× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

11 θητείες στην Κοινότητα Λουτρών και 45 χρόνια στην Αυτοδιοίκηση

Δυναμικά ξεκινά τη νέα του θητεία ο Βασίλης Μαμώλης. Παλεύει για την μη αδειοδότηση των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στη Χαραμίδα και ζητά από την Περιφέρεια Χρηματοδότηση για το δρόμο Μυτιλήνη - Κουντουρδιά

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 16/1/2024

11 θητείες στην Κοινότητα Λουτρών  και 45 χρόνια στην Αυτοδιοίκηση

Με αγωνιστική διάθεση ξεκινά την ενδέκατη (!) αυτοδιοικητική του θητεία ο πρόεδρος της κοινότητας  Λουτρών Βασίλης Μαμώλης ο οποίος διεκδικεί μαζί με τους κατοίκους του χωριού να μην επεκταθεί η υφιστάμενη μονάδα Ιχθυοκαλλιέργειας στην τουριστική θαλάσσια περιοχή της Χαραμίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τόνισε ο κ. Μαμώλης  μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι» αυτή τη στιγμή υπάρχουν κλωβοί ιχθυοτροφείων στην περιοχή «Χαβιαρόπετρα» και στην περιοχή «Παλιόλουτρος».

«Η εταιρεία τώρα κατέθεσε φάκελο για να βάλει κλωβούς κοντά στην Χαραμίδα και στην τουριστική παραλία που είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία. Παράλληλα θέλουν να τοποθετήσουν κλωβούς και στην θέση Μερσίνια από την πλευρά της Γέρας.

Είμαστε ως τοπική κοινωνία κάθετα αντίθετοι σε αυτή την προσπάθεια. Έχουμε ενημερώσει Δήμο Μυτιλήνης και Περιφέρεια και μάλιστα έχουν ληφθεί αρνητικές ομόφωνες γνωμοδοτικές αποφάσεις οι οποίες εστάλησαν στο Υπουργείο το οποίο εξάλλου είναι εκείνο που θα λάβει και την τελική απόφαση για τις αδειοδοτήσεις. Προσωπικά ενημέρωσα τον νέο Δήμαρχο Παναγιώτη Χριστόφα ο οποίος γνωρίζει το θέμα καλά, δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον και δεσμεύτηκε ότι θα μας στηρίξει.  Ζητάμε να γίνει μελέτη από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για τις επιπτώσεις λειτουργίας των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας  στην θαλάσσια περιοχή του κόλπου Γέρας. Αντίστοιχη μελέτη έχει γίνει από τον δήμο Δυτικής Λέσβου για την περίπτωση του Σκαλοχωρίου η οποία έδειξε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στη νέα του θητεία ο Βασίλης Μαμώλης σημειώνει ότι η δημοτική αρχή Χριστόφα δείχνει ενδιαφέρον για το Δήμο και τα χωριά ενώ πρόσθεσε πως από τις πρώτες κιόλας ημέρες φαίνεται αισθητά η διαφορά στην εικόνα της πόλης και των χωριών, σε όλα τα επίπεδα, κυρίως στο κομμάτι της καθαριότητας και της αισθητικής.

«Τα χωριά ελπίζουν σε μια καλύτερη αντιμετώπιση με σχεδιασμό νέων έργων και μέριμνα για την καθημερινότητά μας. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για την δραστηριοποίηση του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου με την εκλογή νέου συντονιστικού οργάνου. Το Δίκτυο είναι ένα σημαντικό εργαλείο το οποίο πέτυχε μεγάλες νίκες για την αυτοδιοίκηση και τα χωριά μας όλα τα χρόνια της παρουσίας του».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Βασίλης Μαμώλης μίλησε για δυο σημαντικά έργα που προχωρούν για τα Λουτρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο αφορά στο δρόμο Ταξιάρχες – Χαραμίδα το οποίο εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης και ξεκίνησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

«Το έργο αυτό το επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος για να δει την εξέλιξή του. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική παρέμβαση, έναν οδικό άξονα που θα συνδέσει σε πολύ λίγα λεπτά, αφού είναι μόλις 3,5 χιλιόμετρα, τη Μυτιλήνη με την Χαραμίδα χωρίς να χρειάζεται κανείς να διανύσει τον παραλιακό δρόμο ο οποίος είναι 15 χιλιόμετρα. Παράλληλα θα βοηθήσει και τους αγρότες και κτηνοτρόφους που έχουν στην περιοχή αυτή χωράφια και ελαιοκτήματα».

Το δεύτερο έργο είναι ο δρόμος Μυτιλήνη – Λουτρά – Κουντουρδιά, η μελέτη του οποίου έχει ολοκληρωθεί έχοντας λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτός ο δρόμος είναι πολυσύχναστος και εξαιρετικά επικίνδυνος. Η Περιφέρεια και ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης έχουν πραγματοποιήσει εργασίες βελτίωσης ωστόσο πρέπει να προχωρήσει οπωσδήποτε η ολοκληρωμένη παρέμβαση σύμφωνα με τη μελέτη. Σε προγραμματισμένη για την Τρίτη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη θα ζητήσω το έργο αυτό να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να υλοποιηθεί»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής