× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αποχωρεί με ευγνωμοσύνη ο Λευτέρης Ντουρουντούς

Συγκινητικό μήνυμα του Αντιστράτηγου της ΕΛΑΣ, έπειτα από 7 χρόνια υπηρεσίας στο Βόρειο Αιγαίο και κρίσιμες παρεμβάσεις του σε επιχειρήσεις

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/1/2024

Αποχωρεί με ευγνωμοσύνη ο Λευτέρης Ντουρουντούς

Το μήνυμά του στους συναδέλφους του και τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου στέλνει ο αντιστράτηγος, Λευτέρης Ντουρουντούς, αποχωρώντας με ευγνωμοσύνη και συγκίνηση από την περιοχή που υπηρέτησε με ξενύχτια και αυταπάρνηση για 7 συνεχόμενα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Λευτέρης Ντουρουντούς υπήρξε ανοιχτός σε διάλογο και οι παρεμβάσεις του ήταν κρίσιμες σε δεκάδες επιχειρήσεις όλη την περίοδο του προσφυγικού μεταναστευτικού ζητήματος, αλλά και για την περίοδο της πανδημίας του κοροοϊού. Εδωσε μεγάλη προσβασιμότητα στους φορείς της ενημέρωσης ώστε να επικοινωνείται η αστυνομική δράση στους πολίτες, ενώ παρακολούθησε κρίσιμες συνεδριάσεις φορέων και αρχών για τη βελτίωση συνθηκών ποιότητας ζωής των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου.

Ακολουθεί το μήνυμά του:


Αγαπητοί Συνάδελφοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αγαπητοί Πολίτες του Βορείου Αιγαίου.

Χθες, με απόφαση του Αρμοδίου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, λόγω πληρότητας του ορίου ηλικίας μου στον κατεχόμενο Βαθμό του Υποστρατήγου, ο κύκλος της τριάντα επτάχρονης (37ης) Υπηρεσιακής μου Διαδρομής στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, ΕΚΛΕΙΣΕ.
Κατά τον χρόνο αυτής της Διαδρομής, που ξεκίνησε το έτος 1987 με τον σπουδαίο βαθμό του Αστυφύλακα, είχα την ευκαιρία, και από θέσεις ευθύνης, να υπηρετήσω σε σημαντικές Μάχιμες Υπηρεσίες της Αττικής [δέκα (10) έτη] και της Θεσσαλονίκης [δέκα έξι (16) έτη].

Ξεχωριστό όμως στίγμα αυτής της Διαδρομής, αποτέλεσαν τα έντεκα (11) έτη Υπηρεσίας μου σε δύο (2), Εξέχουσες Εσχατιές της Πατρίδας μας.

Βόρειο Αιγαίο [επτά (7) έτη] και Έβρος [τέσσερα (4) έτη].

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δύο περιοχές, ιδιαίτερης Εθνικής Σπουδαιότητας και Ευαισθησίας.
Δύο περιοχές στις οποίες, τόσο οι τοπικές τους κοινωνίες, όσο και το σύνολο του Αστυνομικού Προσωπικού, για μακρές χρονικές περιόδους ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ τα όρια τους, δοκίμασαν, μέτρησαν και ζύγισαν τις αντοχές και τις ανοχές τους λόγω της ιδιαίτερης πραγματικότητας που βιώσαν από το «Μεταναστευτικό Ζήτημα».

Ένα ζήτημα, που η ίδια η φύση των χαρακτηριστικών του το καθιστά, ειδικά στο Βόρειο Αιγαίο, ένα καθαρά με ανθρωποκεντρικό περιεχόμενο ζήτημα και συγχρόνως πολύμορφο και πολύπλοκο στην όλη διαχείριση του καθώς η καθημερινή και εναλλασσόμενη του εξέλιξη, απαιτεί, ατελείωτες ώρες δουλειάς, αβάσταχτες ώρες μοναξιάς και σιωπής, αλλά κυρίως ιδιαίτερη συναισθηματική νοημοσύνη.
Συναισθηματική νοημοσύνη, η οποία στον λειτουργικό πυρήνα του μεταναστευτικού ζητήματος, συνιστά, την θεμελιώδη συνθήκη, για την με ορθολογικό τρόπο και μέτρο διαχείριση του και οδηγεί στις απαιτούμενες ρεαλιστικές λύσεις που για να τις βρεις, πρέπει να σκέφτεσαι χθες, αφού προηγούμενα στο σήμερα, έχεις διαβάσει το αύριο σε βάθος χρόνου.

Κυρίαρχη αξία όμως έχει, η κατανόηση του όλου ζητήματος και των προβλημάτων που καθημερινά αναφύονται, από τους Ηγέτες, οι οποίοι, οφείλουν να παρέχουν απλόχερα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στήριξη στο Αστυνομικό Προσωπικό, το οποίο με την σειρά του, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ Ή ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ που βρίσκονται έξω από το πεδίο της Αποστολής της Ελληνικής Αστυνομίας ή ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ.

Στήριξη στους Πολίτες.

Με αυτές τις σκέψεις, και πέραν των από καρδιάς ευχών μου για καλή επιτυχία στο έργο τους, απευθύνομαι με σεβασμό στην Πολιτική και την Φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και τους παρακαλώ να Στηρίξουν, με την παρουσία τους, με κάθε δυνατό τρόπο και με όλες τους τις δυνάμεις, όλους τους Συναδέλφους, ιδίως δε αυτούς που υπηρετούν στο Βόρειο Αιγαίο, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια ακολούθησαν αλλά και εξακολουθούν να πορεύονται τους δρόμους των ατελείωτων ωρών δουλειάς, μοναξιάς, σιωπής και συναισθηματικής νοημοσύνης.
Δρόμους δύσβατους αλλά και συγχρόνως όμορφους.
Δρόμους με τους οποίους το αγαθό της ασφάλειας και η λειτουργική κανονικότητα των τοπικών κοινωνιών εξασφαλίζεται με την σπουδαία, καθημερινή και αθόρυβη δουλειά του Αστυνομικού Προσωπικού.

Αγαπητοί Πολίτες του Βορείου Αιγαίου.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους από καρδιάς ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ.

Αγαπητοί Συνάδελφοι.

Τιμή μου που είχα δασκάλους Αστυνομικούς που αξιακά με έμαθαν πρώτα από όλα να αναγνωρίζω τα λάθη μου, όπως επίσης ότι τίποτα δεν θα μου χαριστεί χωρίς να έχω προσπαθήσει.
Τιμή μου, που υπηρέτησα μαζί σας, τα τριάντα επτά (37) της Υπηρεσιακής μου Διαδρομής χρόνια.
Τιμή μου, που υπηρέτησα επί επτά (7) έτη στο Βόρειο Αιγαίο.

Συγχαρητήρια από καρδιάς στην νέα Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κύριε Αρχηγέ. Φίλε Δημήτρη. Αγαπητοί Συμμαθητές Στρατηγοί.
Καλή Επιτυχία στο έργο σας. Καλή δύναμη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους από καρδιάς ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ.

Κοιτώντας πίσω, στην αφετηρία της διαδρομής, μην ξεχνώντας ποτέ από που ξεκίνησα έχοντας δε διατελέσει, επί έξι (6) χρόνια, Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής στην Εσχατιά του Βορείου Αιγαίου, μόνο ευχαριστημένος δικαιούμαι αλλά και υποχρεούμαι συγχρόνως να είμαι.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας για την επίσκεψη Γεωργιάδη

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τραγικός θάνατος για πρόσφυγα‑ πεζό που παρασύρθηκε σε τροχαίο στην Παναγιούδα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες και δύο πεζούς
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί στο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στη νότια Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αγωνιστική υποδοχή του Αδωνι Γεωργιάδη από συνταξιούχους

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων του Δημοσίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά