόσωπο πιο ανθρώπινο, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες. Θέλουμε να βάλουμε τα θεμέλια για το σύγχρονο δήμο Μυτιλήνης. Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε μια μέρα και σε λίγους μήνες. Ο πρώτος χρόνος θα είναι κατά την εκτίμησή μου αρκετά δύσκολος, μετά όμως θα μπορέσουμε να θεμελιώσουμε  μια νέα κατάσταση και σιγά σιγά όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Η κατάργηση των Νομικών Προσώπων και η μετατροπή της ΔΕΥΑΛ και της ΔΕΔΑΠΑΛ σε περιφερειακές επιχειρήσεις, αλλάζει κατά πολύ το σκηνικό, ωστόσο ως δημοτική αρχή θα είμαστε σε εγρήγορση ώστε με τις αλλαγές αυτές να μην θιγούν τα συμφέροντα και τα κεκτημένα των πολιτών σε σημαντικά δημόσια αγαθά».

Η Εριφύλη Χιωτέλλη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός ότι στο νέο δημοτικό συμβούλιο η παρουσία των γυναικών είναι πολύ μικρή. Όπως τόνισε δυστυχώς αν και υπάρχει η λεγόμενη ποσόστωση στα ψηφοδέλτια, δεν υπάρχει ποσόστωση στην εκλογή των γυναικών.

«Η κοινωνία μας δεν δίνει ακόμη την ευκαιρία στις γυναίκες να αναδειχθούν στην πολιτική και στην αυτοδιοίκηση. Να δείξουν τις ικανότητές και τα προσόντα τους στη διαχείριση της δημόσιας ζωής και στη λήψη σημαντικών αποφάσεων για την τύχη των πολιτών. Γενικά ο τρόπος που διαμορφώνεται η καθημερινότητα της σύγχρονης γυναίκας δεν την διευκολύνει να ασχοληθεί με τα κοινά ώστε οι πολίτες να την γνωρίσουν καλύτερα και να την εμπιστευτούν σε θέσεις διοίκησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερη αναφορά, έκανε η Εριφύλη Χιωτέλλη στο στολισμό της πόλης και των χωριών τα φετινά Χριστούγεννα. Όπως τόνισε δυστυχώς, έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια η λογική, να δαπανώνται μεγάλα ποσά και να στολίζεται μόνο η πόλη και οι κεντρικές συνοικίες της.

«Τα χωριά και οι γειτονιές της Μυτιλήνης στην πλειοψηφία τους μένουν χωρίς στολισμό και γενικά ο γιορτινός διάκοσμος περιορίζεται στην προκυμαία και στην αγορά. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Κατά την άποψή μου, ο Δήμος πρέπει κάθε χρόνο εκτός από τη διακόσμηση του κέντρου που γίνεται από ιδιωτική εταιρεία, να φροντίζει σταδιακά να προμηθεύεται με στολίδια δικά του. Πιστεύω ότι με σωστό προγραμματισμό τα επόμενα χρόνια θα μπορέσουμε να δώσουμε μια ισορροπημένη εικόνα και επιτέλους να στολιστεί όμορφα όλη η πόλη και τα χωριά, στο πλαίσιο φυσικά των δυνατοτήτων μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου