× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κάλεσμα Φαραντούρη για την εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ

Ο σύμβουλος προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ έδωσε συνέντευξη στο ρ/σ του «Ν» και πρόλαβε να παίξει πιάνο στη μαρίνα Μυτιλήνης, λίγες ώρες πριν από την ομιλία του στο ξενοδοχείο Blue Sea

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/12/2023

Κάλεσμα Φαραντούρη για την εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ

Για τη σημερινή (20/12) εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για την υπερφορολόγηση, και την αισχροκέρδεια, όπου θα είναι κεντρικός ομιλητής ο σύμβουλος προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Νικόλας Φαραντούρης έδωσε συνέντευξη στον Θράσο Αβραάμ και στο ρ/σ του «Ν» στους 99 fm και πρόλαβε να παίξει πιάνο στη μαρίνα Μυτιλήνης, λίγες ώρες πριν από την ομιλία του στο ξενοδοχείο Blue Sea, στις 7 το απόγευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον Νικόλα Φαραντούρη συνόδευσε ο πρώην βουλευτής, Γιάννης Μπουρνούς, η συντονίστρια ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αναστασία Δαούση και το μέλος του συντονιστικού της Νομαρχιακής Επιτροπής, Δημήτρης Ζαχαριάδης.

Ο κ. Φαραντούρης, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε, κάλεσε τους Λέσβιους να παραβρεθούν στην εκδήλωση και μίλησε αρκετά για το ενεργειακό:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η ελληνική αγορά είναι ολιγοπωλιακή. Λίγοι παράγουν ενέργεια, μία χούφτα εταιρείες παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, με αποτέλεσμα να βλέπουμε τη λειτουργία των καρτέλ.

Δεν γίνονταν να μην μπούμε στο χρηματιστήριο ενέργειας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αν θέλαμε να παραμείνουμε στην ΕΕ.

Ομως υπάρχει ανάγκη για ισχυρή εποπτεία. Οτν λέγαμε το 2019 για τον έλεγχο, η απάντηση της κυβέρνησης της ΝΔ ήταν ότι αυτά θα τα λύσει η αγορά και τελικά είδαμε ένα ολόκληρο τσουνάμι ακρίβειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί είναι ακριβά όλα τα είδη; Γιατί τέσσερα χρόνια έχουμε την υψηλότερη τιμή της κιλοατόρας ανάμεσα στα κράτη μέλη. Δεν λειτουργεί η αγορά με ανταγωνισμό, αλλά καταγγέλλονται φούσκες. Επίσης έχουμε έμμεσους φόρους και ΦΠΑ. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να προστατεύσει τον καταναλωτή.»

Καταιγιστικός ήταν ο κ. Φαραντούρης, μεταξύ άλλων Καθηγητής που έχει μελετήσει για χρόνια τα θέματα ενέργειας, και σε ό,τι αφορά τα επιδόματα, σημειώνοντας ότι αυτά μπορεί να λειτουργούν μόνο επικουρικά: «Αυτή η λογική να ασχολούμαστε μόνο με το ενεργειακό και το αν θα επιλέξουμε το μπλε ή πράσινο τιμολόγιο, τα οποία όλα μετακυλύουν το ρίσκο τους σ' εμας, δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη!»

Μεταξύ άλλων ο κ. Φαραντούρης αναφέρθηκε στο ορόσημο των 150 ημερών μέχρι τις ευρωεκλογές: «Είναι κρίσιμο ποιους και ποιες θα στείλουμε στην Ευρωπαϊκή Ενωση για την καθημερινότητά μας. Το φάντασμα του μίσους πλανάται πάνω από την Ευρώπη και πρέπει να αναλάβουμε ευθύνες. Εμείς αποκρυσταλλώνουμε το πρόγραμμά μας για το περιβάλλον, τη στέγαση, την οικονομία. Πρέπει να πάμε όλοι να ψηφίσουμε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαρία Φαραντούρη, μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες ερμηνεύτριες με διεθνή απήχηση είναι θεία του Νικόλα Φαραντούρη. Δείτε εδώ το «ρεσιτάλ» πιάνου που έδωσε το πρωί.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής