× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο ΣτΕ προσφεύγει ο Καλτάκης για την ακύρωση της ορκωμοσίας Στεφανή

Νέες ταραχές έρχονται από το νότο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού να ρίχνει βόμβα με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/2/2024

Στο ΣτΕ προσφεύγει ο Καλτάκης για την ακύρωση της ορκωμοσίας Στεφανή

Νέες  φουρτούνες , αυτή τη φορά   από  το  νότο,  έρχονται στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μετά την επιβεβαίωση της πληροφορίας ότι ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού – αναπληρωτής Περιφερειάρχης και περιφερειακός σύμβουλος Σάμου, Γιάννης Καλτάκης κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της ορκωμοσίας του Αλκιβιάδη Στεφανή ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ουσιαστικά ο κ. Καλτάκης στρέφεται κατά της Περιφέρειας  Βορείου Αιγαίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το πρακτικό της ορκωμοσίας του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης το οποίο κατά την άποψή του έγινε αποδεκτό ενώ κανονικά σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν θα έπρεπε.

Ειδικότερα στην αίτηση ακύρωσης μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι τίθεται ζήτημα παραβίασης του νόμου διότι δεν δηλώθηκε νόμιμα η αντικειμενική αδυναμία του Αλκ. Στεφανή να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας. Όπως σημειώνεται στο έγγραφο που έστειλε ο περιφερειακός σύμβουλος δεν εξηγούσε επαρκώς τους λόγους της απουσίας του, ούτε και πήρε αριθμό πρωτοκόλλου, επομένως  είναι παράνομη η όρκισή του από τον Κώστα Μουτζούρη.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου παρέλειψε να εκδώσει διαπιστωτική πράξη   έκπτωσης του περιφερειακού συμβούλου ως όφειλε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι ο Αλκιβιάδης Στεφανής, δεν εμφανίσθηκε στις 16 Δεκεμβρίου να ορκισθεί παρά το γεγονός ότι έως την τελευταία στιγμή είχε δηλώσει ότι θα παραστεί και μάλιστα είχε ενημερώσει και τους συνεργάτες του και περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής του, ότι θα βρίσκεται στη Λέσβο στις 16 Δεκεμβρίου για την ορκωμοσία.

Τελικά την τελευταία στιγμή, ακύρωσε το ταξίδι του επικαλούμενος  προσωπικό κώλυμα . Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης,  ορκίστηκε τελικά  περιφερειακός σύμβουλος,  στις 3 Ιανουαρίου  την ημέρα που πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μάλιστα στη διάρκεια της συνεδρίασης  εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν επετράπη στην ορκωμοσία του  να παραστούν οι σύμβουλοι της παράταξής του.

Η διαμαρτυρία του κ. Στεφανή την ημέρα εκείνη είχε προκαλέσει τη δυσφορία τόσο του Γιάννη Καλτάκη ο οποίος τελικά κατέθεσε και αίτηση ακύρωσης, όσο και του Δημήτρη Καλλία. Και οι δύο τότε είχαν αφήσει αιχμές για την εκπρόθεσμη ορκωμοσία του επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «Ν» επικοινώνησε με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός της προσφυγής του  και πρόσθεσε ότι δεν στρέφεται κατά του κ. Στεφανή αλλά κατά της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου οι οποίες δεν τήρησαν τη νομοθεσία.

Ο κ. Καλτάκης δεν θέλησε να δώσει περισσότερες εξηγήσεις για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια  είπε όμως ότι ως δικηγόρος  σέβεται τη νομιμότητα και τη δημοκρατία σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής