× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Καταγγελία από τη Λαϊκή Συσπείρωση Μυτιλήνης

Προσπάθεια φίμωσής της καταγγέλλει η δημοτική παράταξη κατά την τελευταία συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/3/2024

Καταγγελία από τη Λαϊκή Συσπείρωση Μυτιλήνης

Την έντονη αντίδραση της δημοτικής παράταξης Λαϊκής Συσπείρωσης Μυτιλήνης, προκάλεσε το κλείσιμο του μικροφώνου στην επικεφαλής της παράταξης Νίκη Τσιριγώτη. Όταν εκείνη τοποθετούνταν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης. «διαφάνηκε ότι η μόνη φωνή που ενοχλεί είναι αυτή της Λαϊκής Συσπείρωσης» υπογραμμίζει σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτική η ανακοίνωση της ΛΑΣ Μυτιλήνης σημειώνει:
«Η Λαϊκή Συσπείρωση Μυτιλήνης καταγγέλλει στο λαό της Λέσβου την απαράδεκτη προσπάθεια φίμωσής της, με την πρωτοφανή για τα δεδομένα της Λέσβου ενέργεια κλεισίματος των μικροφώνων κατά τη διάρκεια ομιλίας δημοτικών συμβούλων και δη της επικεφαλής της παράταξης. Από όλη τη διαδικασία διαφάνηκε ότι η μόνη φωνή που ενοχλεί είναι αυτή της Λαϊκής Συσπείρωσης. Γιατί πως αλλιώς να ερμηνευτεί ακόμα και η διακοπή δημοτικού συμβούλου της παράταξης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του;

Η «ελαστικότητα» - κατά τα άλλα - που επιδείχθηκε σε τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων των άλλων παρατάξεων, δείχνει, χωρίς καμία αμφιβολία, πως πέρα από τις «για τα μάτια» διαφωνίες τους, συμφωνούν στα βασικά: στη λειτουργία της ΔΕΥΑΛ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, στην εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, στην μετακύληση του προβλήματος στην τσέπη του λαού μας.

Θυμίζουμε άλλωστε ότι αυτοί που σήμερα υπερασπίζονται και ψηφίζουν τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΛ ως «αναγκαίες», πέρυσι τις αποκήρυσσαν, κι αυτοί που άλλοτε τις θεωρούσαν «αναγκαίες και μικρές» σήμερα τις «απαρνιούνται». Τις ίδιες ακριβώς αυτές αυξήσεις! Θα περιμέναμε μια ξεκάθαρη τοποθέτηση και αιτιολόγηση, αλλά φαίνεται πως η σιωπή τους δείχνει δίχως άλλο τη συμφωνία του συνόλου της παράταξης και της δημοτικής αρχής Χριστόφα για το νέο αυτό χαράτσωμα των λαϊκών νοικοκυριών, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι κι οι συνταξιούχοι στενάζουν από την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς και τις χαμηλές συντάξεις.

Δεν ήταν οι πρώτες και απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε δε θα είναι ούτε οι τελευταίες. Δε θα επιτρέψουμε να πληρώσει ο λαός μας για άλλη μια φορά το μάρμαρο!

Κι επειδή ζητήθηκαν από τη Λαϊκή Συσπείρωση προτάσεις, λες και δεν τις ξέρουν, αλλά είτε δεν έμειναν να τις ακούσουν είτε επιχείρησαν να μην τις αφήσουν να ακουστούν (πάντως να τις ψηφίσουν ούτε μπορούσαν ούτε ήθελαν αφού επρόκειτο για … συζήτηση και όχι για απόφαση), τις παραθέτουμε:

- Να ανακληθεί εδώ και τώρα η απόφαση της ΔΕΥΑΛ και των δημοτικών επιτροπών των δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου για τις αυξήσεις στα τιμολόγια.

- Διεκδικούμε το νερό να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, κόντρα σε αυτά που σχεδιάζονται και μέσα από τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ.

- Απαιτούμε η κυβέρνηση να καλύψει άμεσα το επιπλέον ενεργειακό κόστος που έχει προκύψει για τις ΔΕΥΑ από το 2021 μέχρι σήμερα με αναλογική κατανομή από το Ταμείο των 250 εκατομμυρίων των Πλεονασμάτων Κερδών ΑΠΕ για να αντιμετωπιστεί κατ’ ελάχιστον η ζημιά που έγινε.

- Να καταργηθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής και να ενταχθούν οι Δ.Ε.Υ.Α. στα τιμολόγια των μεγάλων καταναλωτών ενέργειας.

- Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στις ΔΕΥΑ ως ελάχιστη συμβολή, γιατί το νερό δεν πρέπει να είναι εμπόρευμα, πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα.

- Να γίνουν άμεσα προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.

Αν συμφωνούν λοιπόν ας τις διεκδικήσουν κι ας τις υλοποιήσουν».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής