× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Διαψεύδει Κουφέλο και Μουτζούρη ο διοικητής του ΚΥΤ Καρά Τεπέ

«Δεν καταλαβαίνω γιατί διακινούν σενάρια περί 7.000 μεταναστών, όταν δεν ξεπερνούν τις 4.000 στη Λέσβο» ανέφερε στο «Ν» ο Δημήτρης Καντεμνίδης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/3/2024

Διαψεύδει Κουφέλο και Μουτζούρη ο διοικητής του ΚΥΤ Καρά Τεπέ

Ενοχλημένος με τα λεγόμενα που διακινούνται αναφορικά με τον πληθυσμό προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο είναι ο διοικητής του προσωρινού καταυλισμού του Καρά Τεπέ, Δημήτρης Καντεμνίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδική αναφορά μιλώντας στο «Ν» έκανε για τη δήλωση του επικεφαλής της μείζονος ανιπολίτευσης του Δήμου Μυτιλήνης, Πανάγου Κουφέλου στην εκπομπή της Μαρίας Χατζηγεωργίου ότι «αυτή την στιγμή στην πόλη της Μυτιλήνης υπάρχουν 7.500 μετανάστες, σημειώνοντας πως πέρα από το επίσημο νούμερο των 3.500 αιτούντων άσυλο στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ, υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι είτε ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και φιλοξενούνται σε δομές είτε έχουν λάβει άσυλο και παραμένουν στο νησί».

Αναφέρθηκε επίσης ειδικά και στις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη στην υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, κατά τη διάρκεια του δεύτερου East Macedonia & Thrace Forum την Τετάρτη 13 Μαρτίου ότι «οι πρόσφυγες – μετανάστες που υπάρχουν στην Λέσβο είναι 7.000». Η κ. Βούλτεψη του απάντησε πως ο συνολικός αριθμός των προσφύγων που υπάρχουν στην Λέσβο είναι 3.605 με βάση τα στοιχεία της 11ης Μαρτίου. Ο κ. Μουτζούρης σε έντονο ύφος επέμενε υπογραμμίζοντας πως αυτά είναι τα στοιχεία που δίνει ο ΟΗΕ. Η υφυπουργός αντέτεινε «...Mα ο ΟΗΕ δεν κρατάει στοιχεία». 

Ωστόσο ο κ. Καντεμνίδης απαντά και σε Μουτζούρη και σε Κουφέλο ότι: «ο αριθμός των προσφύγων στο νησί της Λέσβου είναι 3.537 πρόσφυγες και περίπου 200 ασυνόδευτα ανήλικα που είναι σε δομές φιλοξενίας του ΔΟΜ και της ΗΛΙΑΚΤΙΔΑΣ. Δεν υπάρχουν σε άλλες δομές μεταναστών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης.» Και αναρωτιέται αν υπονοούν οι κ.κ. αιρετοί ότι ακόμα 3.000 βρίσκονται στην πόλη της Μυτιλήνης, ποια στοιχεία επικαλούνται και ότι αυτά τα ψευδή σενάρια κάνουν μόνο κακό στον τόπο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής