× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Καμία παράταση στην διασύνδεση POS με ταμειακές

Επιμένει ο Χατζηδάκης στην επιβολή προστίμων από 1 Μαρτίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/2/2024

Καμία παράταση στην διασύνδεση POS με ταμειακές

Ο  υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, σχετικά και με την διάταξη που υπάρχει στο νομοσχέδιο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και αφορά την σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση στην ημερομηνία εφαρμογής. Καθώς θα υπάρξει πρόβλημα με το Ταμείο Ανάκαμψης και ελλοχεύει ο κίνδυνος διακοπής, εν μέρει, αλλά πάντως διακοπής, της χρηματοδότησης της χώρας, αφού το μέτρο αυτό είναι ενταγμένο ως ορόσημο στο ελληνικό πρόγραμμα». Γι' αυτό και ο υπουργός κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους παρόχους και υπόχρεους «να μην ακούνε φήμες περί παρατάσεως και να κάνουν αυτό που τους αναλογεί , διότι με τις παρατάσεις επί των παρατάσεων, στο τέλος κινδυνεύουμε να μην πετύχουμε τον στόχο. Και ο στόχος δεν είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ή του αθέμιτου ανταγωνισμού, αλλά κυρίως η ομαλή ροή της χρηματοδότησης της χώρας από το Ταμείο Ανάκαμψης». Ο κ. Χατζηδάκης αναγνώρισε πως «το εγχείρημα αυτό είναι τεράστιο και αφορά 400.000 επιχειρήσεις γι' αυτό άλλωστε και το μέτρο αυτό έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό». Η κινητικότητα που υπάρχει αυτές τις τελευταίες εβδομάδες, είπε ο υπουργός «θα πρέπει να ενταθεί. Υπήρξαν τρείς κύκλοι χρηματοδότησης (Voucher), αυτή την εβδομάδα βγαίνει και ο τέταρτος κύκλος, ενώ θα ακολουθήσει και ένας πέμπτος κύκλος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, σε παρέμβασή του είπε ότι «δεν χρειάζεται ο πολίτης να τσακώνεται για να πάρει απόδειξη. Αν πληρώσει με κάρτα, τότε η απόδειξη είναι εγγυημένο ότι έχει εκδοθεί διότι από το POS δεν μπορεί να πληρώσεις αν δεν έρθει η εντολή από την ταμειακή μηχανή. Αυτή είναι η φιλοσοφία αυτού του έργου». Απαντώντας στις διαμαρτυρίες ότι είναι υπέρογκα τα πρόστιμα που προβλέπονται σε όσους δεν συμμορφώνονται, ο υφυπουργός δεν διαφώνησε, αλλά είπε ότι «εάν τηρήσουν όλοι τις υποχρεώσεις τους δεν θα χρειαστεί ούτε ένα πρόστιμο. Δεν θέλουμε να πάρουμε ούτε ένα ευρώ από αυτά τα πρόστιμα, όμως, δεν θα χαριστούμε και σε κανέναν ο οποίος δεν κάνει αυτά που πρέπει να κάνει» και πρόσθεσε πως «εμείς, θα συνεχίσουμε να μην ακούμε τις σειρήνες του δώσε κι άλλο χρόνο, κάνε σκόντο, δεν χρειάζεται όλα να γίνουν την ίδια στιγμή. Γιατί αυτά ακούμε»

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στην δράση του my data και το κλείδωμα, λέγοντας πως «η διασύνδεσή του, με τη περιοδική δήλωση του ΦΠΑ είναι μια σημαντική πρωτοβουλία και αυτή θα οδηγήσει σε πολλά. Βλέπουμε τελευταία και την αγορά να κινείται σωστά προς αυτή την κατεύθυνση. Εδώ θα είμαστε να διορθώνουμε και να είμαστε δίπλα σε επιχειρήσεις, αλλά, δεν θα είμαστε δίπλα στη φοροδιαφυγή».

 

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ