× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Με τιμές Ευρώπης τα Τουρκικά ξενοδοχεία το 2024

Η μέση ημερήσια τιμή του δωματίου στην Κωνσταντινούπολη ήταν στα 138 ευρώ το καλοκαίρι του 2023

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/2/2024

Με τιμές Ευρώπης τα Τουρκικά ξενοδοχεία το 2024

Οι τιμές στα ξενοδοχεία των δημοφιλών τουριστικών προορισμών της Τουρκίας, όπως είναι η Αττάλεια και η Κωνσταντινούπολη, διαμορφώνονται και την εφετινή θερινή σεζόν στα επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Πλέον τα ξενοδοχεία σε αυτές τις περιοχές δεν είναι φτηνά.
Ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, λόγω του υψηλού πληθωρισμού, σύμφωνα με τον πάροχο υπηρεσιών δεδομένων STR Global, η ημερήσια τιμή των δωματίων στα ξενοδοχεία της Αττάλειας είχε αυξηθεί κατά 37,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος στα 110 ευρώ κατά μέσο όρο. Στην Κωνσταντινούπολη η μέση τιμή είχε φτάσει στα 138 ευρώ. Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ήταν ελάχιστα υψηλότερος, περίπου στα 140 ευρώ.
Ήδη ξενοδοχειακοί παράγοντες της χώρας, όπως ο Erkan Yağcı, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων της Τουρκίας (TÜROFED),  δήλωσε ότι το 2024 θα αποτελέσει τεστ για την τουρκική τουριστική βιομηχανία, καθώς θα φανεί εάν οι τουρίστες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τις αυξημένες τιμές. Ο ίδιος, ωστόσο, τόνισε: "Πρέπει να εστιάσουμε περισσότερο στα έσοδα από τον τουρισμό παρά στον αριθμό των τουριστών. Πρέπει να διατηρήσουμε τις τιμές εκεί που είναι τώρα".
O Müberra Eresin, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Τουρκίας (TÜROB), που αντιπροσωπεύει κυρίως ξενοδοχεία πόλης. μιλώντας στο περιθώριο της EMITT East Mediterranean International Tourism and Travel Expo στην Κωνσταντινούπολη, είπε ότι λόγω των συγκρούσεων η Τουρκία προσδοκά αύξηση τουριστών κυρίως από τις μακρινές αγορές. "Οι αγορές στις οποίες εστιάζουμε είναι η Λατινική Αμερική, η Αργεντινή, οι Σιιίτες μουσουλμάνοι, η Κολομβία, η Ινδία και η Ιαπωνία. Όσο υπάρχει πόλεμος στους γείτονές μας, δεν περιμένουμε σημαντικές αυξήσεις από την Ευρώπη», είπε.
Οι προοπτικές για ξενοδοχεία πόλης. ανέφερε ο Müberra Eresin, δεν είναι ελπιδοφόρες μέχρι τον Απρίλιο, αλλά μετά από αυτόν τον μήνα, η δραστηριότητα αναμένεται να αυξηθεί.
Σημείωσε ότι τόσο ο αριθμός των ξένων τουριστών όσο και τα έσοδα από τον τουρισμό αυξήθηκαν πέρυσι, αλλά το ποσοστό πληρότητας των ξενοδοχείων μειώθηκε κατά 10%, ενώ οι τιμές των ξενοδοχείων αυξήθηκαν.
Οι αφίξεις ξένων τουριστών αυξήθηκαν περισσότερο από 10% το 2023 σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε 49,2 εκατομμύρια. Συμπεριλαμβανομένων των Τούρκων που διαμένουν στο εξωτερικό, ο αριθμός των επισκεπτών έφτασε τα 56,7 εκατομμύρια, αυξημένος κατά 10,3%. Τα έσοδα από τον τουρισμό της χώρας, από την άλλη πλευρά, εκτινάχθηκαν κατά 17% πέρυσι στα 54,3 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Τουρκία στοχεύει σε 60 εκατομμύρια επισκέπτες και έσοδα 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον τουρισμό το 2024, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Mehmet Nuri Ersoy τον περασμένο μήνα.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ