× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τα Γεωπάρκα της UNESCO μιλούν για βιώσιμη ανάπτυξη

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/2/2024

Τα Γεωπάρκα της UNESCO μιλούν για βιώσιμη ανάπτυξη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου η διαδικτυακή συνάντηση εργασίας των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO σχετικά με τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη συνάντηση οργάνωσε η Επιχειρησιακή Γραμματεία του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων που εδρεύει στη Λέσβο σε συνεργασία με την ομάδα εργασίας για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκου.

Στη συνάντηση πήραν μέρος παραπάνω από 300 συμμετέχοντες από όλα τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO συμπεριλαμβανομένου και της Λέσβου Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO, μέλη της UNESCO και Γεωπάρκα που επιθυμούν να γίνουν μέλη του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων.

Στόχος της συνάντησης εργασίας ήταν η εξοικείωση των 195  Διευθύνων και στελεχών των Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO σχετικά με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) της Ατζέντας 2030.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην έναρξη της συνάντησης ο Καθ. Νικόλαος Ζούρος πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων καλωσόρισε τους συμμετέχοντες μαζί με τον Kristof Vandenberghe, επικεφαλή του τμήματος Γεωεπιστημών και Γεωπάρκων.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στο σεμινάριο αφορούσαν την Ατζέντα 2030, γιατί είναι σημαντικοί οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης για τα Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO και πώς μπορούν να συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων.

Ειδικότερα, η Ομάδα Εργασίας του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων για τους ΣΒΑ στη γενική εισαγωγή, η Jutta Weber και η Elisabeth Silva πραγματοποίησαν παρουσίαση με θέμα "Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO και ΣΒΑ: Γιατί είναι ιδανικά μέρη για την εφαρμογή των ΣΒΑ". Η Jutta Weber παρουσίασε επίσης ένα πρότυπο για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης για τα Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO και τους στόχους του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπήρξαν επίσης παρουσιάσεις καλών πρακτικών Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO, από τον Farid Mohamad Zaini - Rinjani-Lombok Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO, την Emmaline Rosado González - Mixteca Alta, Oaxaca Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO (Μεξικό), τον Cristian Ciobanu - Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Haţeg Country (Ρουμανία), τον Driss Achbal - M'Goun Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO (Μαρόκο) και από την Jennifer Dingman από το Παγκόσμιο Γεωπάρκο Stonehammer της UNESCO (Καναδάς), τα οποία έχουν πετύχει μέσα από τις πρακτικές τους, αρκετούς από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Μετά από τις παρουσιάσεις υπήρξε μια συνεδρία για να απαντηθούν οι ερωτήσεις των συμμετεχόντων. Η Jutta Weber έδωσε επίσης πληροφορίες σχετικά με τις τρέχουσες δραστηριότητες και τις προοπτικές της ομάδας εργασίας του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων σχετικά με τους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Την συνάντηση έκλεισε ο καθ. Νικόλαος Ζούρος Πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων διατυπώνοντας τα συμπεράσματα από την συνάντηση εργασίας για του Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

To Γεωπάρκο Λέσβου πρόκειται να παρουσιάσει τις δράσεις του που εντάσσονται στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης στο ειδικό Σεμινάριο που θα διοργανωθεί από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γεωπάρκων τον προσεχή Μάρτιο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής