× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Με βαριά χαρτοφυλάκια η πρώτη εμφάνιση του Λευτέρη Κοτσώνη στην Αυτοδιοίκηση

Με στόχο να βελτιώσει την καθημερινότητα στα σχολεία και να κάνει την Αγιάσο τουριστικό προορισμό 12μηνης διάρκειας ο νέος αντιδήμαρχος Παιδείας και Αγιάσου, ξεκίνησε την θητεία του στο Δήμο Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/2/2024

Με βαριά χαρτοφυλάκια η πρώτη εμφάνιση του Λευτέρη Κοτσώνη στην Αυτοδιοίκηση

Την πρώτη του θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση μέσα από τη Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης, πραγματοποιεί ο εκπαιδευτικός Λευτέρης Κοτσώνης ο οποίος μπήκε από νωρίς στα βαθιά με τρεις σημαντικές θέσεις ευθύνης, δύο αντιδημαρχίες, την αντιδημαρχία Παιδείας, την αντιδημαρχία Αγιάσου  και την προεδρία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Κοτσώνης σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι» μιλά για την ενασχόλησή του με τα κοινά η οποία όπως είπε έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν αφού ήταν υποψήφιος τόσο στο Δήμο Λέσβου το 2014 όσο και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στις προηγούμενες εκλογές του 2019.

Όπως αναφέρει ο λόγος που επέλεξε το ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Χριστόφα είναι επειδή εκτιμά τον δήμαρχο ως άνθρωπο και ως προσωπικότητα, με όραμα και στόχους για τον τόπο μας.

«Με χαρά αποδέχθηκα την πρόταση του Παναγιώτη Χριστόφα για την αντιδημαρχία Παιδείας και Αγιάσου αφού και τα δύο τα γνωρίζω πολύ καλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα σχολεία είναι ζωντανός οργανισμός

Το σχολείο είναι ο φυσικός μου χώρος. Έχω πάει σε όλα σχεδόν τα σχολεία της Μυτιλήνης, και γνωρίζω τα προβλήματα και  τις αδυναμίες τους. Θεωρώ ότι το αντικείμενο αυτό είναι πολύ κρίσιμο με δεδομένο ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που έχουν προγραμματισθεί να υλοποιηθούν και άλλα που προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Η καθημερινότητα στα σχολεία είναι ζωντανός οργανισμός. Ποτέ δεν σταματούν να γεννιούνται καινούργια πράγματα. Για παράδειγμα αυτή την εβδομάδα κληθήκαμε να διαχειριστούμε ένα ζήτημα που σχετίζεται με το νέο έργο στα Κεντρικά Λύκεια και την αναβάθμιση που απαιτείται να γίνει από τη ΔΕΔΔΗΕ για να καλύπτονται οι ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα».

Οι πρώτες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής σύμφωνα με τον Λευτέρη Κοτσώνη είναι η ανέγερση του Μουσικού Σχολείου και του Ειδικού Σχολείου στο χώρο του πρώην ΚΥΤ της Μόριας καθώς και η βελτίωση της σχολικής στέγης στην πόλη της Μυτιλήνης. Όπως είπε για το θέμα αυτό θα έχει συνάντηση με τους προϊσταμένους εκπαίδευσης τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα επανεξετάζεται το θέμα, όπως σημείωσε ο νέος αντιδήμαρχος το ζήτημα με το ωράριο των καθαριστριών. Όπως τόνισε στην παρούσα φάση ως το τέλος της σχολικής χρονιάς δεν μπορούν να γίνουν μεγάλες αλλαγές παρά μόνο διορθωτικές κινήσεις. Ωστόσο πρόσθεσε πριν τη νέα περίοδο θα γίνει νέος σχεδιασμός με περισσότερες καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης για την κάλυψη των αναγκών.  

Αναφερόμενος στην προεδρία της Σχολικής Επιτροπής, ο κ. Κοτσώνης τόνισε, ότι πολύ σωστά έπραξε η δημοτική αρχή και φρόντισε για τη διατήρηση των Επιτροπών οι οποίες αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο για την καθημερινότητα των σχολείων και τη διεκπεραίωση σημαντικών θεμάτων χωρίς μεγάλη γραφειοκρατία.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Κοτσώνης αναφέρθηκε στην Δημοτική Ενότητα Αγιάσου, η οποία όπως είπε πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο, τόσο στην καθημερινότητά της, με καθαριότητα, ευπρεπισμό, αγροτική οδοποιία κ.λπ. όσο και σε επίπεδο ανάπτυξης αφού αποτελεί έναν δυναμικά ανερχόμενο τουριστικό προορισμό δωδεκάμηνης διάρκειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θέλουμε την Αγιάσο σηματοδότη πολιτισμού και τουρισμού»

«Η Αγιάσος είναι ο τόπος που συνδυάζει, ομορφιά, παράδοση και πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Αυτή τη στιγμή στην περιοχή δραστηριοποιούνται πολλοί σύλλογοι οι οποίοι έχουν αξιόλογους ανθρώπους που προσπαθούν πραγματικά να αναδείξουν την ιδιαιτερότητα αυτού του ευλογημένου τόπου.

Στηρίζουμε τις προσπάθειές τους και φυσικά για τη Δημοτική Αρχή η επισκευή του κτηρίου του Αναγνωστηρίου, αποτελεί στοίχημα το οποίο θέλουμε να κερδίσουμε. Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το ιστορικό αυτό πολιτιστικό σωματείο που δοκιμάζεται»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου