× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απειλήθηκε γιατρός, άλλαξε χωριό και ουδείς ξεκουνιέται!

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου απαιτεί ασφαλείς συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης για τους συναδέλφους της- Απίστευτη απάθεια από πλευράς Αρχών στο εν λόγω περιστατικό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/2/2024

Απειλήθηκε γιατρός, άλλαξε χωριό και ουδείς ξεκουνιέται!

Ενα σκληρό περιστατικό συνέβη σε γιατρό που υπηρετεί σε χωριό της Λέσβου πριν από 2,5 μήνες, όταν απειλήθηκε από τοξικοεξαρτημένο και ουδείς αντέδρασε, παρά τις καταγγελίες της αγροτικής γιατρού στις Αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εν λόγω κοινότητα, πολλή φιλόξενη κατά τα λοιπά, αξίζει να σημειώσουμε ότι ανέκαθεν μεριμνούσε με σχετικό ξενώνα ώστε να έχουν κίνητρο οι αγροτικοί ιατροί να παραμένουν στο χωριό, χωρίς να επιφορτίζονται τα έτσι κι αλλιώς υπέρογκα έξοδα διαμονής τους.

Η ίδια, εφόσον απειλήθηκε και ουδείς αντέδρασε, όπως καταγγέλλει παρακάτω η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου, προκειμένου να μην κινδυνεύει η ζωή της, μετακόμισε σε άλλο χωριό, επιβαρυνόμενη με ενοίκιο και έξοδα μετακίνησης. Η Ενωση ζητά, εφόσον δεν κινητοποιούνται οι Αρχές για να εξαλειφθούν οι όποιες απειλές εναντίον λειτουργού της δημόσιας υγείας, να δοθεί άμεσα λύση για να μη χρεώνεται η αγροτική γιατρός έξοδα που δεν δημιούργησε η ίδια!

Ακολουθεί η καταγγελία της Ενωσης Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι γιατροί απαιτούν ασφαλείς συνθήκες εργασίας

Να λοιπόν που φτάσαμε να (συ)ζητάμε (για) τα αυτονόητα. Όλα ξεκίνησαν όταν η αγροτική γιατρός σε χωριό της Δυτικής Λέσβου, απειλήθηκε ευθέως από τοξικοεξαρτημένο άτομο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της. Το σοβαρό αυτό επεισόδιο συνέβη πριν από δυόμισι μήνες περίπου, παρουσία τρίτων ατόμων από τα οποία κανένα δεν αντέδρασε. Η γιατρός όπως ήταν επόμενο, αισθανόμενη ανυπεράσπιστη απέναντι στις ευθείες απειλές, μετακόμισε άμεσα σε γειτονικό χωριό. Στερήθηκε, παρά τη θέληση της, τον ξενώνα φιλοξενίας της αγροτικής γιατρού και εξαναγκάστηκε να πληρώνει τα έξοδα διαμονής της. Ταυτόχρονα επιφορτίστηκε με τα έξοδα μετακίνησης της από το χωριό διαμονής της στο χώρο εργασίας της, τα οποία δεν είναι λίγα, καθώς δεν διαθέτει ιδιωτικό αυτοκίνητο. Παράλληλα το χωριό έμεινε με ελλιπή ιατρική κάλυψη καθώς η γιατρός αδυνατεί να μετακινείται καθημερινά στο χώρο εργασίας της.
Είναι ευθύνη της πολιτείας να εξασφαλίζει ασφαλείς συνθήκες εργασίας και διαμονής στους εργαζόμενους γιατρούς και υγειονομικούς. Είναι απαράδεκτο να μετακυλίεται η ευθύνη στον εργαζόμενο, όταν η πολιτεία αποτυγχάνει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Από τη στιγμή που δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια της συναδέλφου, θα πρέπει τουλάχιστον να φροντίσουν για τη δωρεάν μετακίνησή της. Τόσο η Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ όσο και ο Δήμος Δυτικής Λέσβου δεν μπορούν να σφυρίζουν αδιάφορα. Να δώσουν άμεση λύση, που να εξασφαλίζει ασφαλείς συνθήκες εργασίας και δωρεάν) μετακίνηση στην γιατρό, και ταυτόχρονα επαρκή ιατρική κάλυψη των κατοίκων του χωριού.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια