× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μια οφειλόμενη απάντηση για την διεύθυνση Συγκοινωνιών Λέσβου

Γράφειο ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΤΕΣΤΟΣ*

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/3/2024

Μια οφειλόμενη απάντηση για την διεύθυνση Συγκοινωνιών Λέσβου

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Αντιπεριπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών Π. Β. Αιγαίου κ. Κώστα Αστυρακάκη σχετικά με τις   υπογραφές που έπεσαν – επιτέλους!- για τη μίσθωση χώρου των εξετάσεων οδήγησης στο πάρκινγκ, θα ήθελα να κάνω τις παρακάτω επισημάνσεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Απορίας άξιον είναι γιατί οι υπογραφές των πολιτικών ιθυνόντων σχετικά με  την επίσημη μίσθωση του χώρου στο πάρκινγκ από την ΕΤΑΔ για να πραγματοποιούνται οι πρακτικές εξετάσεις των οδηγών δικύκλων με ασφάλεια, καθυστέρησαν εδώ και 7 μήνες!

Συγκεκριμένα το συγκεκριμένο συμφωνητικό της παραχώρησης είχε σταλεί υπογεγραμμένο από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ προς την Περιφέρεια Β. Αιγαίου από τις αρχές Αυγούστου του 2023! (Εδώ να σημειώσω ότι ενημέρωνα τον σύλλογο των εκπαιδευτών αναλυτικά για τις εξελίξεις του θέματος).

Άραγε γιατί έπρεπε να περάσει τόσος πολύτιμος χρόνος, ώστε να στέρξει η υπεύθυνη περιφερειακή αρχή να δώσει λύση στο χρονίζον πρόβλημα ενός ασφαλούς χώρου διεξαγωγής των πρακτικών εξετάσεων οδήγησης;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναρωτιέμαι εάν δεν υπήρχε η πιεστική αποχή των εκπαιδευτών οδήγησης από τον Δεκέμβριο του 2023 και η ταλαιπωρία των υποψήφιων οδηγών- πολιτών, η αδικαιολόγητη ολιγωρία της Περιφερειακής αρχής θα έπαιρνε τέλος;

-Στα πολλά χρόνια ενασχόλησης μου με την δημόσια διοίκηση καθώς και την τοπική αυτοδιοίκηση παραλάμβανα πάντα από τους προκατόχους μου προβλήματα δρομολογημένα ή μη.

Πάντα η θέση μου ήταν ότι οι νέες ηγεσίες που διαδέχονται τις προηγούμενες -στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού και της πολιτικής ευγένειας- οφείλουν να κάνουν μνεία στις προσπάθειες που οι προκάτοχοι τους έκαναν για την επίλυση προβλημάτων στον τομέα ευθύνης που αναλαμβάνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί λοιπόν η δήλωση του αντιπεριφερειάρχη μεταφορών και επικοινωνιών Π.Β. Αιγαίου ότι παρέλαβε «άλυτα προβλήματα» και ότι ευτυχώς στους 2 μήνες(!) ανάληψης καθηκόντων του με τη «συνδρομή της διορισμένης νέας αναπληρώτριας διευθύντριας» τα δρομολόγησε και έδωσε την πρέπουσα λύση, μηδενίζοντας απρεπώς με αυτόν τον τρόπο τις ενέργειες των προκατόχων του.

Ας ερωτήσει λοιπόν τον πολιτικό του προϊστάμενο Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου γιατί ήταν αρνητικός στις εισηγήσεις του προηγούμενου Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κ. Κουρσουμπά καθώς και στις δικές μου έγκαιρες προσπάθειες και εισηγήσεις ως Γενικού Διευθυντού Μεταφορών (με τη συνδρομή της πρώην διευθύντριας της Διεύθυνσης κ. Αμπαζά) από το καλοκαίρι του 2023 για την υπογραφή μίσθωσης του συγκεκριμένου χώρου;

Ως έχων την πολιτική ευθύνη δεν έπρεπε να έχει ενεργήσει από τότε; Ή θα προφασισθεί ότι «κάλλιο αργά παρά ποτέ»;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Μιας κι έρχεται Ψυχοσάββατο, θα ήθελα να κλείσω την παρέμβαση μου με την εξής φράση: « Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα» είναι πολύ εύκολο να κάνουμε όλοι. Από την 40ετή επαγγελματική και αυτοδιοικητική εμπειρία σε θέσεις ευθύνης αποκόμισα ότι τα «κατορθώματα» δέον είναι να συνοδεύονται από προσωπικό μόχθο και όχι με την ακοπίαστη εκμετάλλευση συνεπούς εργασίας άλλων, κύριε Αντιπεριφερειάρχα!

 Υ.Γ. Στην παρούσα παρέμβαση μου δεν επιθυμώ να αναφερθώ στις προσπάθειες που κατέβαλλα για την εύρεση και εκμίσθωση νέου κτιρίου για την στέγαση των υπηρεσιών της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Β.Αιγαίου, που όμως δεν καρποφόρησαν λόγω της αρνητικής στάσης των πολιτικών ιθυνόντων. (Αν χρειαστεί θα επανέλθω με στοιχεία). Εύχομαι σ’ αυτό το ζήτημα ο κ. Αντιπεριφερειάρχης – μιας και κάτι σχετικό εξήγγειλε-να σταθεί πιο τυχερός, αφού πρωτίστως θα υπάρχει και η συναίνεση του κ. Περιφερειάρχη!

* Ο Απόστολος Πατέστος είναι  πρώην Γενικός Διευθυντής Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Β.Αιγαίου

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

21 Απρίλη...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου