× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Λουκέτο στη Λεσβιακή Πτηνοτροφία στον Πολιχνίτο

Απολύονται οι 15 εργαζόμενοι της εταιρείας. Τίτλοι τέλους για τα γνωστά πτηνοτροφεία Μαθιέλλη που για πολλές δεκαετίες μεσουρανούσαν στον τομέα της εκτροφής και εμπορίας πουλερικών στη Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/3/2024

Λουκέτο στη Λεσβιακή Πτηνοτροφία στον Πολιχνίτο

Τίτλοι τέλους μπαίνουν σε  μια ιστορική επιχείρηση της Λέσβου τα γνωστά Πτηνοτροφεία του Μαθιέλλη (Λεσβιακή Πτηνοτροφία ΑΕ), τα οποία τα τελευταία χρόνια λειτουργούσαν υπό νέο ιδιοκτησιακό και εταιρικό καθεστώς με τη μορφή ΙΚΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η γνωστή εταιρεία που διαθέτει μεγάλη μονάδα εκτροφής κοτόπουλων στον Πολιχνίτο, γνωστοποίησε στο ΓΕΜΗ ότι θα σταματήσει την λειτουργία και την δραστηριότητά της στις 31 Αυγούστου και θα τεθεί σε εκκαθάριση, ενώ γνωστοποιήθηκε στο προσωπικό η απόλυσή του.

Στην εταιρεία αυτή τη στιγμή εργάζονται συνολικά 15 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, κυρίως εργάτες, οδηγοί, εκτροφείς, τεμαχιστές, πωλητές, υπάλληλοι γραφείου κ.λπ. οι οποίοι ενημερώθηκαν ότι σύντομα θα μείνουν χωρίς εργασία γεγονός που τους προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια και στενοχώρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στους εργαζόμενους μάλιστα που υπηρετούν στην εταιρεία για πολύ καιρό, υπάρχουν άτομα που εργάζονται εκεί 8 χρόνια, τους κοινοποιήθηκε η απόλυση τουλάχιστον 3 μήνες νωρίτερα ώστε το ποσό της αποζημίωσης που θα λάβουν να είναι μικρότερο από αυτά που θα έπαιρναν αν η κοινοποίηση γινόταν αργότερα.

Μέσα στον Απρίλιο η εταιρεία σταδιακά θα σταματήσει τις δραστηριότητές της και έως το καλοκαίρι αναμένεται να φύγουν και οι τελευταίοι εργαζόμενοι αφού πάρουν τις σχετικές άδειες.

Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι οι εγκαταστάσεις Μαθιέλλη στον Πολιχνίτο είναι οι μεγαλύτερες πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις της Λέσβου και για πολλές δεκαετίες η εταιρεία μεσουρανούσε στον τομέα της εκτροφής και εμπορίας κοτόπουλων με σημαντικό κύκλο εργασιών στο νησί και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο η Ανώνυμη Εταιρεία αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα και αναγκάστηκε να σταματήσει τη λειτουργία της με την συγκεκριμένη μορφή. Η οικογένεια Μαθιέλλη συνεργάστηκε στη συνέχεια με την εταιρεία Καζάκη από την Κρήτη η οποία διαθέτει μεγάλο εκκολαπτήριο πτηνών. Η νέα εταιρεία ξεκίνησε να λειτουργεί το 2013 και  ονομάστηκε Πτηνοτροφία Λέσβου ΙΚΕ.  

Ανάμεσα στις δραστηριότητές της περιλαμβάνονταν η αγορά, εκτροφή, σφαγή, και εμπορία πουλερικών νωπά και κατεψυγμένα. Εμπορία ζώντων πουλερικών ως οικόσιτων, εμπορία ζωοτροφών κ.λπ. Η εταιρεία διαθέτει και κατάστημα λιανικής και χονδρικής πώλησης στην πόλη της Μυτιλήνης στην Επάνω Σκάλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι λόγοι για τους οποίους η Πτηνοτροφία Λέσβου ΙΚΕ αναγκάζεται να σταματήσει τη δραστηριότητά της και να αφήσει χωρίς δουλειά 15 ανθρώπους δεν είναι ξεκάθαροι αφού η καθαρή θέση της εταιρείας σύμφωνα με τον ισολογισμό για το οικονομικό έτος 2022 είναι θετική.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι υπήρχαν πολλές ανοιχτές πληγές και παθογένειες τα τελευταία χρόνια οι οποίες δεν άφησαν την επιχείρηση να σταθεί στα πόδια της. Ο κορονοϊός και η αύξηση των τιμών σε ενέργεια και πρώτες ύλες έδωσαν, λένε, τη χαριστική βοή.   Σε  κάθε περίπτωση, σημειώνουν,  θα προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες  ενέργειες ώστε να λάβουν  τις νόμιμες αποδοχές πριν την απόλυσή τους.

Το βέβαιο είναι πως το γεγονός αυτό αποτελεί άλλο ένα ισχυρό χτύπημα στην οικονομία του Πολιχνίτου, με δεδομένο ότι βγαίνει από το χάρτη μια ακόμη παραγωγική δραστηριότητα στην οποία απασχολούνταν εργαζόμενοι από την περιοχή.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Κίνηση στην αγορά της Μυτιλήνης την Κυριακή

Ανοιχτά τα καταστήματα έως τις 3, την Κυριακή των Βαϊων εγκαινιάζοντας το πασχαλινό ωράριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά