× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επιστημονικές προτάσεις από ΓΕΩΤΕΕ στον Κελέτση

Ανακοίνωση του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Βορειοανατολικού Αιγαίου για την επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/1/2024

Επιστημονικές προτάσεις από ΓΕΩΤΕΕ στον Κελέτση

Ανακοίνωση για την επίσκεψη του Υφυπουργού Σταύρου Κελέτση στη Λέσβο και τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο αυτής, εξέδωσε το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικού Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων συνοψίζονται τα συμπεράσματα  από τις συζητήσεις που έγιναν καθώς και ο προγραμματισμός δράσεων του ΓΕΩΤΕΕ για το επόμενο διάστημα

Αναλυτικά αναφέρεται: 

Το Παράρτημα Αιγαίου του ΓΕΩΤΕΕ διά του Προέδρου του, κου Παναγιώτη Κατσαβέλλη, με αφορμή τα προβλήματα που δημιούργησαν οι επιζωοτίες στους κτηνοτρόφους της Λέσβου στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, πήρε την πρωτοβουλία με τη βοήθεια του πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων, πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Λέσβου, κου Χαράλαμπου Αθανασίου, να αιτηθεί και να πραγματοποιήσει συνάντηση στην Αθήνα με τον πλέον αρμόδιο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων για θέματα κτηνοτροφίας, αλιείας και  μελισσοκομίας, κο Σταύρο Κελέτση, ο οποίος δεσμεύθηκε να επισκεφθεί το συντομότερο το νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πράγματι ο Υφυπουργός, τηρώντας τη δέσμευσή του, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στη Λέσβο στις 26 &27 Ιανουαρίου 2024. Στο πρόγραμμα του διημέρου ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Αιγαίου ΓΕΩΤΕΕ εισηγήθηκε και πραγματοποιηθήκαν συναντήσεις με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς και επιτόπιες επισκέψεις.

Έτσι ο Υφυπουργός συνοδευόμενος από τον κο Αθανασίου και τον κο Κατσαβέλλη, συναντήθηκε με θεσμικούς φορείς των ΟΤΑ Α’ & Β΄ Βαθμού (Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι νησιού) και επισκέφθηκε αντιπροσωπευτικές μονάδες και εγκαταστάσεις, που έχουν λάβει χρηματοδότηση από τα Μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), και συγκεκριμένα:

-μία πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα χρηματοδοτούμενη από το Υπομέτρο 4.1 του ΠΑΑ,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- ένα ιδιωτικό σφαγείο χρηματοδοτούμενο από το Μέτρο 123 του ΠΑΑ και

- ένα σύγχρονο παραληπτήριο γάλακτος της Ομάδας Παραγωγών Σκαλοχωρίου χρηματοδοτούμενο από το Μέτρο 9 του ΠΑΑ, το οποίο μάλιστα και εγκαινίασε ο Υφυπουργός.

Επίσης, με τη βοήθεια και τη συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου, κου Βαγγέλη Μυρσινιά, οργανώθηκε συνάντηση στα γραφεία του Επιμελητηρίου με παραγωγικούς φορείς της κτηνοτροφίας, της αλιείας και της τυροκομίας. Παράλληλα, και στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου του ΓΕΩΤΕΕ, που, μεταξύ άλλων, είναι να αποτελεί σύμβουλο της Πολιτείας στα γεωτεχνικά θέματα, τα αρμόδια μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Αιγαίου ΓΕΩΤΕΕ (κτηνίατρος, γεωπόνος και ιχθυολόγος) τεκμηρίωσαν τα ζητήματα, που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω τομείς και κατέθεσαν σχετικές επιστημονικές προτάσεις στον Υφυπουργό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, την εβδομάδα πριν την επίσκεψη του Υφυπουργού, το Παράρτημα Αιγαίου του ΓΕΩΤΕΕ οργάνωσε προπαρασκευαστικές συναντήσεις, παρουσία του κου Αθανασίου, αρχικά με κτηνοτρόφους στην Καλλονή και στη συνέχεια με αλιείς στα γραφεία του Παραρτήματος ΓΕΩΤΕΕ στη Μυτιλήνη, κατά τις οποίες συγκεντρωθήκαν τα αιτήματα των φορέων και μεταφέρθηκαν στον Υφυπουργό. 

Συνεχίζοντας τις δράσεις του, το Παράρτημα Αιγαίου ΓΕΩΤΕΕ μέσω του Προέδρου του, θα επισκεφθεί την έκθεση Agrotica 2024, όπου, μεταξύ άλλων, θα παραβρεθεί σε Ημερίδα, που διοργανώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με όλη του την ηγεσία, προκειμένου να ενημερωθεί και να διεκδικήσει τα μέγιστα για τον πρωτογενή τομέα των νησιών μας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Κίνηση στην αγορά της Μυτιλήνης την Κυριακή

Ανοιχτά τα καταστήματα έως τις 3, την Κυριακή των Βαϊων εγκαινιάζοντας το πασχαλινό ωράριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά