Πέθανε ο σεφ Νικηφόρος από το «Λεμόνι και πράσινο πιπέρι»
Ήταν γνωστός στην κοινωνία της Μυτιλήνης από την δραστηριοποίησή του στο χώρο της εστίασης και της εκλεπτυσμένης - γκουρμέ κουζίνας
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/12/2023
Θλίψη σκόρπισε στην κοινωνία της Μυτιλήνης η είδηση για το θάνατο του γνωστού σεφ Νικηφόρου Καμπουρόπουλου ο οποίος ήταν ιδιαίτερα γνωστός από την επιχειρηματική του δραστηριότητα και τα δύο καταστήματα εστίασης που άφησαν εποχή στην πόλη.
Συγκεκριμένα το καφέ - μπαρ Inguana λειτούργησε τη δεκαετία του '90 στην προκυμαία της Μυτιλήνης στο ισόγειο του παλιού ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετάνια».
Το κατάστημα αυτό ήταν αγαπημένο στέκι Μυτιληνιών και επισκεπτών καθώς προσέφερε ποιοτικές και ιδιαίτερες γεύσεις σε όλα τα είδη του.
Στα μέσα της δεκαετίας του '90 ο Νικηφόρος ξεκίνησε το γνωστό εστιατόριο «Λεμόνι και πράσινο πιπέρι» στο Φανάρι το οποίο λειτούργησε για 15 χρόνια τουλάχιστον έως και το 2012. Το «Λεμόνι και πράσινο πιπέρι» παρά τις ιδιαίτερες γκουρμέ γεύσεις που σέρβιρε, αγκαλιάστηκε από όλους τους κατοίκους της πόλης αφού ήταν κάτι πρωτόγνωρο και διαφορετικό από τις συνηθισμένες επιλογές φαγητού.
Όσοι γνώρισαν τον Νικηφόρο μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για την δραστηριότητα και το ταλέντο του. Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι έμαθε στους Μυτιληνιούς να απολαμβάνουν γκουρμέ γεύσεις.
Τα τελευταία χρόνια είχε μετακομίσει στην Ελβετία. Εκεί λειτουργούσε εστιατόριο το οποίο μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες είναι ιδιαίτερα γνωστό και επιτυχημένο.