× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συναντήσεις Κελέτση με Αντωνέλλη, Αρώνη και Χριστόφα

Εθιμοτυπικού χαρακτήρα οι πρώτες συναντήσεις του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη Λέσβο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/1/2024

Συναντήσεις Κελέτση με Αντωνέλλη, Αρώνη και Χριστόφα

Την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του στην Λέσβο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη του Πρωτογενή Τομέα Αναστασία Αντωνέλλη, τον αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Κώστα Αρώνη και τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα. Τον κ. Κελέτση συνόδευαν ο βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου και ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Αιγαίου Παναγιώτης Κατσαβέλλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Ο Κώστας Αρώνης και η Αναστασία  Αντωνέλλη, στη συνάντηση που έγινε μετέφεραν στον κ. Κελέτση τα προβλήματα και τα αιτήματα που έθεσαν οι αγρότες και οι μεταποιητές αγροτικών προϊόντων της Λέσβου. Πρόκειται για τα αιτήματα που καταγράφηκαν από την Περιφέρεια στις συσκέψεις που οργανώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. 

Μεταξύ άλλων τόνισαν πως πρέπει να δοθούν κίνητρα για να μείνουν οι νέοι άνθρωποι στην αγροτική παραγωγή. Ο Κελέτσης είπε πως γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας της Λέσβου καθώς το προηγούμενο διάστημα τον είχαν επισκεφθεί στο γραφείο του ο βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπο Αθανασίου και τον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ Αιγαίου Παναγιώτη Κατσαβέλλη. Επίσης ανέφερε πως στις νησιωτικές περιοχές οφείλει το υπουργείο να κάνει στοχευμένες πολιτικές παρεμβάσεις. Από την συνάντηση απουσίαζε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης για πολύ σημαντικούς προσωπικούς λόγους, ανέφερε ο βουλευτής κ. Αθανασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην συνάντηση με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα ο κ. Κελέτσης σημείωσε πως είναι γνωστό στην ηγεσία του υπουργείου πως τα νησιά αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Από την πλευρά του ο κ. Χριστόφας τόνισε πως στόχος είναι να κρατηθούν οι νέοι άνθρωποι στη Λέσβο και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει να παίξει κρίσιμο ρόλο στην κατεύθυνση αυτή. Επίσης τόνισε πως μεγάλο πρόβλημα για τους αγρότες της Λέσβου είναι η νησιωτικότητα. Στην συνάντηση αυτή, από την πλευρά του Δήμου Μυτιλήνης, παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Νίκος Καρασάββας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης Παναγιώτης Προβέντζας και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Χρήστος Τσιβγούλης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Μετά το τέλος της τελετής η Ηγουμένη Ταβιθά απηύθυνε ευχές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο‑ Ελαιοτριβείο (τ. Βρανά) της εταιρείας «Αρχιπέλαγος»

Γνωρίστε τις τέσσερις ξεχωριστές μόνιμες εκθέσεις
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊου, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Aνοιξε το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ