× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σε αγωνιστική επαγρύπνηση για το προσφυγικό

Το ΚΚΕ Λέσβου, σε ανακοίνωσή της εκφράζει την ανησυχία και τον προβλημτισμό της για τη νέα όξυνση του προσφυγικού ζητήματος και καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα τους πολίτες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/12/2023

Σε αγωνιστική επαγρύπνηση για το προσφυγικό

Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στο προσφυγικό με την αύξηση των ροών, εκφράζει η τομεακή επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ, η οποία σε ανακοίνωσή της, καλεί το λαό της Λέσβου σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα, μπροστά στις νέες εξελίξεις, που δημιουργούν  τις προϋποθέσεις εκ νέου όξυνσης  του προσφυγικού ζητήματος:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η κυβέρνηση, επιμένει και συνεχίζει ακάθεκτη  την ολοκλήρωση των εργασιών για την υπερδομή – φυλακή προσφύγων της Βάστριας. Έτσι, θα εκπληρωθούν οι δεσμεύσεις προς την ΕΕ στα πλαίσια των συμφωνιών για το προσφυγικό αλλά απ’ ότι φαίνεται και προς το ΝΑΤΟ και προς το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Η υλοποίηση αυτών των δεσμεύσεων πιθανότατα περιλαμβάνει τη μεταφορά και φυλάκιση χιλιάδων ανθρώπων από την Παλαιστίνη στα νησιά, σε χώρους υποδοχής που ετοιμάζονται από καιρό. Αποδεικνύονται ψεύτικα και αποπροσανατολιστικά  τα λόγια όσων ισχυρίζονταν ότι οι δομές αυτές φτιάχνονται για να είναι άδειες. Άλλωστε ο αριθμός των εγκλωβισμένων στο ΚΥΤ του Καρά – Τεπέ είναι σταθερά πάνω από 3500 τους τελευταίους μήνες, καθώς οι προσφυγικές ροές συνεχίζονται, ενώ σήμερα είναι ξανά πάνω από 5000.Ανησυχία προκαλεί το έγγραφο του υπουργείου Πληροφοριών του Ισραήλ,που όπως αποκάλυψε ο Ριζοσπάστης, προτείνει τον μόνιμο εκτοπισμό  2,3 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας από τον τόπο τους, με την ελληνική κυβέρνηση να είναι πρόθυμηνα συμπεριληφθεί η Ελλάδα στις χώρες υποδοχής των εκτοπισμένων.

     Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν, από  τη συνάντηση του νεοεκλεγέντα δημάρχου Μυτιλήνης αλλά και του περιφερειάρχη με τον υπουργό μετανάστευσης και ασύλου, πριν μερικές μέρες, όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα δεν αναφέρεται πουθενά η στάση τους για το ζήτημα της Βάστριας ή / και του Καρά – Τεπέ, τι ακριβώς συζητήθηκε και τι συμφωνήθηκε. Το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης να γίνει ενημέρωση για τις συναντήσεις, παραμένει αναπάντητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

        Είναι απαράδεκτη η απόφαση της δημοτικής αρχής Δυτικής Λέσβου και όσων τη στηρίζουν, να χρίσει επίτιμο δημότη τον πρέσβη του Ισραήλ. Με αυτή την απόφαση αθωώνει και ξεπλένει το κράτος – δολοφόνο, που εδώ και χρόνια δολοφονεί αθώο κόσμο και τον εκτοπίζει με βία από τον τόπο του δημιουργώντας  χιλιάδες πρόσφυγες.

Αντίθετα από τον εφησυχασμό και τους πανηγυρισμούς που καλλιεργήθηκαν μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη –Ερντογάν,βρίσκεται σε ισχύ η απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ –Τουρκίας. Επιπλέον, πίσω από το καλό κλίμα, προωθούνται λύσεις επώδυνης συνδιαχείρισης και συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, υπό νατοϊκή ομπρέλα.Παραμένουν οι τούρκικές αξιώσεις για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και η αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους.

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΠΑΛΕΨΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΩΝ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

      Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό Κόμμα που δεν άλλαξε θέσεις και στο ζήτημα του προσφυγικού, που εξέφρασε με ρεαλισμό τη γνήσια θέληση του λεσβιακού λαού, που δεν είναι άλλη από την αντίθεση στη μετατροπή του νησιού σε αποθήκη ψυχών, σε στρατόπεδο συγκέντρωσης εγκλωβισμένων. Είναι το μόνο Κόμμα που σταθερά μάχεται και δίνει συνέχεια στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες, ώστε να μην έχουμε άλλες τραγωδίες, να μη συνηθίσουμε το θάνατο, να μην εγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί, να μη γίνονται επαναπροωθήσεις, να απομονωθούν ρατσιστικές κραυγές μίσους. Τα υπόλοιπα κόμματα, στήριξαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, από θέση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, όλο το σχεδιασμό της ΕΕ για το προσφυγικό, υπέγραψαν και υλοποίησαν κατάπτυστες συνθήκες.

ΜΟΝΟ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΕΑΤΕΣ.

Καλούμε σε συμπόρευση - συστράτευση για:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να τερματιστούν τώρα οι εργασίες στη Βάστρια.

Να κλείσει το ΚΥΤ στο Μαυροβούνι και να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στις χώρες προορισμού τους. Επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

Να στηθούν επιτροπές ασύλου με ευθύνη της ΕΕ στην Τουρκία.

Να σταματήσει το μακελειό σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Να σταματήσει κάθε στρατιωτική -  οικονομική – πολιτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ και να προχωρήσει η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, στη βάση της ομόφωνης απόφασης του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Να δεσμευτεί η νέα δημοτική αρχή Μυτιλήνης, ότι θα απορρίψει την δημιουργία και λειτουργία της νέας δομής φυλακής προσφύγων και ότι θα απαιτήσει το κλείσιμο της υπάρχουσας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής